Jump to content

Felgi do WRXa

xyg

Recommended Posts

Przymierzam się do zakupu felg do WRX'a, z tego co co wyczytałem na forum w serii znajdują sie felgi 5x100 7x17 ET55. Niestety znalezienie felg z takimi parametrami oraz odpowiadającej mi stylistyce i cenie (chcę dać max 2500 zł za komplet) graniczy z cudem. Dlatego trzeba wziąć pod uwagę albo inną szerokość (np. 7.5 cala) lub ET. I tutaj moje pytania:

1. Jakie powinno być ET przy szerokości felgi 7.5 cala? 48, 55, inne?

2. Dlaczego większość konfiguratorów felg w sieci (np tu lub tu ), po podaniu danych auta (u mnie WRX rok prod 2003, seryjne zaciski) i rozmiaru 17", wyświetla prawie zawsze felgi z ET 38 ?! To błąd czy faktycznie takie felgi bez problemu podejdą do WRX'a?

xyg, nie jestedm ekspertem ale wydaje mi sie ze do 7,5" to ET wystarczy 45 lub 48 i napewno bedzie pasowac, ja mam u siebie 7" i mam ET45 i duzy zacisk napewno mi wejdzie 8)

pozdrawiam

To tez juz wczesniej oglądałem, czyli felge można dowolnie dopasować tak aby mieściła sie na ww. schemacie? Po podaniu danych 7.5x17 i ET38 , odleglość od brzegu nadkola to zaledwie 0.42cm.... co ze skręcaniem, nie będzie sytuacji, że przy niektorych ET opona będzie o coś ocierać ?

Przymierzam się do zakupu felg do WRX'a, z tego co co wyczytałem na forum w serii znajdują sie felgi 5x100 7x17 ET55. Niestety znalezienie felg z takimi parametrami oraz odpowiadającej mi stylistyce i cenie (chcę dać max 2500 zł za komplet) graniczy z cudem (...)

o jaka stylistyke konkretnie chodzi, ze tak zapytam? :P

za 2500 zlotych mozna miec. np. nowe ATS'y (klasyka w Subaru :D )

Przymierzam się do zakupu felg do WRX'a, z tego co co wyczytałem na forum w serii znajdują sie felgi 5x100 7x17 ET55. Niestety znalezienie felg z takimi parametrami oraz odpowiadającej mi stylistyce i cenie (chcę dać max 2500 zł za komplet) graniczy z cudem (...)

o jaka stylistyke konkretnie chodzi, ze tak zapytam? :P

za 2500 zlotych mozna miec. np. nowe ATS'y (klasyka w Subaru :D )

Nie podchodzą mi felgi szprychowe, bardziej podobają mi się felgi kilku (5,6) ramienne.

Wezmy na przyklad te http://www.felgi.pl/felga/250,2067,15/f ... 0x17.htmlx , z rozstawem 5x100 sa tylko ET 37, będzie to pasować?

Nie podchodzą mi felgi szprychowe, bardziej podobają mi się felgi kilku (5,6) ramienne

no to mamy podobny gust 8) :mrgreen:

doloz troszke i kup se COMPO MO5 albo OZ Crono HT ( np. tu :arrow: viewtopic.php?f=16&t=138648&p=1164753#wrapheader ), ew. poluj na uzywki, ale raczej bedzie trudno tanio wyrwac takie fele... imho warto zaplacic troszke wiecej, ale miec NOWE fele :D

-- 1 gru 2010, o 15:36 --

(...) Wezmy na przyklad te http://www.felgi.pl/felga/250,2067,15/f ... 0x17.htmlx , z rozstawem 5x100 sa tylko ET 37, będzie to pasować?

z takim ET bedzie obcieralo z tylu... :roll:

poza tym, takie fele to imho pasuja bardziej do Golfa, ale nie do Subaraka :twisted::mrgreen: