Tomas Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 witam ponownie, szukam zakladu mechaniki ktory poratfilby samosdzlenie naprawic moje autko, salony zawodza i sa tam malo kompetetni pracownicy czy moze mi ktos taki wartszat polecic?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Byl juz taki watek... i to wielokrotnie... ostatnio: http://www.forum.subaru.pl/viewtopic.php?t=102832 Nastepnym razem kliknij na SZUKAJ (menu na zoltym pasku). Link to comment Share on other sites More sharing options...
bartek@klubsubaru.pl Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 spokojnie spokojnie, jak ktoś nowy to nie wie co i jak, a i tzreba tu trochę być coby mniej więcej wiedzieć czy o czymś już było czy nie. musimy chyba napisać do zarządu, by wywiesił na forum mały spis porad dla początkujących. to by chyba troszkę ułatwiło zaaklimatyzowanie się mowym forumowiczom. pozdrówki zarządzie, czytasz to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Toz przeciez spokojnie mu odpowiadam i nawet linka podalem co by nie musial szukac :wink: A pomysl z FAQ dla poczatkujacych jest OK... powinien byc taki przyklejony watek: "Jezeli jestes tu pierwszy raz..." pkt 1. Witamy sie w watku "tutaj sie witamy" itd... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 slyszalem o tym zakladzie na krolowej jadwigi 213, ze chlopcy sa fakycznie dobrzy w te klocki ale opinie sa rozne czy ktos naprawial u nich jakies autko naszej marki zeby potwierdzic pozytywna opinie?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Tomas, ja, ALEX, abt... nie wiem kto jeszcze... Moje zdanie jest takie - robia dobrze, ale niekoniecznie profejsonalnie - bedzie zrobione, moze byc taniej, bedzie dobrze, ale nie musi byc ladnie... Nie wszystko im bym zlecil... ale wiekszosc mechaniki TAK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 ogs nie wiem co znaczy profesjonalnie jesli chodz omechanike, bo oni chyba tylko tym sie zajmuja z tego co slyszalem, ale dzieki\ ps, spartaczyli Ci cos?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Tomas, nie... ale metoda naprawy byla owiana tajemnica, czesc byla uzywana, a koszt wysoki... bazowali na tym co bym musial zaplacic w ASO i zeby bylo taniej, a nie na tym ile faktycznie sie nalezy. W rezultacie mam zrobione dobrze i taniej niz w ASO ale spokojnie moglo by byc jeszcze taniej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ALEX Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Ja jestem bardzo zadowolony z ich usług. Pisałeś, że masz szukasz skrzyni...być może u nich trafisz taką. Jesli nie, to napewno są Ci w stanie naprawić starą, mają naprawdę duże doświadczenie. Jak zjawisz sie na miejscu, to zobaczysz, że roboty im nie brakuje...a pracują NIE NA GODZINY Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 ze skrzynia (na zamiane) moze byc maly problem, bo juz jest wstepnie chetny. podjechac i pogadac jednak nie zawadzi. nie masz daleko. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 abt a wykonywales jakas naprawe w tym zakladzie mechaniki?? pytam tyle osob bo nie chce miec spartaczonego auta, poniekad wkladam w to kase i moje obawy sa normalne i wytlumaczalne, wszedzie (tak mi sie wydaje) bywalem i w salonie, i z przykroscia stwierdzam ze zadowolony nie jestem:(a tym z krolowej jadwigi robia wszyscy reklame.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 na przestrzeni 3 lat bywalem tam kilkoma sztukami. nie wiem co rozumiesz przez grubsza robote, bo ja np remont silnika. tego nie mialem "przjemnosci" u nich robic. w roznych autach zmieniali sprzegla, rozrzady, samoregulacje zaworow, synchronizatory w skrzyniach itp. jak dla mnie ok, choc trzeba sobie szczerze powiedziec, ze bywaja poslizgi w terminach (zreszta nie spotkalem jeszcze mechanika, ktory nie ma tego problemu) spowodowane glownie masa aut, straszna liczba znajomych (tzw szybkie naprawy...). nie dostaniesz auta zastepczego, czy kawy od uroczej pani. ale chyba nie to najwazniejsze. ps. co do reklamy. na pewno nie wszyscy, bo w to nie uwierze. np cracowdragon nie ma, ze tak delikatnie powiem, specjalnego przekonania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted September 7, 2005 Author Share Posted September 7, 2005 hahah a w ktorym zakladzie emchaniki pojazdowej dostaniesz kawe:) to nie salon fryzjerski,, telefonawalem do chlopakow(pana michala) i mam podjechac , zaryzykuje, mam nadzieje ze bde zadowolony:)moze ten caly dragon czy jak mu tam mial pecha, ale wiem z autopsji ze w salonach sa tez niezli partacze, ktorzy prawie wogole sie nie znaja na fachu, a po 2 salny zdzieraja niesamowita kase, 4-krotnie wieksza niz takie zaklady, no coz w salonie placisz za to zeby dyrektor chodzil w garniturze od armaniego i mysle ze nie ma sie co podniecac profesjonalizmem pracownikow............ale dieki za odpowiedz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 moze ten caly dragon czy jak mu tam mial pecha, nie jakis tam, tylko nasz forumowy smok :!: jak chcesz miec kontropinie to klepnij do niego. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 A pomysl z FAQ dla poczatkujacych jest OK... powinien byc taki przyklejony watek: "Jezeli jestes tu pierwszy raz..." pkt 1. Witamy sie w watku "tutaj sie witamy" itd... Mam coś zamiast FAQ-a, albo innymi słowy: gotowego FAQ-a . Zajrzyjcie - dobre 8) http://www.albinoblacksheep.com/flash/posting.php PS. Wrzuciłem to też na "Tutaj się witamy..." Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoul Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 ze skrzynia (na zamiane) moze byc maly problem, bo juz jest wstepnie chetny.podjechac i pogadac jednak nie zawadzi. nie masz daleko. Prawda to, skrzynka już została przyswojona przez mojego festera. Wymienili to 4 x szybciej niż w Olsztynie sprzęgło :shock: Dostałem kawkę... może dlatego, że z tak daleka ale piłem na stojąco oparty o kosz na śmieci Gdyby nie Vampeer, który szlechetnie zawinął mnie w przyjemniejsze miejsce musiałbym umościć sobie siedzonko między turbinami, wałami i tarczami hamulcowymi, które walają się wszędzie po prostu Znają się na subaru .. tego im nie można odmówić. Moja skrzynka została tam i pewnie już jest rozebrana na częsci... wszystkie biegi do przodu były OK, więc dawca na naprawę skrzynki jest. Pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Prawda to, skrzynka już została przyswojona przez mojego festera. Wymienili to 4 x szybciej niż w Olsztynie sprzęgło :shock: Ha! Więc to o Tobie mówił dzisiaj Michał jak mu powiedziałem, że mają reklamę na forum Moja skrzynka została tam i pewnie już jest rozebrana na częsci... wszystkie biegi do przodu były OK, więc dawca na naprawę skrzynki jest. Oglądałem ją potykałem się o nią ze dwa razy jak oleum w moim szuwarku było dzisiaj zmieniane. Tak przy okazji wyszło, że pękł mi mieszek na prawej półosi i muszę się znowu pofatygować na wymianę Link to comment Share on other sites More sharing options...
standerus Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 A w którymś z warsztatów robią check auta przed kupnem?? Robią tak z Landroverami-nim kupisz możesz przyjechać na darmowy przegląd+porady. Miło by było gdyby któryś subarynkowiec też tak miał. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 ze skrzynia (na zamiane) moze byc maly problem, bo juz jest wstepnie chetny.podjechac i pogadac jednak nie zawadzi. nie masz daleko. Prawda to, skrzynka już została przyswojona przez mojego festera. Wymienili to 4 x szybciej niż w Olsztynie sprzęgło :shock: Dostałem kawkę... może dlatego, że z tak daleka ale piłem na stojąco oparty o kosz na śmieci Gdyby nie Vampeer, który szlechetnie zawinął mnie w przyjemniejsze miejsce musiałbym umościć sobie siedzonko między turbinami, wałami i tarczami hamulcowymi, które walają się wszędzie po prostu Znają się na subaru .. tego im nie można odmówić. Moja skrzynka została tam i pewnie już jest rozebrana na częsci... wszystkie biegi do przodu były OK, więc dawca na naprawę skrzynki jest. Pozdro szkoda, ze nie dales znac przed przyjazdem. osttanio do michala wpadam bardzo sporadycznie i nie ustrzelilem twojego forysia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leoul Posted September 7, 2005 Share Posted September 7, 2005 Oj tam... fester jak fester :wink: Ja ustrzeliłem US speca Vampeera.. pięknie to łazi no i byliśmy w ProjectXs ....ten czarny eclipse... massakra Tak na marginesie, Kraków to zagłębie fajnych furek. w Mitsu klubie najwięcej jeździło eclipse turbo, evo równiez się przwija no a w klubie subaru również Kraków najliczniejszy.. Słyszałem, że kolejne plejady mają szansę się odbyć na mazurach, więc nic straconego Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomas Posted September 10, 2005 Author Share Posted September 10, 2005 witam, bylem w tym slynnym rodzinnym zakladzie mechinik w ktorym to naprawiaja subarki:) faktycznie autek tam nie brakuje:) widac chlopaki maja pracy, z rozmowy wyszlo z enzja sie na rzeczy, ale czas pokaze, nio m mysle ze z moja skrzynia bedzie juz w krotce porzadecze dziekie gawinom:) i bede rowniez mogl ich polecac w przeciwienstwie do salonow............. Link to comment Share on other sites More sharing options...
igor Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 chlopaki krolowej jadwigii ile ? nie jestem z krakowa, a bede przejazdem i chetnie bym zajrzal, zapytal jak to u nich wyglada tym bardziej ze wymiana rozrzadu zbliza sie nieublaganie jakis punkt orientacyjny, nazwa warsztatu, daleko od centrum ? z gory dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
aflinta Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 chlopaki krolowej jadwigii ile ?[...] jakis punkt orientacyjny, nazwa warsztatu, daleko od centrum ? Niedaleko od centrum. Królwej Jadwigi 213. Punkt orientacyjny jak jedziesz od centrum i miniesz skręt w lewo do ZOO to znaczy, że przejechałeś o 10 metrów za daleko Jeżeli jedziesz z drugiej strony i skręt do ZOO jest w prawo, to 10 metrów dalej w lewo jest wjazd do nich. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Abt Posted October 4, 2005 Share Posted October 4, 2005 miniesz skręt w lewo do ZOO to znaczy, że przejechałeś o 10 metrów za daleko piekne jadac od centrum miniesz (po lewej) na lekkim lewym luku golaski sport (korty tenisowe), pozniej ok 400m prosto i po prawej odsuwana brazowa (blacha) brama. w miedzy czasie miniesz po prawej przystanek autobusowy (w twoim kierunku), po lewej poczte i bank millenium... juz prawie prawie jestes . jak zagladniesz na podjazd i bedzie pelno aut to trafiles :wink: . od strony balic/lotniska/autostrady tak jak aflinta napisal, tuz za skretem w prawo do zoo bedziesz mial po lewej wspomniana odsunieta (lub nie :wink: ) brazowa brame. wczesniej po prawej bedzie postoj taxowek, kwiaciarnia a nastepnie po lewej piekarnia i apteka. jak teraz nie trafisz, to sie nawet nam tu wiecej nie pokazuj :!: pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts