Martin751 Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 JAKI OLEJ wlać do SKRZYNI Impreza WRX 2001?? Jakiś dostepny u mnie na wsi, np. SHELL? pozdrawiam Martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekEl Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 JAKI OLEJ wlać do SKRZYNI Impreza WRX 2001??Jakiś dostepny u mnie na wsi, np. SHELL? pozdrawiam Martin Gear oil shell dostepny np. w ASO i zaden inny Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin751 Posted September 20, 2005 Author Share Posted September 20, 2005 Gear oil shell dostepny np. w ASO i zaden inny A więcej szczegółów? najbliższe ASO mam 150km stąd... A oleje SHELL są w sklepach z olejami, ale nie wiem dokładnie jaki to! Z góry DZIĘKI Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 A oleje SHELL są w sklepach z olejami, ale nie wiem dokładnie jaki to! Shell Gear Oil, tak jak kolega Tomek napisał. A dostępny jest chyba tylko z beczki w serwisach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Shell Gear Oil, tak jak kolega Tomek napisał. A dostępny jest chyba tylko z beczki w serwisach. Podobno Jarmaj gdzieś go wykołował w butelkach ale to Jarmaja trzeba męczyć. Generalnie występuje tylko w specjalistycznych warsztatach Subaru. Pewnie mozna zamówić przz telefon to przyślą, na pewno wiem że Korni wysyłał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 ja mam w GL naszym Shell Gearoil SL polecony przez Jana. ładnie działa . Pewnie mozna zamówić przz telefon to przyślą, na pewno wiem że Korni wysyłał. no właśnie może być kłopot z wysyłką, bo poczta nie chce niczego płynnego brać. zostaje jakieś Servisco albo własnoręczny odbiór. pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Podobno Jarmaj gdzieś go wykołował w butelkach ale to Jarmaja trzeba męczyć. Czując się męczony, chciałem podać miejsce zakupu, ale wcześniej dla pewności i spokojności sumienia, postanowiłem sprawdzić, czy nadal olej jest dostępny (ostatecznie kupowałem przeszło rok temu), nim podam na forum jego adres. No więc dzwonię tam dzisiaj i ....... ktoś odbiera i mówi, że tamta firma już nie istnieje! :shock: No ładne kwiatki.... Może sprzedając mi go dopuścili się jakiejś zdrady i przyszli zaraz potem smutni panowie w czarnych garniturach i ich usunęli? :roll: Tak więc sorry, ale pomóc nie potrafię, sam będę musiał poszukać jak przyjdzie na mnie znowu czas, nowego żródła..... Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Ja znalazłem, tylko 20 litrów za 700 zł... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Ja znalazłem, tylko 20 litrów za 700 zł... Musiałbys naprawde sporo jeździć zeby Ci się opłaciło ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Ale możnaby założyc Inicjatywę Forumową i nabyć... Ja mogę pozbierać pieniądze BTW - jakie jest zużycie tego oleju? I co ile to trzeba wymieniać, czy coś? I do Legaca też takie cóś trzeba lać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 AFAIR co 60kkm trzeba zużyć 3,5 litra. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal 75 Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Gear oil shell dostepny np. w ASO i zaden inny A więcej szczegółów? najbliższe ASO mam 150km stąd... A oleje SHELL są w sklepach z olejami, ale nie wiem dokładnie jaki to! Z góry DZIĘKI Mimo odległości udałbym się do ASO, bedzie chyba mniej kombinowania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Tutaj jest troche info o olejach do skrzyni http://forums.nasioc.com/forums/showthread.php?t=416514 Najtanszy Valvoline tez moze byc, tego uzywa Subaru w stanach bo pewnie jest latwiej dostepny niz Shell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Ja znalazłem, tylko 20 litrów za 700 zł... Cena atrakcyjna, wychodzi 35 za litr, a w butelkach płaciłem jak dobrze pamiętam chyba 48. Tylko ilość starczyła by mi na jakieś 250 tyś km...... Aż tak zapobiegliwy to nie jestem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaRy Posted September 28, 2005 Share Posted September 28, 2005 Najtanszy Valvoline tez moze byc, tego uzywa Subaru w stanach bo pewnie jest latwiej dostepny niz Shell. Ja właśnie rozmawiałem Kocarem i oni zalewają tylko Valvoline. Ale jak mówicie Shell to taki postaram się poszukac w różnych warsztatach, które oferują oleje tej marki. Jak by jednak inicjatywa forumowa doszła do skutku to ja się pisze na 5l. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaRy Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Tylko powiedzcie czy ten olej do Subarek nazywa się "Shell Spirax ASX 75W90" :?: :?: Bo według katalogów Shella ten jest zalecany i moge go mieć w pojemnikach 1l ale tylko na zamówienie. Wydaje mnie się, że "Gear Oil "to poprostu olej przekładniowy a nie nazwa konkretnego produktu :?: Chyba, że chodzi o Gear SL 80W90 bo na stronie internetowej napisali o nim, że spełnia wymagania Subaru:?: Czy ktoś może mi wyjaśnić jak to dokładnie z tym jest :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Shell Spirax ASX 75W90" Ten na pewno NIE. Gear SL 80W90 To może być ten. Proponuję ścignąć Dżanka, albo Dział Techniczny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BaRy Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 Gear SL 80W90 To może być ten. Proponuję ścignąć Dżanka, albo Dział Techniczny. Oki dzięki. Tak napewno zrobie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jarmaj Posted September 30, 2005 Share Posted September 30, 2005 To ten. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Martin751 Posted October 4, 2005 Author Share Posted October 4, 2005 DZIĘKI WSZYSTKIM! No, i taki drobiazg, a ile problemów! I w końcu bylem w Niemczech, a tam stacji SUBARU do bólu. Zalali mi nówkę olej za 50EUR z wymianą. Pewnie mniej od nas zarabiają, dlatego wszystko tam taniej... Dobrze, żę chociaż benzyna droższa niż u nas, bo wcalę ich nie lubię. pozdrawiam Martin Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 To jaki olej Ci wlali? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Ile oleju trzeba nalac do skrzynie (5MT) zeby przeskoczyc z niskiego poziomu do wysokiego? Wlasnie sam zmienilem i nie chce przedobrzyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Norveg Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Gear oil shell dostepny np. w ASO i zaden inny that's right Link to comment Share on other sites More sharing options...
TomekEl Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Ile oleju trzeba nalac do skrzynie (5MT) zeby przeskoczyc z niskiego poziomu do wysokiego? Wlasnie sam zmienilem i nie chce przedobrzyc. Latwo przelac. Z tego co pamietam to okolo szklanki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts