mc_dave89 Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Można do WRXa zamontowac ten spojler z WRX STI :?: Bo widziałem raz Imprezke ze spojlerem WRX STI a z tyłu pisało WRX. Z tego co jeszcze pamiętam to na grilu niemiała napisu STI. Więc jak to jest z tymi spojlerami w Imprezkach :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
wielkopolanin Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Można. Nawet w salonie jako opcja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanap4 Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 Tyle,ze trzeba wywiercic w klapie bagaznika dodatkowe otwory,zeby przymocowac skrzydlo, bo tak to kiepsko bedzie sie trzymalo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted August 31, 2005 Share Posted August 31, 2005 mc_dave89, widzisz jakiś logiczny powód, żeby nie dało by się zamontować na WRXie taki sam tylny spojler jaki się da na STI? P.S. Nie żartuję sobie z nowego forumowicza, po prostu ciekawi mnie, dlaczego ktoś pomyślał, że by się nie dało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc_dave89 Posted September 1, 2005 Author Share Posted September 1, 2005 No w sumie w dzisiejszych czasach to za kase można wszystko ale tak sie chciałem upewnić Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Bo widziałem raz Imprezke ze spojlerem WRX STI A pewien jesteś, że to był spojler STi, a nie np. replika WRC, taka, jaką ma OGS? PS. Czego byś nie robił, to trafiasz na OGS-a Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Nawet spojler kupiony w SIPie do WRXa nie jest taki sam jak w STI choć z daleka niemal identyczny, to jednak przy bliższych oględzinach wychodzi kilka różnic. Jest jeszcze dość oryginalny w wyglądzie spojler Prodrivu dostępny w SIPie za "chore" pieniądze. mc_dave89, nie odpowiedziałeś na pytanie. Dlaczego mógłby być problem z montażem spojlera w WRXe ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ComeToDaddy Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Witek, logo na drzwiach Imprezy w jego podpisie powinno ci wytlumaczyc wszelkie watpliwosci Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 ComeToDaddy, sęk w tym, że nie tłumaczy dla mnie to albo przewrócone popiersie ludzika z silnikiem rakietowym, megafon lub trąbka elektryczna :wink: Możesz mi pomóc z tymi wątpliwościami, bo nie chwytam ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 W ameryce to sie robi tak ze zamienia sie cala klape ze spoilerem. Pewnie was to zdziwi, ale wielu wlascicieli STI nie chce spoilera. Czesto mozna znalezc ogloszenia o poszukiwaniu osob do takiej zamiany. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Kuba, dlaczego nie chce ? Żeby się nie wyróżniać, czy tył lepiej chodzi ? Łatwiej zamienić klapę niż 14 dziur po śrubach łatać, tylko co ze znaczkiem STI ? Coś mi się obiło o uszy, że w Polsce też nie wszyscy właściciele STI chcą lotkę i się jej pozbywają. W STI spojler jest chyba inaczej montowany niż w WRXie. W Polsce w WRXie uszczelnia się silikonem czy czymś podobnym i spojler nie przylega tak ładnie jak w STI. Tam pewnie jakaś guma jest (strzelam) ? My jeszcze musieliśmy się upominać o mocniejsze sprężyny do klapy, a tak w ogóle to mamy już drugi spojler… Link to comment Share on other sites More sharing options...
CracowDragon Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Kuba, fakt dziwi mnie to..., Ale może to ludzie którzy nie koniecznie chcą sie ®żucać w oczy... A WRX jest częściej kupowany dla latorośli przez kasiastych rodziców a Ci młodzi gniewni chcą spoiler i już... Więc zamiana mile widziana... Nie wiem... Tak tylko kombinuję... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wck Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 żucać Popraw zanim Owoc zobaczy :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
CracowDragon Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Popraw zanim Owoc zobaczy Się czaić z błędami nie będę ale coś nie coś poprawiłem... Dzięki za czujność Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanap4 Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Wlasciciel bialego STI, ktore bylo na wyscigach 1 maja na bemowie, amerykanin zreszta, tez mowil, ze chce wymienic spoiler na maly, ale argumentowal to tym, ze nic nie widacw lusterku i nie wie czy jedzie za nim policja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witek Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Nie, no bez przesady takiej złej widoczności nie ma, to tylko kwestia przyzwyczajenia. Zresztą sam to wiesz, chociaż tobie teoretycznie spojler może zasłaniać ciut więcej niż w STI (bo masz dalej wysunięty i chyba niższy, bo nie masz światła stopu). Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanap4 Posted September 1, 2005 Share Posted September 1, 2005 Mi w ogole nie przeszkadza, a nawet czasem pomaga jak w nocy jakis debil jedzie za mna na drogowych.Ale skoro amerykaninowi przeszkadzal, to niech sobie wymienia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Można do WRXa zamontowac ten spojler z WRX STI :?: Bo widziałem raz Imprezke ze spojlerem WRX STI a z tyłu pisało WRX. Z tego co jeszcze pamiętam to na grilu niemiała napisu STI. Więc jak to jest z tymi spojlerami w Imprezkach :?: Jak dobrze napisales STi to WRX STi ... wiec taka inna/specjalna - w tym przypadku - lepsza wersja WRXa... ale generalnie to ten sam samochod, wiec buda (tj. bagaznik) ta sama. Nie ma problemu z przekladka spoilera... Pojawia sie kwestia sprezyn klapy bagaznika - powinno sie zmienic na mocniejsze (wlasnie z STiaja) - ale wtedy klape trzeba dociskac - tak jak i seryjna bez spojlera. Ja wybralem opcje ze zwyklymi sprezynami i dociskac nie musze - jedynie trzeba uwazac zeby ze zbyt wysoka nie spuszczac klapy ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
WRC fan Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Kurka fajka, to STi niedość że ma twardsze sprężyny w zawieszeniu to jeszcze w bagażniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
ogs Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 W ameryce to sie robi tak ze zamienia sie cala klape ze spoilerem. Pewnie was to zdziwi, ale wielu wlascicieli STI nie chce spoilera. Czesto mozna znalezc ogloszenia o poszukiwaniu osob do takiej zamiany. Gdyby na naszym rynku tez bylo do wyboru kilkanascie modeli spojlerow to tez by ludzie wymieniali na puste klapy :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
mc_dave89 Posted September 2, 2005 Author Share Posted September 2, 2005 Nawet spojler kupiony w SIPie do WRXa nie jest taki sam jak w STI choć z daleka niemal identyczny, to jednak przy bliższych oględzinach wychodzi kilka różnic. Jest jeszcze dość oryginalny w wyglądzie spojler Prodrivu dostępny w SIPie za "chore" pieniądze. mc_dave89, nie odpowiedziałeś na pytanie. Dlaczego mógłby być problem z montażem spojlera w WRXe ? No właśnie się pytam bo niewiem czy byłby problem z montażem, a jestem ciekaw... :| ComeToDaddy - to logo na drzwiach Imprezki w moim podpisie to logo zespołu (Scooter) którego jestem fanem. Jak ci sie niepodoba to logo to sie niepatrz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
CracowDragon Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Scooter... Wiedziałe, że znam to i gdzies już widziałem... Też słucham tego sespołu... Nie fanatycznie ale teledeski mają dobre... Pozdrawiam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
owoc666 Posted September 2, 2005 Share Posted September 2, 2005 Okropne . Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalzki Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Jak ktos nie lubi kobiecych piersi to faktycznie okropne :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Milek Posted September 3, 2005 Share Posted September 3, 2005 Jak ktos nie lubi kobiecych piersi to faktycznie okropne :wink: heheh, dobrze powiedziane A tak w ogole to nie wiedzialem, ze jak ma sie spojler od STI w WRX to trzeba jeszcze sprezyny od klapy wymienic :shock: A jak sie tego nie zrobi to w czym to bedzie przeszkadzalo??? Rozumiem, ze chyba tylko przy zamknieciu bagaznika z wiekszej wysokosci, mam racje??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts