Jump to content

Szkoła jazdy 18-19.12.2010r

Igi_666

Recommended Posts

Wiadomo ,że zima u wielu kierowców powoduje conajmniej jeżenie sie włosów na głowie i ciary na plecach,bo ślisko,bo niebezpiecznie...

Bardzo mało kierujących przeszło szkolenia na jakis płytach poślizgowych itp

Bezpieczne ćwiczenie na placach w Bolesławcu za dnia auta,wieczorem jak jest lużniej to zawwsze sie moze jakis patrol przyczepic albo problemem mogą byc wszelkie "ozdobniki" typu krawęzniki ,latarnie itp

POMYSŁ

Wpadlismy razem z Igim na pomysł aby zrobić takie treningi na lotnisku w krzywej/osłej

Żadnych krawężników,żadnych słupów,mamy troszkę pachołków i można się w bezpieczny sposób pobawić w szybkie kręcenie kierownicą,zależy kto jakie ma autko-czyli wychodzenie z nadsterowności czy podsterowności,po prostu poznać w bezpiecznych warunkach zachowanie się auta poza kontrola i poćwiczyć wychodzenie z takich niespodzianek...może odruchowo na drodze założymy np.te kontrę jak nam zacznie np.tył uciekać

Na koniec chcemy zrobić pozoracje wypadku drogowego aby pokazać co trzeba robić a czego absolutnie nie,czyli zabezpieczenie miejsca zdarzenia,podejście do poszkodowanych,ewakuacja z pojazdu itp

KIEDY Niedziela 12.12,godz.można koło południa:)

KTO Każdy kto chce się pobawić autem na śniegu i troszkę się podszkolić:) Pojemnośc,marka,rodzaj napędu nieistotny:)

MILE WIDZIANE OSOBY KTÓRE MOŻE SA BARDZIEJ DOSWIADCZONE,MOZE JAKIEś RAJDY CZY INNE KJS-y:)

-- 4 gru 2010, o 17:31 --

PS: Poszukiwana osoba która mogła by się podzielić doświadczeniami!

Igi

Postaram się przyjechać, zobaczymy jeszcze,

ale - kto z Forumowiczów jest z okolic Zielonej Góry, Polkowic, Lubina, Głogowa i bliżej Bolesławca, dawać na spocik, będzie fajnie... :mrgreen:

Ze znajomymi bierzemy też grilla , także bierzcie prowiant jakiś (np. kiełbaski czy kto co tam chce). Odpalimy grilla i każdy będzie mógł sobie coś upiec, albo po prostu się ogrzać ;)

Do końca tygodnia umieszczę dokładną mapkę dojazdową z A4 do lotniska. Jak ktoś z innego rejonu będzie chciał się wybrać to niech pisze, a i dla niego się mapka znajdzie ;)

Pozdrawiam!

Ze znajomymi bierzemy też grilla , także bierzcie prowiant jakiś (np. kiełbaski czy kto co tam chce). Odpalimy grilla i każdy będzie mógł sobie coś upiec, albo po prostu się ogrzać ;)

Do końca tygodnia umieszczę dokładną mapkę dojazdową z A4 do lotniska. Jak ktoś z innego rejonu będzie chciał się wybrać to niech pisze, a i dla niego się mapka znajdzie ;)

Pozdrawiam!

Robi się coraz lepiej... :mrgreen:

Najgorsze, że nikt z forum ni nie potwierdził, że pojawi się na 100%. Jak by wszyscy spełnili obietnice to z forum powinno być około 5 osób, a może i więcej. Ale na pewno będą moi znajomi z okolic innymi pojazdami ;)

Wybrałbym się poujeżdżać Justynkę, ale akurat ten weekend mam zajęty przez studia :(.

Pozdrawiam,

Ł.O.

Szkoda. Może następnym razem.

A właśnie jak tam wrażenia po pierwszym śniegu w Justynce?

A właśnie jak tam wrażenia po pierwszym śniegu w Justynce?

Fantastycznie, wszystkie winy odkupione, wyższe niż oczekiwane spalanie wybaczone :).

Dzisiaj dla odmiany pojeździłem trochę FWD z kontrolą trakcji - nuuuda :).

Pozdrawiam,

Ł.O.

Wpadłem dzisiaj na lotnisko sprawdzić jak sprawy się mają i powiem że jest źle. Śnieg jest mokry i ciężki i jest go 10-25cm. Nie martwiłem się że się zakopie, ale naderwałem pampersa ;p

Igi

i jak? było coś? a jak tak, to jak było? :wink:

i sorki, ale nie udały się zamiary, może następnom razom :mrgreen:

No niestety przyszła odwilż i wszystko szlag trafił ;p

Ale myślę że może w ten weekend się coś uda ;)

Jak coś będę dawać znak w tym temacie a i temat zmieniam ;)

Pozdrawiam

Igi

i jak? było coś? a jak tak, to jak było? :wink:

i sorki, ale nie udały się zamiary, może następnom razom :mrgreen:

No niestety przyszła odwilż i wszystko szlag trafił ;p

Ale myślę że może w ten weekend się coś uda ;)

Jak coś będę dawać znak w tym temacie a i temat zmieniam ;)

Pozdrawiam

Ooo, to może i nawet dobrze. Trzymaj rękę na pulsie... :wink:

Tak więc jak obiecałem. Śnieżek bardzo fajny więc zapraszam 19.12.2010r na lotnisko w Krzywej ;]

Będzie grill!. Weźcie trochę węgla co najwyżej no i prowiant na grilla (każdy z własnym koszyczkiem ;) ).

Będą sanki! Bierzcie sanki i pociechy, a nawet całe rodziny. Subaru + sanki = bardzo dobra zabawa ;]

Odgrodzimy sobie jakieś dwa łuki do potrenowania jazdy ażeby nam ten tył tak bardzo "nie" uciekał ;)

Ogólnie motto imprezy to dobra zabawa!

Zapraszam ;]

Tak więc jak obiecałem. Śnieżek bardzo fajny więc zapraszam 19.12.2010r na lotnisko w Krzywej ;]

Będzie grill!. Weźcie trochę węgla co najwyżej no i prowiant na grilla (każdy z własnym koszyczkiem ;) ).

Będą sanki! Bierzcie sanki i pociechy, a nawet całe rodziny. Subaru + sanki = bardzo dobra zabawa ;]

Odgrodzimy sobie jakieś dwa łuki do potrenowania jazdy ażeby nam ten tył tak bardzo "nie" uciekał ;)

Ogólnie motto imprezy to dobra zabawa!

Zapraszam ;]

Brzmi lepiej niż ostatnio, może mi się uda :wink: