misiu Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Witam, Posiadam subaru imprezę GT'99. Jaki zamontować zawór upustowy aby było piękne pssssss? Czy wymaga to przeróbek??Dzięki.] Misiek Link to comment Share on other sites More sharing options...
marcinJ Posted September 14, 2005 Share Posted September 14, 2005 Witam, Posiadam subaru imprezę GT'99. Jaki zamontować zawór upustowy aby było piękne pssssss? Czy wymaga to przeróbek??Dzięki.] Misiek Każdy, oczywiście psss jest różny dla różnych producentów. Ja z własnego doświadczenia polecam HKS, który brzmi zupełnie inaczej. GFB też się dobrze spisuje. Przeróbek nie wymaga, ale trzeba dorobic flansze, żeby zamocować do IC Proponuje przejrzeć archiwum, jest sporo na ten temat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanap4 Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Ja u siebie mam Forge'a, ktory jest sprzedawany w ASO Subaru, montaz jest dziecinnie prosty i nie wymaga zadnych przerobek.Co do dzwieku, to jest donosny, ale nie meczacy.Wiem,ze ktos tu sie oglaszal, ze ma na sprzedaz bov'a do subaru, ale nie pamietam kto.Przejrzyj dzial sprzedam/kupie i w szuakjce wpisz blow off albo bov, to powinienes cos tam znalesc.Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Ja mam w GT'99 zawór hybrydowy GFB. Generalnie w '99 - 2000 dobrze jest montować zawór własnie taki w którym część powietrza wraca do przepływomierza, a reszta jest wypuszczana na zewnątrz. Poza tym jak jesteś zainteresowany to mam do sprzedania kilka zaworów upustowych: Blitz Super Sound, HKS SSQ, i bardzo rzadko spotykany firmy ARC. pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted September 15, 2005 Author Share Posted September 15, 2005 W jakich cenach i w jakim stanie są Twoje zaworki?? Kto mi to zamontuje we Wrocławiu?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
misiu Posted September 15, 2005 Author Share Posted September 15, 2005 AHA i jaki dżwięk dają . Pewnie każdy inny. NAjlepiej jak by robiło jak konik ihha ihahah:) Może być też głośne pssssssssss.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mati Posted September 15, 2005 Share Posted September 15, 2005 Blitz i HKS są lekko używane, w stanie dobrym, ARC jest w stanie trochę gorszym. Każdy wydaje trochę inny dzwięk, z tym że Blitz jest najgłośniejszy. Cenowo chciałybym ok. 1000 pln za każdy. Dodam od razu że jeśli szukasz tańszego rozwiązania to są bardzo dobre zawory produkcji Polskiej, firm 2M i VTG o ile się nie mylę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 Ja mam w GT'99 zawór hybrydowy GFB. Generalnie w '99 - 2000 dobrze jest montować zawór własnie taki w którym część powietrza wraca do przepływomierza, a reszta jest wypuszczana na zewnątrz. Poza tym jak jesteś zainteresowany to mam do sprzedania kilka zaworów upustowych: Blitz Super Sound, HKS SSQ, i bardzo rzadko spotykany firmy ARC. pozdrawiam odgrzeje nieco - czemu dobrze jest zamontowac zawor w ten sposob ? jakie sa tego korzysci/skutki/straty itp? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kashmere Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 czemu dobrze jest zamontowac zawor w ten sposob ? tu nie chodzi o sposób ale typ zaworu. Przypuszczam ze hybryda nie powoduje przelewania paliwa i chociażby w tym jest lepsza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JED Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 Z racji odswiezenia watku (widze, ze moda ostatnio) Blitz i HKS są lekko używane, w stanie dobrym, ARC jest w stanie trochę gorszym. czy oferta ciagle aktualna? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yacho Posted June 24, 2008 Share Posted June 24, 2008 wlasnie wlasnie? ja tez mam ochote przesiasc sie na cos glosniejszego i bardziej kawiorowego niz mam zdroowka! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts