leoul Posted September 9, 2005 Share Posted September 9, 2005 Serwus W związku z wymiana skrzyni w Kraku, widocznie został źle poprowadzony wąż od płynu chłodniczego i ocierał o "dźwignię" sprzęgła i się przetarł. Tym samym pod intercoolerem wylał się kompletnie cały płyn chłodniczy. Na szczęście akurat parkowałem i nie musiałem dalej jechać. Scholowałem się do warsztatu gdzie szybko zlokalizowaliśmy tajemniczą przetartą rurkę. Nie mniej jednak po odpaleniu auto chodzi na 2 cylindry :!: :!: Nie ma prądu na cewce 2 pierwszych.. w sensie tych z przodu... bolcach. Załatwiam własnie nową cewkę, ale obawiam się, że nie jest ona przyczyną. Czy jest coś na drodze do cewki w okolicach intercoolera, co mogło zamoknąć (przez ten felerny wyciek płynu chłodniczego) i mieć wpływ na taki obiaw. Nie ukrywam, że spieszno mi z odpowiedzią poniewaz wybierałem się w podróż i rano chcę bardzo to naprawić. Prosze o wskazówki, porady Dziękuję pięknie Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
ImprezaSTi Posted September 10, 2005 Share Posted September 10, 2005 ja bym sprawdzil kostki na wiazce w okolicach gdzie wylal sie plyn tam lub sie zbierac woda i ona moze spowodowac takie wlasnie oto cuda. Nie wiem czy lesnik(forester) ma cewke na gorze silnika czy oddzielne na kazda swiece ale z tego co mowisz wynika ze jest na gorze silnika z kablami. Wiec moim zdaniem moga to byc stare kable. (Sprobuj przelozyc te z tylnich swiec na przednie i zobaczyc czy to cos zmnieni. a jak masz inny system ten z cewkami na kazda swiece to wyjmij je i zobacz czy nie ma tam plynu i sprobuj wszystko wladnie wysuszyc. Kostki styki. (Przy montowaniu skrzyni moze ktos przycial kable i jest jakis kabel zlamany w srodku jest to jedna z mozliwosci) Powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoul Posted September 10, 2005 Author Share Posted September 10, 2005 Niestety nie znalazłem dzisiaj cewki na zamianę... Jedyne co, to wymontowałem intercooler i sprawdziłem czy wszystko tam jest OK. Są tam tylko przewody do skrzyni biegów i jeszcze jakiś kilka niezwiązanych z tematem :/ W tej chwili, uruchomiło się auto na wszystkie cylindry... więc jeżdże az się nie zepsuje znowu... Cewnka jest na górze silnika.. taka jak mają forestery 99' czyli w wersji chłopiec a kable w wrersji dziewczynka. Jeśli chodzi o przewody to są nowe, podobnie jak świece i to cewka nie daje iskry:/ Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts