Jump to content

rozmiar opony 17 do gt na sprężynie eibach

pawel.xxx1

Recommended Posts

Posted

na 215/45/17 jeżdziłem i rzucało jak chamem po wypłacie :mrgreen: ,mam pomysła by założyc na felgi od sti 02r oponki 205/45 kumho ecsta,dobry pomysł? Dzięki za info

Posted

Ja jeździłem tak. Felga jest trochę za szeroka do tej opony, będziesz miał stresa za każdym razem podczas parkowania przy krawężniku :twisted:

Posted

Ja jeżdzę GT na 205/45R17. Koniecznie szukałem opon w takim rozmiarze, żeby nie tracić za dużo na osiągach. Ale ja mam felgi od WRX, więc chyba o pół cala węższe. Generalnie jest ok, tylko komfort marny. Autem nie rzuca jak chamem, ale czuć na dziurach, że się odbija jak piłeczka. Dlatego czasem myślę, że też mogłem póść na 215 ze względu na ciut wyższy profil...

Posted

osobiście od zawsze polecam 215/45/17 i takie też miałem w WRX'06 i teraz na GT (na 225 nosi w koleinach). obaj pacjenci na OZ Crono HT 8x17. do niedawna miałem springi Eibach i też było ok na takiej oponie. teraz jest TEIN SS i też jest ok. 215 spokojnie wchodzi na felgę 8" i nie ma nadmiernego stresu o ranty, chociaż wiadomo, że 7,5" by było lepsze, ale nie wjedzie na brembo ;)

Posted

osobiście przetestowałem 205/50/17 i polecam, jak bujasz się często po Mazurach, wyrypach, dziurawych drogach, koleinach, zawsze to jakaś namiastka komfortu :lol:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...