Jump to content

Klapka od pompy paliwa gdzie???

RTR

Recommended Posts

Jak w temacie. Gdzie w GT MY99 Sedanie jest klapka od pompy paliwa?? Wymontowalem tylna kanape i tu zak nima :shock: Mialem caly tyl od GT MY94-95 i tam byly nawet dwie a u mnie sa tylko maty wygluszajace. Mam cos nie tak z fura czy jest to gdzies indziej??

Fajnie udalo sie wymontowac i to nie bez trodu bo jeden wezyk gumowy (powrotny tak mi sie wydaje) nie zabardzo chcial zejsc i okazalo sie ze pompa od WRX nie pasuje P&P :cry:

Jak bym mial cale ustrojstwo to moze by podeszlo. Pompa od WRX jest zdecydowanie mniejsza i przewody sa na kostke a w GT przykrecane na srubki.

Co do Wlbroo to przez dlugi czas nie planuje modyfikacji wiec wydajniejsza mi jest zbedna plus odepralem auto z blacharki i deficyt w kieszeni ;(

Walbro da ci po prostu pewność że nie zabraknie ci paliwa i tłoki będą miały bezstresowe życie :P Tania modyfikacja a bezpieczeństwo silnika dużo większe

PS. Nie chodzi mi o to że nie trzeba będzie tankować :twisted:

PS. Nie chodzi mi o to że nie trzeba będzie tankować

Bylo by fajnie :D

To moze inaczej jeszcze sie zapytam. Jak sprawdzic sprawnosc pompy?? Moja caly czas piszczy i to spowodowalo moje zaniepokojenie i chec wymiany. Nie ma jakis objawow typu nie wiem :roll: szarpania, bakow mocy czy tym podobnych. Fakt nie jezdzilem inny seryjnym GT do porownania ale wydaje mi sie ze jedzie dobrze.

nie można tego odczuc ani inaczej sprawdzic ja pojechałem do pewnej firmy i po podłaczeniu sie pod lapka powiedziano mi ze pompa juz nie domaga wiec odrazu dla spokoju wymieniłem na walbro