pawelek GT Posted December 3, 2010 Share Posted December 3, 2010 Witam wszystkich. Byłem szczesliwym posiadaczem STI RA my95 do momentu kiedy uslyszalem dziwne dzwieki z okolic skrzyni biegów ktorym towarzyszyla utwata napedu na tylna os, rzeczy te dzialy sie w momencie ostrego przyspieszania na nie do konca prostych kolach(uslizg tylnych kol)... Postawiona diagnoza(byc moze nie trafiona) uszkodzone DCCD... Skrzynka na stole, DCCD wyciagniete, rozebrane - kolejna diagnoza postawiona skonczyly sie (starły) dwie tarczki odpowiedzialne za przekazanie tylnego nepedu... Koledzy PROSZĘ WSZYSTKICH ZORIENTOWANYCH W TEMACIE O POMOC. Co dalej czynić ?? i czy moje diagnozy sa trafne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest ariel Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 (starły) dwie tarczki odpowiedzialne za przekazanie tylnego nepedu... dwie zębatki naprzeciw siebie ? w skrzyni czy dyferencjale ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 (starły) dwie tarczki odpowiedzialne za przekazanie tylnego nepedu... dwie zębatki naprzeciw siebie ? w skrzyni czy dyferencjale ? człowiek pisze tarczki nie zębatki... proponuję je wymienić Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek GT Posted December 6, 2010 Author Share Posted December 6, 2010 tarczki w DCCD dwie sa przytarte i jedna metalowa przekładka która ja dzieli... ... bardzo chętnie wymienie tylko skąd je wziąć ??? A może ktoś wie czy da rade zastąpić to DCCD wiskozą ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted December 6, 2010 Share Posted December 6, 2010 A może ktoś wie czy da rade zastąpić to DCCD wiskozą ?? A jak silnik sie zepsuje, bedziesz probowal wlozyc silnik od Poloneza, zeby bylo taniej? Tzn. - oczywiscie mozna zastapic dccd wiskoza - tylko to troche krok wstecz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pawelek GT Posted December 8, 2010 Author Share Posted December 8, 2010 A może ktoś wie czy da rade zastąpić to DCCD wiskozą ?? A jak silnik sie zepsuje, bedziesz probowal wlozyc silnik od Poloneza, zeby bylo taniej? Tzn. - oczywiscie mozna zastapic dccd wiskoza - tylko to troche krok wstecz. AMI - mam nadzieje ze sie silnik nie zepsuje jak naprawie skrzynie... a tak serio to szykuje graty na swap z my05, troszke mi jeszcze brakuje i chcialbym w miare normalnych złotówach naprawic "dziadostwo" i przelatać tą zime... co do zamianki dccd na wiscoze to nie bedzie zadnych kłopocików ?? pasuej p&p ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts