qbson Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 jakie polecacie, na jakich jezdzicie oponach zimowych ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Noooooooooo :!: NOT AGAIN :!: :| Wątków na temat opon, w tym zimowych było już 23904820938402384 . Azrael - proponuję zamknięcie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Jako że Foryś to auto duże, ze składaną kanapą proponuję takie gumy: Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boryz Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Jako że Foryś to auto duże, ze składaną kanapą proponuję takie gumy: Pozdrawiam. Nie są tanie ale za to Extra bezpieczne Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bajorek Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Nie no na zimę to tylko Unimile i to te z futerkiem i ocieplaczem, nawilżane specjalną warstwą gliceryny o zapachu i smaku grzanego wina goździków i pierników z cynamonem- promocyjne gumki na Święta i Winter Time A serio to ja polecam Wrangler Ultra Grip- są super Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoul Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Ja kupiłem zwykłe szosowe opony BFgoodich Profiler są świetne na wodę i na asfalt mogę je polecić. Jednak żałuję, że nie wybrałem czegoś wypośrodkowanego jak dajmy na to forester. Zdążyłem się już zakopać w piachu.... jakym miał ciut bardziej terenowe ogumienie miałbym mniejsze problemy z wykopaniem się.... Next time zrobię sobie tzw. uniwersalne opony... pomimo ogólnej opinii, że jak do wszystkiego to do niczego :wink: pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sideways Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 A serio to ja polecam Wrangler Ultra Grip- są super Używam tych samych - też je polecam, pewnie się w nich czułem zarówno na asfalcie (a zrobiłem zimowy wyskok do Szwajcarii, więc był tu obowiązkowy etap jechania przez niemieckie autostrady "ile fabryka dała") jak i poza nim. Z wyjątkiem tego pamiętnego epizodu w Bieszczadach, kiedy pojechałem Foresterem wykopywać skuter śnieżny, który mi się zakopał w zaspie. Forester zakopał się też ale niestety dużo wcześniej :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bajorek Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 To fajna guma,cicha,dobra na suchy asfalt,na mokrym też ok a na śniegu i lodzie mnie nie zawiodła nigdy a testowałem ją mocno-Foryś ze 2 miesiące robił jako "pzecieracz" drogi i sobie świetnie radził. No i co ważne nie ma wyśrubowanej ceny, kosztowała 400zł/szt. Teraz do Legasia też sobie takie kupie Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendi Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 To fajna guma,cicha,dobra na suchy asfalt,na mokrym też ok a na śniegu i lodzie mnie nie zawiodła nigdy a testowałem ją mocno-Foryś ze 2 miesiące robił jako "pzecieracz" drogi i sobie świetnie radził. No i co ważne nie ma wyśrubowanej ceny, kosztowała 400zł/szt. Teraz do Legasia też sobie takie kupie to jest opona zimowa???? gdzie to kupić??? właśnie miałem zamiar zamawiać Goodyeary UG 3. 400zł w rozmiarze 215/60R16???, niezła cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sideways Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 To fajna guma,cicha,dobra na suchy asfalt,na mokrym też ok a na śniegu i lodzie mnie nie zawiodła nigdy a testowałem ją mocno-Foryś ze 2 miesiące robił jako "pzecieracz" drogi i sobie świetnie radził. No i co ważne nie ma wyśrubowanej ceny, kosztowała 400zł/szt. Teraz do Legasia też sobie takie kupie to jest opona zimowa???? gdzie to kupić??? Tak - pełna nazwa to Goodyear Wrangler Ultra Grip. Zimowa opona terenowo-szosowa dla samochodów AWD. Kupiłem jak wszystkie dotąd, u "swojego" wulkanizatora - po prostu dla mnie zamówił. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 owoc666, polemizowałbym. Sam piszesz że Foryś to auto duże, a proponujesz takie ciasne niskoprofilówki :wink: Tu jest odpowiednie ogumienie : A tak wogóle, to podzielam zdanie Przemqa o zamknięciu topicu Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Ale ważne jest bezpieczeństwo! A co ma gum wielkość auta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 A co ma gum wielkość auta? Kobiety twierdzą że auto to przedłużenie męskiego..tego no...ego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bajorek Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 [quote name="bendi to jest opona zimowa???? gdzie to kupić??? właśnie miałem zamiar zamawiać Goodyeary UG 3. 400zł w rozmiarze 215/60R16???' date=' niezła cena Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 spróbujcie z tym powalczyć w prawdziwych zimowych trudnych warunkach,przy złej widoczności, zawiejach i zamieciach,śliskiej nawierzchi i w kurtce puchowej-no pogrzebcie w necie i znajdźcie coś na zimę Znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Znalazłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michał Bajorek Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 no i rozmiar słuszny, nawet da się "ubrać " w przypadku odmrożenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendi Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 chłopaki pieprzycie w gumach na maksa :? nie ma Wranglerów UG w rozmiarze 215/60R16 więc nestety odpadają, no chyba że nie mogę znaleźć. Będą chyba UG3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Ale mogą przeciekać :roll:. Ja proponuję zestaw: + 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalzki Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Widzisz, Mój Drogi, gdybyś miał ferrari to problem rozwiązałby się sam. A tak musisz kombinować, pytać na forum i w ogóle się zawstydzać :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 kowalzki, ale my o zimówkach mówimy Link to comment Share on other sites More sharing options...
bendi Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 jak tu się qurfa czegoś dowiedzieć próbuję, a postów w temacie jest nie więcej niż 10%. Ludzie otwórzcie sobie temat "tutaj się pi..doli" i róbcie kabaret. Premie są od ilości postów, czy tylko świadomość, że jest się bardziej pobudza do śmiecenia w wątkach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 bendi, przeczytaj drugi post.. Temat był wałkowany n razy... To sobie poużywaliśmy. A A ta premia od ilości postów... Hmm, trzeba zadzwonić do SIPu 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalzki Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 Ja już milknę 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 16, 2005 Share Posted September 16, 2005 jak tu się qurfa czegoś dowiedzieć próbuję http://forum.subaru.pl/search.php?mode=results można sie czegoś dowiedzieć nie zakładając 5tego takiego samego tematu, tylko ciągnąc juz istniejący Premie są od ilości postów, czy tylko świadomość, że jest się bardziej pobudza do śmiecenia w wątkach. jak dla mnie to licznik postów może wogóle nie istnieć... EOT :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts