Mariuta Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Witam, Czy ktoś z doświadczonych użytkowników Subaru mógłby mi powiedzieć czy czuć różnicę w przyspieszeniach w WRX z 2001, a np tym z 2004. Miałem wrażenie, ze jak "deptałem" w 2001 to przy 3,5 tys obr czułem wyraźnie wciskanie w fotel. AKtualnie zamierzam kupić 2004 rocznik i tam tego kopa jakby nie było, przyspiesza on po prostu płynnie do wysokich partii obrotów. Czy coś w tych silnikach się zmieniło? Pozdr Mariusz Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Moze ten 2001 byl grzebany? Moze wydech uwolniony? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariuta Posted September 19, 2005 Author Share Posted September 19, 2005 Moze ten 2001 byl grzebany? Moze wydech uwolniony? Podobno to był normalny 2,0 225KM, ale jak jest naprawdę w WRX? Ciągnie po całości obrotow od np 3 tys obr czy tez ma wąski zakres np 2,5 - 5,5 tys obr? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Wyrazny moment czuc od ~3000 do ~6000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 Podobno to był normalny 2,0 225KM, ale jak jest naprawdę w WRX? Skoro on był z 2001 i miał 225 KM to nie był normalny bo WRX 225 koni ma od 2003 roku. Wcześniej było 218 :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoking Posted September 19, 2005 Share Posted September 19, 2005 jezdzilem MY 01 (taki posiadam) i MY 03,04,05 ........ IMHO MY03 i 04 nie roznia sie a w porownaniu do MY01 maja mniejszy lag i bardziej plynnie przyspieszaja. Jezeli zastanawiasz sie ..... to nie kupuj !!! WRXa ..... kup STi bo bedziez zalowal jak ja i wsadzisz sporo kasy zanim bedziesz z WRXa zadowolony (wrx ma beznadziejne hamulce ..... skrzynia tez nie najlepsza) . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mariuta Posted September 20, 2005 Author Share Posted September 20, 2005 jezdzilem MY 01 (taki posiadam) i MY 03,04,05 ........ IMHO MY03 i 04 nie roznia sie a w porownaniu do MY01 maja mniejszy lag i bardziej plynnie przyspieszaja. Jezeli zastanawiasz sie ..... to nie kupuj !!! WRXa ..... kup STi bo bedziez zalowal jak ja i wsadzisz sporo kasy zanim bedziesz z WRXa zadowolony (wrx ma beznadziejne hamulce ..... skrzynia tez nie najlepsza) . A czy może mieć znaczenie fakt, ze samochód stał pól roku i wymieniany był w silniku np jeden tłok? Mechanicy w ASo twierdzą , ze trzeba ten samochód rozjeździc bo jest zamulony. On ma ewidentnie problem ze startem, potem na II i III biegu wciska jak WRX. Czy to faktycznie można rozjeździć? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Azrael Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Nie wymienia się pojedynczych tloków... Zalatuje straszną rzeźbą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JotEn Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Mechanicy w ASo twierdzą , ze trzeba ten samochód rozjeździc bo jest zamulony to dobre rozjeździć to można maluszka z 70' a nie wrxa z 2004 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalzki Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 Miałem wrażenie, ze jak "deptałem" w 2001 to przy 3,5 tys obr czułem wyraźnie wciskanie w fotel. AKtualnie zamierzam kupić 2004 rocznik i tam tego kopa jakby nie było, przyspiesza on po prostu płynnie do wysokich partii obrotów. Czy coś w tych silnikach się zmieniło? Prawdopodobnie moc w nowszych modelach została zwiększona poprzez podciągnięcie momentu obrotowego w wyższe obroty (nie chce mi sie szukać wykresów z hamowni ). Nowszy model może wciskać słabiej (albo tak samo) w fotel, a mimo wszystko lepiej przyśpieszać.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoking Posted September 20, 2005 Share Posted September 20, 2005 jezdzilem MY 01 (taki posiadam) i MY 03,04,05 ........ IMHO MY03 i 04 nie roznia sie a w porownaniu do MY01 maja mniejszy lag i bardziej plynnie przyspieszaja. Jezeli zastanawiasz sie ..... to nie kupuj !!! WRXa ..... kup STi bo bedziez zalowal jak ja i wsadzisz sporo kasy zanim bedziesz z WRXa zadowolony (wrx ma beznadziejne hamulce ..... skrzynia tez nie najlepsza) . A czy może mieć znaczenie fakt, ze samochód stał pól roku i wymieniany był w silniku np jeden tłok? Mechanicy w ASo twierdzą , ze trzeba ten samochód rozjeździc bo jest zamulony. On ma ewidentnie problem ze startem, potem na II i III biegu wciska jak WRX. Czy to faktycznie można rozjeździć? nie ma zamulonych imprez ..... sa po prostu te dobre i te dlubane przez amatorow .... wymiana jednego tloka o czyms swiadczy (rowniez o tym, ze ktos rasowal auto prymitywnym boost valve i tlok stopnial z wysokiej temperatury spowodowanej uboga mieszanka) znam to z autopsji ..... bo rewelacyjny tuning panow z www.vtech.pl (box do Subaru) spowodowal w/w awarie Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Tomo, z podpisu wynika, że masz zamontowane w WRX to co i ja planowałem założyć. NA całe szczęście się w pore otrząsnąłem i kupiłem STi Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoking Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Tomo, z podpisu wynika, że masz zamontowane w WRX to co i ja planowałem założyć. NA całe szczęście się w pore otrząsnąłem i kupiłem STi ja niestety wzielem rocznego WRXa w leasing i przez 3 lata nie mialem odwrotu .... wiec pozostalo mi rzezbienie ...... teraz mam bezpieczne 300 koni , czas do setki 4,7 sec, 1/4 mili niska 13ka, Vmax 267 wedlug GPSa ..... dol ma kuty wiec mogl bym pociagnac moc pewnie do jakichs 350-370 koni ale nie mam najmniejszej ochoty. Po moich przerobkach silnika przejechalem ponad 30 000 km czesto w ekstremalnych warunkach bez najmniejszej awarii silnika ...... skrzynia mi sie 2 x sypnela wiec wymienilem na Sti - od tego czasu MIODZIO Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Tomo, z podpisu wynika, że masz zamontowane w WRX to co i ja planowałem założyć. NA całe szczęście się w pore otrząsnąłem i kupiłem STi ja niestety wzielem rocznego WRXa w leasing i przez 3 lata nie mialem odwrotu .... wiec pozostalo mi rzezbienie ...... teraz mam bezpieczne 300 koni , czas do setki 4,7 sec, 1/4 mili niska 13ka, Vmax 267 wedlug GPSa ..... dol ma kuty wiec mogl bym pociagnac moc pewnie do jakichs 350-370 koni ale nie mam najmniejszej ochoty. Po moich przerobkach silnika przejechalem ponad 30 000 km czesto w ekstremalnych warunkach bez najmniejszej awarii silnika ...... skrzynia mi sie 2 x sypnela wiec wymienilem na Sti - od tego czasu MIODZIO Jak na 300 KM to naprawde dobre wyniki . Dlaczego nie chcesz wiecej konikow? Ja wlasnie w WRX nie chcialem przekraczac 265 KM ze wzgledu na skrzynie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoking Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 Tomo, z podpisu wynika, że masz zamontowane w WRX to co i ja planowałem założyć. NA całe szczęście się w pore otrząsnąłem i kupiłem STi ja niestety wzielem rocznego WRXa w leasing i przez 3 lata nie mialem odwrotu .... wiec pozostalo mi rzezbienie ...... teraz mam bezpieczne 300 koni , czas do setki 4,7 sec, 1/4 mili niska 13ka, Vmax 267 wedlug GPSa ..... dol ma kuty wiec mogl bym pociagnac moc pewnie do jakichs 350-370 koni ale nie mam najmniejszej ochoty. Po moich przerobkach silnika przejechalem ponad 30 000 km czesto w ekstremalnych warunkach bez najmniejszej awarii silnika ...... skrzynia mi sie 2 x sypnela wiec wymienilem na Sti - od tego czasu MIODZIO Jak na 300 KM to naprawde dobre wyniki . Dlaczego nie chcesz wiecej konikow? Ja wlasnie w WRX nie chcialem przekraczac 265 KM ze wzgledu na skrzynie. nie chce wiecej konikow ..... bo sie boje ze zacznie sie zuto sypac ..... zmienilem zawieche na Bilstein, stabilizatory na whiteline, tuleje na powerflex .... i fakt, ze teraz potrafil bym ujarzmic jeszcze ladne stadko nowych koni Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted September 21, 2005 Share Posted September 21, 2005 A co sie ma sypac? Silnik kuty, skrzynia mocna. nie-ASO zestroi i bedziesz latal :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
tomoking Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 A co sie ma sypac? Silnik kuty, skrzynia mocna.nie-ASO zestroi i bedziesz latal :wink: ty masz 2,5 USSpec ? ..... ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
smiechu Posted September 24, 2005 Share Posted September 24, 2005 MarcinJ ma STi 2.0 EU Spec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts