Jump to content

Lusterka JDM

Virus12

Recommended Posts

Posted

Witam

Czy ktoś posiada może schemat instalacji elektrycznej do lusterek JDM imprezy 97-98?

Chodzi mi bardziej o podłączenie składających się lusterek.

Mam oryginalne lusterka JDM, mam też przełącznik, ale brakuje kawałka kabla między nimi, nie wiem jak seryjnie działa składanie lusterek więc nawet nie mam jak sobie multimierzem posprawdzać.

Posted
Virus12, na "innym" forum wysłałem ci schemat :wink:

no a na tym dostaniesz pomuka :D

Posted

jak chcesz ja mam cos takiego u siebie mozesz oblukać jak chcesz wpaść na śląsk:P

Posted

no nie przesadzaj ja na imprezy do wawy wpadam czasem :P to 300km w jedna strone:)

Posted

no dobra na imprezy to rozumiem, ale pojechać taki kawał żeby kawałek kabla obejrzeć to wiesz :D

Posted

kurde Virus12, ale zemnie idiota coś mi wczoraj zaświtało i sprawdziłem swój stary przełącznik do lusterek który kiedyś wymieniłem bo był taki "odstający",zamieniłem na taki "płaski" i okazało się że ja qrfa też mam ten system,ale nie działa-nie wiem czemu muszę sprawdzić lusterka czy niebyły czasem wymieniane.Jak byś mógł to zrób zdjęcie kostki z kablami przy lusterku i przy przełączniku,dzięki.A schematu JDM ani śladu,może na japońskich stronach ale jakoś nie bardzo rozumiem co tam piszą :?

Posted
ale jakoś nie bardzo rozumiem co tam piszą :?

bo oni rysują :P

zrób zdjęcie kostki z kablami przy lusterku

img0208m.jpg

przy przełączniku

z tym gorzej bo niemam teraz jak się tam do niego dobrać

muszę sprawdzić lusterka czy niebyły czasem wymieniane

JDMy nie mają w środku sprężyny, tzn jak je złożysz, to się składają bardzo lekko, a patrząc po tem na nie od przodu nie widzisz "bebechów" jest zaślepka.

Nie mam tego fotki, ale chyba rozumiesz o co chodzi.

Posted

ale jazda ,lekko się składają,jest zaślepka,nie widać bebechów jak się baterie naładują to zrobię zdjęcia w celu potwierdzenia,ale u mnie przełącznik od lusterek jest przy ręcznym i tam mam dwa osobne kabelki i zastanawiam się czy to one nie powinny być podłączone jutro rozbiorę lusterka i zobaczymy co z instalacją :lol: ale mam banana,chyba dzisiaj nie usnę :roll:

Posted

Virus12, no i lipa chyba,rozebrałem lusterka i jest tam w środku sprężyna,instalacja jest tak jak na twoim zdjęciu na cztery kabelki czyli instalacji na aucie też niema.Ale nie płaczę przecież mieszkam w irlandii a tu JDM-ów nie brakuje po przeprowadzce biorę się ostro za poszukiwania jak będziesz miał chwilkę to wyciągnij tę zaślepkę w lusterku i zobacz czy tam widać jakiś silniczek,dzięki i pozdro

Posted

a skoro na wyspie siedzisz i tak dużo JDMów tam masz, to poszukaj mi turbotimer Starbo :D wraz z modułem zdalnego odpalania (mój TT się lekko zużył a moduł zdalnego odpalania stracił pilota)

A może chcesz krótki magiel do GTka RHD? :] bo mi po przekładce został

poniżej fotki lusterka jakie mam

img0192r.jpgimg0196r.jpgimg0197ik.jpgimg0198tw.jpgimg0205i.jpgimg0208yj.jpgimg0209x.jpgimg0210r.jpgimg0211v.jpg

Posted

no dzięki stary za zdjatka na pewno nie mam czegoś takiego w środku,a co do magla to pewnie że bym wziął ale koszt przesyłu do irlandii chyba przewyższy koszt magla,chyba że masz jakąś znajomą firmę przewozową?

Posted

ogarnij coś z tą przesyłką, może ktoś z forum będzie jechał na wycieczkę, albo przy okazji da się upchać.

Cena za magiel też niewielka, a w sumie nie wiem jaka więc zaproponuj :D

a jak dasz radę ogarnąć ten TT starbo wraz z modułem odpalania to mniej gotówkowo się wymienimy :D

265662-starbo-g-12-for-sale-rpm-autostart-clock-autotimer-starbo-g12.jpg

• 9 months later...
Posted

Virus12, siema, mógł byś mi napisać jak rozwiązałeś sprawę podłączenia tych lusterek.Mam juz lusterka i końcówki kabli pozostaje tylko jakoś to podłączyć,z góry dzięki i pozdro.

Posted

no nie mogę :D składane lusterka w gc :-D

pozdrawiam Virus dawnoŚMY się nie "widzieli" i mam nadzieje ze Ci coś pomogłem dlatego tam po prawo taki plusik :D

Posted

No i lusterka założone i działają i jest zajefajnie :lol: .

Okazało9 się że mój rocznik 99 ma częściową instalację na ten patent,brakowało tylko instalacju pomiedzy przełącznikiem a prawym i lewym słupkiem.Dzięki Virus12, i pozdro.

Posted
Virus12, siema, mógł byś mi napisać jak rozwiązałeś sprawę podłączenia tych lusterek.Mam juz lusterka i końcówki kabli pozostaje tylko jakoś to podłączyć,z góry dzięki i pozdro.

brązowy i szary kabel jest od składania lustra, podłączając 12 v lusterka sie składają, zamieniasz plus z minusem i sie roskładają. jak masz miernik to mysle ze bez problemu obadasz przełacznik, a jak nie to jutro dam foto jak to podłączyc.

Posted

k1robot, dzięki już po sprawie ale dobra notka dla czytających w przyszłości,pozdro.

Posted
no nie mogę :D składane lusterka w gc :-D

a ja tez mam .. i się nie chwalę ;)

Posted

może w końcu ja znajdę chwilę i swoje podłącze wszystko gotowe tylko kable nie połączone.

Posted

Teraz czekamy na magika co zrobi sterownik lub przekaźnik żeby same się składały powyżej 100km/h :lol:

Posted
Teraz czekamy na magika co zrobi sterownik lub przekaźnik żeby same się składały powyżej 100km/h :lol:

można coś pomyśleć:P

• 11 months later...
Posted

Właśnie się zebrałem do montażu lusterek jdm. Są już rozebrane i zaraz będę wymieniał wkłady, pozostaję jedna sprawa!

Jak ogarnąć to instalację od przełącznika do lusterek? Jak to jest, bo trochę nie kumam?

Tak to wygląda na normalnych lusterkach

dsc0317u.jpg

Uploaded with ImageShack.us

A tak po podłączeniu jdm ( ilość kabli się zgadza )

dsc0318g.jpg

Przełącznik ( brakuję kabli tych co są w kostce przy lusterku. Co to za kostka po prawej, od czego? )

dsc0319zw.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...