Jump to content

[Kraków] ASO Bełtowskiego

ogs

Recommended Posts

Posted

Mam do zrobienia OT 15.

W zwiazku z tym bardzo prosze o jakies opinie - pozytywne / negatywne obslugi

serwisowej w ASO Bełtowski. Chodzi mi o obsluge SUBARU (nie VW i AUDI).

Posted
Mam do zrobienia OT 15.

W zwiazku z tym bardzo prosze o jakies opinie - pozytywne / negatywne obslugi

serwisowej w ASO Bełtowski. Chodzi mi o obsluge SUBARU (nie VW i AUDI).

Taka ankieta powinna powstać dla każdego ASO. Wtedy byśmy mieli jakiś pogląd

Posted

ze 2 lata temu w auto-świecie był test warsztatów VW i bełtowski wypadł b. dobrze. zajął 1 albo 2 miejsce, test dotyczył VW ale widać że chłopaki się starają.

Posted

co do poziomu technicznego i obslugi klienta niewiele jestem w stanie powiedziec.

jednak to co jest najbardziej namacalne, to kasa. a w tym konkretnym przypadku wyglada

to bardzo ok. dzwonilem troche za chlodnica po autoryzowanych aso w polsce.

cena 2111zl w bielsku, 1831zl adamski, koper 1724zl, we wrocku 1722zl no i beltowski... 1533zl (kwoty brutto).

moze sie myle, ale chyba wszyscy wyzej wymienieni powinny miec czesci z tego same zrodla...

dla przykladu mozna rowniez podac roznice w cenie "wejscia na komputer": dworska 120zl a beltowski 80zl

na pozytywne slowa zasluguje rowniez serwis w mikolowie, tam dla testu zamawialem gumki

do przedniego stabilizatora poprzecznego (26zl brutto za szt. - jeszcze nigdy nie kupowalem

czegos tak taniego do sub :mrgreen: ). nie bylo rowniez problemu z wysylka poczta polska

(zeby cena nie wzrosla o 100% 8) ) na moj koszt + pobranie.

pozdr

Posted

Hmm... spodziewalem sie negatywnych opinii a tu prosze... W takim razie sprobuje zrobic tam przeglad i zdam relacje :twisted:

Posted

w najblizszym tygodniu moj ojciec bedzie sie u nich umawial na wymiane

amortyzatorow z tylu, wiec moze cos wiecej bede mial do powiedzienia :wink:

Posted
Oki, "raz kozie śmierć" jadę jurto zrobić u nich przegląd.

I będziemy mieli najlepszy pogląd sytuacji.

Jaki przebieg?

Posted

Ja sie umowilem na OT15 na Srode na 11:00 - moze ktos wpasc jak bedzie przejezdzal bo bede musial tam czekac :wink: Na wstepie - pozytywnie mnie zaskoczyli - bo zaproponowali olej Motul ... (teraz mam Shell Racing 10W60)

Posted
Ja sie umowilem na OT15 na Srode na 11:00 - moze ktos wpasc jak bedzie przejezdzal bo bede musial tam czekac :wink: Na wstepie - pozytywnie mnie zaskoczyli - bo zaproponowali olej Motul ... (teraz mam Shell Racing 10W60)

no to bogaty chyba jestes baaaardzo bo litr MOTULA kosztuje ponad 70 pln.

u KOPRA leja MOBILA 5w50 i twierdza ze jest bardzo OK.oczywiscie mowia ze motul jest ok ale po co przeplacac.na valvoline pluja jak cholera wiec nie wiem dlaczego subaru zaleca te oleje :shock:

Posted

vert, wszystko zalezy gdzie. jedz (lepiej) lub dzwon do szczepana (czoper).

ja kupilem 6 (opakowania 2 litrowe) litrow motula 10W40 ponizej 200zl.

robilem kilka inny rzeczy, wiec moze i cena dlatego dodatkowo nizsza.

na pewno jednak zdecydowanie inna, od tej ktora podales :!:

Posted
no to bogaty chyba jestes baaaardzo bo litr MOTULA kosztuje ponad 70 pln.

Zważywszy na to ile wydasz na paliwo między przeglądami to chyba żartujesz pisząc to co piszesz?

Posted
Czy przeglad u Beltowskiego jest tak samo honorowany do gwarancji jak ten w ASO?

Zrób nawet u p. Staszka i nikt ci gwarancji nie zabierze...

Posted
Czy przeglad u Beltowskiego jest tak samo honorowany do gwarancji jak ten w ASO?

Zrób nawet u p. Staszka i nikt ci gwarancji nie zabierze...

Kurde, zawsze myslalem ze trzeba robic przeglady w ASO zeby nie stracic gwarancji. Czlowiek sie uczy cale zycie :oops:

Posted
Są nowe przepisy od wejścia do UE - czy ktoś już testował je?

Myślę, że to dobrze wygląda, do momentu kiedy ci się coś nie zepsuje... Bo wtedy zacznie się szukanie, że to nie było dobrze zrobione i to...

Ale przepisy są jasne, ba, nawet nie trzeba robić przeglądów na oryginalnych częściach - wystarczą zamienniki...

Posted
Dziękuję za pozdrowienia i propozycję wspólnego koszenie trawy;

ale tak nie bardzo poznaje siebie na zdjęciu z kosą?

T.

No i kolejna osoba dała się nabarać na OGS-owy trick... :roll: :twisted:

Posted
na valvoline pluja jak cholera wiec nie wiem dlaczego subaru zaleca te oleje :shock:

Może dla tego że jest sponsorem L. Kuzaja. Kiedyś to chyba były Lotosu zalecane jak K. Hołowczyc był sponsorowany. Tak naprawde czy będzie to Motul czy Shell to wszystko jedno jak się co 7 tys robi przeglądy. Motul ma ten plus że po zagotowaniu nie traci swoich właściwości. Ale ile osób zagotuje silnik na tym forum :?: (Jeśli dużo to przepraszam :roll: )

Posted

Ale przecież Bełtowski ma autoryzację więc w czym problem :roll:

Posted

Wlasnie wrocilem z przegladu. W odpowiedzi na powyzsze pytania:

Tomasz Otawa, nie ma Cie na zdjeciu... bo to ja jestem ;-)

piechur, tak przeglad jest honorowany, gdyz Beltowski od stycznia jest ASO Subaru.

I tak:

kwota brutto: 673,83 (w tym 10% rabatu za klub.subaru.pl)

1. przeglad okresowy maly: 210,60

2. filtr oleju: 38,43

3. MOTUL 8) 8100 X-CESS 5W-40 5 ltr: 195,30

4. filtr p-pylkowy: 224,01

5. plyn do spryskiwacza 1x25ml: 5,49

Z ciekawostek:

- plynu do spryskiwacza nie wlewalem od nowosci (15 kkm) :wink:

- wycie skrzyni okreslaja jako normalne, MY05 tak ma i nie powinno z tym byc wiekszych problemow - na upartego mozna rozbierac skrzynie - ale po co... :roll:

- buczenie w tylniej czesci po dluszej/ostrzejszej jezdzie - przeczyscili hamulce - zobaczymy co bedzie 8)

Czas trwania: mialem byc na 11:00, przyjechalem 11:20, czekalem na obsluge do 11:30 - samochod odebralem o 14:30 (3 godziny :roll: - dlugo, ale na fakturze jest 1,8 roboczo-godziny :) ) - zaproponowali umycie, ale odmowilem bo sie juz spieszylem. :wink:

Ocena: 4+

p.s. ALAN, a jak Tobie poszlo?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...