Jump to content

Nie zapala jak jest zimno


Recommended Posts

jak w temacie, subaru legacy outback 2.5 rok 2000r. nie zapala gdy temp. zewnętrzna jest niższa niż ok. -8st. Po włożeniu i przekręceniu kluczyka w poz.1 lampka check engine cały czas miga, dopiero po kilkudziesięciu a czasem po kilkuset próbach przekręcania kluczyka lampka się świeci jednostajnie i wtedy auto zapali nawet przy -20st. Po podłączeniu komutera wyskoczył błąd anteny immo, ale okazało się że nie była ona w ogóle podłączona. Byłem w dwóch serwisach jeden stwierdził błąd anteny immo a drugi oprócz tego moduł anteny immo. Jaka może być przyczyna że samochód nie zapala. Moduł anteny? Może trochę pochopnie byłoby go wymieniać. Jakieś sugestie?

Link to post
Share on other sites
a czy oprócz modułu muszę też wymienić antene immobilizera? a może w samym module coś pogrzebać, czy nie bardzo sie da?

Antenę nie bo ona nie jest kodowana . Musisz mieć nowy moduł i do tego pastylkę w kluczyku trza wymienić . Koszt modułu ok.600 zł . Pastylka oryginalna kosztuje ok 300 zł . Pastylka podrabiana ok 100 zł . Ja robiłem w Radomiu . Przeczytaj mój temat to zrozumiesz . Nie próbuj naprawiać bo to prawie niemożliwe . To są części lutowane gorącym powietrzem i robi się pod dużym szkłem powiększającym .

Teoretycznie to mogło tez coś się zepsuć w sterowniku pod siedzeniem , ale to już idzie w 5 000 zł czy więcej .

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...