bimber Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Witam serdecznie mam do Was Szanowni Maniacy takie pytanie po myciu zawsze parują mi klosze z tyłu , lampy są wymienione na lexusy po zdjęciu okazało się że w kilku miejscach brakuje płynnej uszczelki Napiszcie gdzie można kupić coś takiego , może ktoś miał już styczność z podobnym problemem i wie coś na ten temat i na temat nazwy takiego wynalazku pozdr for all marcin Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 A może jakiś silikon? Masz jakąś gwarancję na te klosze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Znaczy sie bieresz tak: zapałki kieliszek pół litra ulubiony wódki i idziesz do garażu. Bieresz i wydubujesz klosza z karoserii, potem bieresz zapałki i grzebierz se w uszach. To co se wydłubiesz umieszczasz w miejsce ubytku uszczelki. W tak zwanem miendzyczasookresie bieresz leworącz kieliszek, praworącz ulubiono wódkę i napełniasz mniejsze naczynie. Pod koniec flaszki masz uszczelnionom lampe i oczyszczone uszy.... znaczy sie łonczysz przyjemne (chlanie) z porzytecznym (Naprawione uszkodzenie) z higieno osobistom. mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiom Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Nie wiem jak to się nazywa(chyba po prostu uszczelka) i jest dostepne w tubach jak silikony. Używają to aktualnie wszyscy mechanicy np do misek olejowych bez uszczelek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 http://www.chemistik.pl/threebond/1215.php Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzysiom Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Jesteśmy wielcy! Wiemy wszystko! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Jesteśmy wielcy!Wiemy wszystko! Skoro wiecie wszystko to wiecie czego nie wiecie. Czego nie wiecie ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 krzysiom, na pewno nie wie, co zrobić z tym jego złomem, żeby się przestał psuć Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 owoc666, on się nie psuje tylko jest popsuty od nowości i nikt go nie chce naprawić Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Skoro wiecie wszystko to wiecie czego nie wiecie. Czego nie wiecie ? Reszty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 aflinta, ale nie możecie nie wiedzieć reszty, skoro wszystko wiecie. To nie logiczne :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 chyba odstawie piwo... bo temat przeczytalem jako parujace kalosze :roll: pozdraffka Pumex Link to comment Share on other sites More sharing options...
QK Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Mi właściciel sklepu tuningowego powiedział, że na 4 sprzedane lexusy 2 ludziom parowały i to zgłaszali (nie wiem jak z tymi co się nie zgłosili). Nie jest to raczej nic strasznego. Poprostu jakość wykonania takich lamp jest niższa od oryginałów (nie wiem jak jest np. z takimi firmami jak in.pro) i często już w fazie produkcji nie trzymają szczelności przy kloszu i stąd parowanie po myciu. Radą jest tylko uszczelnienie na własną rękę. Silikon przezroczysty zauważyłem, że słabo trzyma gładkich powierzchni. Może lepiej jakiś inny albo .....zapomniałem jak to się nazywa...z tej samej firmy co poxylina i też dwuskładnikowe tylko o bardziej ciekłej konsystencji... pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekEl Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Wywal te wsiowe lexusy i bedzie gitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Często nei uszczelnianie ale właśnie rozszczelnainie jest metodą. W GT kombi standardowy problem to woda w lewej lampie - naprawa polega na wywierceniu odpływu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fido__ Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 chyba odstawie piwo... bo temat przeczytalem jako parujace kalosze :roll: pozdraffka Pumex Na tym forum to nic niezwykłego pumex. IMHO wszystko z Tobą w porządku Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 aflinta, ale nie możecie nie wiedzieć reszty, skoro wszystko wiecie. To nie logiczne :wink: Operujemy na poziomie logiki rozmytej, a reszta zawsze może być zbiorem pustym Nie takie numery już robiono by udowodnić jakieś twierdzenia matematyczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
luki Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 ja polecam sprawdzony i tani klej do szyb, cena 22zł za tubę do pistoletu, a primer jakieś grosze... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bimber Posted September 21, 2005 Author Share Posted September 21, 2005 Super bardzo sie ubawiłem czytając te komentarze wszystkim chcącym pomóc i prześmiewcom wielkie thx Przynajmniej sie ubawiłem czytając posty Pumex wpadnij do mnie to zrobimy pare browców i poczytamy posty Link to comment Share on other sites More sharing options...
pumex1 Posted September 23, 2005 Share Posted September 23, 2005 Pumex wpadnij do mnie to zrobimy pare browców i poczytamy posty bimber - z checia nie udalo sie w Sandomierzu, moze uda sie w W-wie pozdraffka Pumex Link to comment Share on other sites More sharing options...
panklex Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 Skoro wiecie wszystko to wiecie czego nie wiecie. Czego nie wiecie ? Reszty Ta i tym sposobem forum stacza sie na literaturę i to bynajmniej nie techniczną a pienkno powazną, witek zaczął Sokratesa cytować a aflinta chyba chciał szekspira przytoczyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts