Jump to content

cb radio w foresterze

pikona

Recommended Posts

forys 2004- 2005 , nie wiem tez co z antena,czy jest sens na zderzaku ...? bo jesli na dachu to nie wjade do garazu .. tx

wg mnie na zderzaku to nie ma sensu, a wjeżdzając do garażu możesz przeciez odkręcić antenę.

Witam, czy mozecie polecic jakies sprawdzone miejsce do umocowania radia cb ?

Umocuj se w miejsce Air bagu ... bedzie pod renkom, mikrofon se zainplantuj w przelyku a antene podlacz do kregoslupa - nie bedziesz ukruszal wiaduktów i bedziesz na bierzonco.

mamusia

A ja tylko napiszę, że odradzam montowania CB (jeżeli nie będzie Ci się chciało go wyiągać) w widocznym miejscu... Kąsek jak ta lala...

W szybie masz antenę to radio... podobno da się wpakować antenę do CB w szybę po przeciwnej stronie i wzmacniacz gdziekolwiek... :?

A ja tylko napiszę, że odradzam montowania CB (jeżeli nie będzie Ci się chciało go wyiągać) w widocznym miejscu... Kąsek jak ta lala...

W szybie masz antenę to radio... podobno da się wpakować antenę do CB w szybę po przeciwnej stronie i wzmacniacz gdziekolwiek... :?

i podobno to wtedy nie działa, zapomniałeś dodać.

Mi nie ukradli CB, a nie wyciągam. Radio samochodowe owszem-wyciagam.

i podobno to wtedy nie działa, zapomniałeś dodać.

Mi nie ukradli CB, a nie wyciągam. Radio samochodowe owszem-wyciagam.

A ma ktoś doświadczenie z tymi krótkimi antenami CB, które wyglądają jak "Sportflex" radio/GSM http://www.bajtel.pl/product_info.php/m ... cts_id/218 ?

A ma ktoś doświadczenie z tymi krótkimi antenami CB, które wyglądają jak "Sportflex" radio/GSM

Niestety nie osobiste doświadczenia,tylko kolegi pracującego w branży ale ZŁE.

Antena jęśli ma przyzwoicie działać musi mieć około 90cm minimum, a najlepiej 150cm.

Długość anteny przeszkadza tylko przez piersze 2 dni, potem jest wszystko jedno czy 50cm czy 150cm. Naprawdę nie zwraca się na nią uwagi.

A ma ktoś doświadczenie z tymi krótkimi antenami CB, które wyglądają jak "Sportflex" radio/GSM

Niestety nie osobiste doświadczenia,tylko kolegi pracującego w branży ale ZŁE.

Antena jęśli ma przyzwoicie działać musi mieć około 90cm minimum, a najlepiej 150cm.

Długość anteny przeszkadza tylko przez piersze 2 dni, potem jest wszystko jedno czy 50cm czy 150cm. Naprawdę nie zwraca się na nią uwagi.

Tak się niestety obawiałem... :?

A myślałem o tym " ala' Sportflexie" ze względów estetycznych/wygodnictwa - ona wygląda jak normalna antena radiowa/GSM i mógłbym ją zamontować na stałe na dachu. Nie chce mi się ciągle wywalać anteny CB na magnesie na dach, póżniej ją chować i mieć bajzel w samochodzie ale też nie chcę jeździć z dwumetromym batem na dachu bo mi się to kojarzy z czasami PF 125p bahama-yellow i podobnie długiej, dwumetrowej, żółtej anteny radiowej na błotniku... Największy szpan to było przypiąć jej wolny koniec do rynienki na dachu i jeździć z takim napiętym "łukiem" nad samochodem... :lol:

Mało kto to pewnie pamięta, ale w tamtych czasach to był odpowiednik dzisiejszych "neonków", "brewek" czy innego badziewia będącego dziś szpanem w kręgach młodzieży tjuninkowej... :wink:

Mało kto to pewnie pamięta, ale w tamtych czasach to był odpowiednik dzisiejszych "neonków", "brewek" czy innego badziewia będącego dziś szpanem w kręgach młodzieży tjuninkowej... :wink:

Pamięta, pamięta 8). I jescze do tego chlapacze w biało-czarną szachownicę i - już w latach '80 - plastikowe owiewki nad szybami w przednich drzwiach. Do tego obowiązkowa naklejka "Rallye" :twisted:

Do tego obowiązkowa naklejka "Rallye"

ja jeszcze kojarze naklejki CIBIE na każdym tjuningowanym kredeskie. Z resztą wtedy naklejki to był towar deficytowy i jaką sie miało taką sie naklejało.

Pamiętam jak ojciec mi opowiadał jak mu mama (a moja babcia) wyszywała na rękawie kurtki napis "Fiat 125p" i był lans pełną gębą 8)

Mnie podobały sie końcówki wydechu ala stary wartburg (taka łapka kierująca spaliny w dół). Jeszcze był okres różowy w twórczości naszego narodu, co drugie auto miało po pięć kleksów ponaklejanych w różnych ciekawych miejscach. Towarem deficytowym były także naklejki na górę przedniej szyby (jedyne naklejki XX które faktycznie pomagały), a w ostatnich 5 latach przypominam sobie jeszcze "pionner the art of entertaiment" zajmujące całą tylną szybe w co szybszym maluchu

- plastikowe owiewki nad szybami w przednich drzwiach.

Może nie wyglądały najładniej, ale były całkiem skuteczene, można było podczas ulewy uchylic okno bez obawy nabrania wody :) W aucie bez klimy całkiem przydatne to było :)

- plastikowe owiewki nad szybami w przednich drzwiach.

Może nie wyglądały najładniej, ale były całkiem skuteczene, można było podczas ulewy uchylic okno bez obawy nabrania wody :) W aucie bez klimy całkiem przydatne to było :)

Sam o takich myślałem do OBK (są!) :lol: . Palę w samochodzie i strzepuję za okno. W deszczu cięzko...

Palę w samochodzie i strzepuję za okno.

A fuj, nieładnie tak śmiecić - bo niedopałek zapewne też wędruje za okno :/

Ano... :oops: Często...

Ale ostatnio sprawiłem sobie taki piaseczek do popielniczki właśnie w tym celu. Jak się w nim gasi, to pety mniej śmierdzą. Więc się staram poprawić... :roll: