mort Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Witam serdecznie. Zwracam się do Was bo nie wiem jak ugryźć problem. Wczoraj zaświeciły mi się 2 kontrolki jedna od ładowania a druga od hamulców (!) dzisiaj zbadałem sprawę i fakt ładowania nie ma bo na altku jest 12V. Tyle że nie wiem co z tą kontrolką hamulca. Czy ten typ tak ma że jak altek pada to i heble się świecą bo to na jednym pasku lata czy to jakiś dziwny zbieg okoliczności? Podpowiedzcie koledzy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Krajanek Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 Witam serdecznie. Zwracam się do Was bo nie wiem jak ugryźć problem. Wczoraj zaświeciły mi się 2 kontrolki jedna od ładowania a druga od hamulców (!) dzisiaj zbadałem sprawę i fakt ładowania nie ma bo na altku jest 12V. Tyle że nie wiem co z tą kontrolką hamulca. Czy ten typ tak ma że jak altek pada to i heble się świecą bo to na jednym pasku lata czy to jakiś dziwny zbieg okoliczności? Podpowiedzcie koledzy. Sprawdzałes stan płynu hamulcowego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
mort Posted October 20, 2010 Author Share Posted October 20, 2010 Tak jest nazwijmy to pod korek w zbiorniczku na pompie ale zastanawia mnie drugi zbiorniczek który jest wgłębi na przegrodzie i jest wielkości pięści i też wygląda jakby w nim był dot. Jest on z lewej strony serwa od hamulców. I w tym zbiorniczku jest poniżej połowy. Ahh kolor tego w zbiorniku na pompie jest taki jaki powinien być natomiast w tym drugim zbiorniczku (jeżeli to dot) to nadaje się do wymiany bo się zaczyna robić czarny. Co to jest za zbiorniczek? Sory za durne pytania ale nie znam jeszcze tego samochodu. -- Cz paź 21, 2010 12:31 am -- Wymieniłem płyn. To od sprzęgła. Po wymianie alternatora obie kontrolki zgasły. W starym altku skończył się regulator napięcia. Może ktoś wie gdzie go dostać za rozsądne pieniądze? Całe szczęście że udało mi się kupić kolwiek alternator. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mark L.A. Posted October 23, 2010 Share Posted October 23, 2010 Co prawda w starszym modelu, ale taki przypadek przerabialem . Padl alternator, a dokladnie regulator napiecia. Przy spadku napiecia odcinanna jest pompa abs-u , z tad swieci sie jej lampka . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts