RTR Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Jak w temacie. Gdzie w GT MY99 Sedanie jest klapka od pompy paliwa?? Wymontowalem tylna kanape i tu zak nima :shock: Mialem caly tyl od GT MY94-95 i tam byly nawet dwie a u mnie sa tylko maty wygluszajace. Mam cos nie tak z fura czy jest to gdzies indziej??
boju21 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 ale kanape po co???wystarczy luknac w bagaznik pod materiałem prawie pod samym oparciem i tam musi byc
emotorsport Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 wleź do bagażnika z latarką, tylko się nie zamykaj... , i znajdziesz......
RTR Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 Aaaaa to ja nie tam lookalem jutro sprawdze i bede pompke wymienial Dzieki za info
lucza Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 boju21, siema zadałem javo z forum zapytanie o duże wloty do gieteka,podobno ciągle można u niego kupić,jak co to zamelduj się u kolegi javo tu masz linka do tematu viewtopic.php?f=16&t=126890&view=unread#unread
RTR Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 Fajnie udalo sie wymontowac i to nie bez trodu bo jeden wezyk gumowy (powrotny tak mi sie wydaje) nie zabardzo chcial zejsc i okazalo sie ze pompa od WRX nie pasuje P&P
boju21 Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 a nie lepiej kupic dedykowana wydajniejsza nowa walbro???ja tak mam 300pare złotych i po temacie
lucza Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 yyyyy hyba pasuje,popatrz dobrze wymieniasz samą pompkę a reszta gratów zostaje ta sama,nie wymieniasz całego "ustrojstwa" co wchodzi do baku
RTR Posted October 8, 2010 Author Posted October 8, 2010 Jak bym mial cale ustrojstwo to moze by podeszlo. Pompa od WRX jest zdecydowanie mniejsza i przewody sa na kostke a w GT przykrecane na srubki. Co do Wlbroo to przez dlugi czas nie planuje modyfikacji wiec wydajniejsza mi jest zbedna plus odepralem auto z blacharki i deficyt w kieszeni ;(
GeOrGe Posted October 8, 2010 Posted October 8, 2010 Walbro da ci po prostu pewność że nie zabraknie ci paliwa i tłoki będą miały bezstresowe życie Tania modyfikacja a bezpieczeństwo silnika dużo większe PS. Nie chodzi mi o to że nie trzeba będzie tankować
RTR Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 PS. Nie chodzi mi o to że nie trzeba będzie tankować Bylo by fajnie To moze inaczej jeszcze sie zapytam. Jak sprawdzic sprawnosc pompy?? Moja caly czas piszczy i to spowodowalo moje zaniepokojenie i chec wymiany. Nie ma jakis objawow typu nie wiem :roll: szarpania, bakow mocy czy tym podobnych. Fakt nie jezdzilem inny seryjnym GT do porownania ale wydaje mi sie ze jedzie dobrze.
GeOrGe Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 jedyne co możesz sprawdzić to ciśnienie ale to wymaga już dodatkowego osprzetu
boju21 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 nie można tego odczuc ani inaczej sprawdzic ja pojechałem do pewnej firmy i po podłaczeniu sie pod lapka powiedziano mi ze pompa juz nie domaga wiec odrazu dla spokoju wymieniłem na walbro
RTR Posted October 10, 2010 Author Posted October 10, 2010 Czyli zeby nie tracic czasu ani funduszy mozna poprosu wymienic ja profilaktycznie
boju21 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 no i własnie oto chodzi ale tak na powaznie wkład nie duży a spokuj swiety jest nowe walbro także dziwnie(inaczej)chodzą
Oskar Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 a w kombi też jest taki łatwy dostęp? -- 11 paź 2010, o 10:39 -- a w kombi też jest taki łatwy dostęp?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.