japs Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Mam do Sznownego Grona małe pytanko! Otóż chciałbym puścić trochę kasy i zastanawiam się nad kupnem Imprezy125 KM ( wolnossącej ) w wersji kombi. Może jakieś krótkie opinie czy warto zawracać sobie głowę. Myślę o nowym pojeżdzie i nie interesuje mnie używka bo lubię zapach nowości. Na bardzo dużych wrażeniach mi nie zależy tylko na fajnej bryczce ( nie chcę do końca stracić moich ostatnich siwych włosków ) Poza tym z braku większej gotówki nie mogę myśleć o WRX'ach i Sti. Szukałem na tym forum zebranych w całość informacji o interesującej mnie Imprezie -niestety nie znalazłem. Pomóżcie a może na stałe dołączę do Waszego Klubu. Interesuje mnie : 1. czy tym da się jeżdzić 2. mocne i słabe pkt. samochodu 3. spalanie 4. jakość 5. jaki jest serwis w Mikołowie Za pomoc dziękuję Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 japs, jeśli interesuje Cię nowy samochód to już nie kupisz wolnossącej 125KM a co dopiero w przyszłym roku. Nie jest już produkowana, za to właśnie wchodzi nowy model ( po liftingu) z nowym dwulitrowym wolossącym 155 konnym silnikiem. W Europie jeszcze nie ma tych aut (już niedługo powinny się pojawić) więc trudno o odpowiedzi na Twoje pytania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
japs Posted September 13, 2005 Author Share Posted September 13, 2005 Szkoda Poczekam na tą nową propozycję. Mam nadzieję , że nie będzie duuuużo droższa. Sprawdziłem na stronkach niemieckich i tam podają cenę 20 800 ojro. Ciekawe jakie ceny wymyśli SIP. http://www.subaru.de/showroom/impreza/impreza5-spec.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
Waldemar Biela Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 zastanawiam się nad kupnem Interesuje mnie :1. czy tym da się jeżdzić 2. mocne i słabe pkt. samochodu 3. spalanie 4. jakość 5. jaki jest serwis w Mikołowie Za pomoc dziękuję 1. Da sie ...ale czeba miec prawo jazdy 2. mocne: - podluznice i silnik ....nie da sie zagionc lokciem slabe: - bl;acha ... da sie zagionc lokciem, tapicerka ...da sie pocionc zyletkom, szyby ...da sie wybic lokciem ....chociaz ludzie tera majo slabe lokcie. 3. Pali sie jakies cztery godziny ... ale so wyjontki co sie zjaraly w godzine 4. Jakos to bedzie 5. Serwis w Mikolowie .........jest ni ma za co ....dla mie to pestka mamusia Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 jaki jest serwis w Mikołowie z tego co pisali forumowicze wcześniej wynika ze jest jednym z lepszych ASO Subaru. właśnie wchodzi nowy model ( po liftingu) z nowym dwulitrowym wolossącym 155 konnym silnikiem. 158 KM :wink: pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boryz Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Mam takową Imprezkę (kombi, 125 KM) - wiek: 6 miesięcy. Jeździć się da. Ze startu te kilka koni więcej jak znalał przy czym elastyczności w trasie nie można jej odmuwić. Wmiarę twardy, na zakrętach jak przyklejony (jeżdze na 16"). Spalanie w mieście okropne (ok. 10 l - 11 l) w trasie lepiej (ugrzeczniona jazda ok. 8 l z klimą). Bardzo dobre wykończenie wnętrzna (lepsze niż Foresterze - ktoś co czytał mój topic o tapicerce wie o czym mówię). Słabe głośniki fabryczne, no i gałka zmiany biegów jakby z Daewoo. Poza tym bardzo przyzwoity pojazd. Myślę że wersja z 158 KM to bedzie to. Link to comment Share on other sites More sharing options...
michal 75 Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Szkoda Poczekam na tą nową propozycję. Mam nadzieję , że nie będzie duuuużo droższa. Sprawdziłem na stronkach niemieckich i tam podają cenę 20 800 ojro. Ciekawe jakie ceny wymyśli SIP. http://www.subaru.de/showroom/impreza/impreza5-spec.htm Z tego co wiem cena nowego wolnego ssaka 2,0 powinna być bardzo zbliżona do obecnej ceny 2.0, ale ten silniczek...to będzie coś. A tak nawiasem mówiąc korzystam z serwisu w Mikołowie i z czystym sumieniem mogę Ci go polecić. Jest naprawdę oki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Spalanie w mieście okropne (ok. 10 l - 11 l) Ile bym dał, żeby mi auto tyle paliło!!! Przyznam jednak, że "spalanie w mieście okropne (ok. 10 l - 11 l)" to zdecydowanie za dużo dla aut z 21 wieku! Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Ile bym dał, żeby mi auto tyle paliło!!! Alex, ale chciałem zauważyć, że znów nie kupiłeś diesla Czekasz na subarowski? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 jaki jest serwis w Mikołowie z tego co pisali forumowicze wcześniej wynika ze jest jednym z lepszych ASO Subaru. właśnie wchodzi nowy model ( po liftingu) z nowym dwulitrowym wolossącym 155 konnym silnikiem. 158 KM :wink: Różne są źródła, wcześniej TJ mnie poprawiał z 158 na 155 więc już nie wiem kto ma rację. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Ile bym dał, żeby mi auto tyle paliło!!! Alex, ale chciałem zauważyć, że znów nie kupiłeś diesla Czekasz na subarowski? Nie chcę zmieniać marki!Chcę, żeby Subaru zrobiło coś dla nas Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 13, 2005 Share Posted September 13, 2005 Chcę, żeby Subaru zrobiło coś dla nas No to dowalili WRX'a z 2,5 litrowym silnikiem :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts