Jump to content

Legacy H6 jaki najmniejszy rozmiar kół?

Than_Junior

Recommended Posts

Posted
Wiem, że 17ki wejdą, ale czy ktoś próbował założyć 16ki na ten zacisk w Spec.B? Wejdą?

16ki nie wejda... zadne.

Mozesz zmienic hamulec na ten ze slabszych Legacy, jest mniejszy i wejda 16ki.

Posted

Czy 16" od Imprezy GT nie wejda? Albo 16" z amerykanskiego WRX'a plus cienki dystans lub podszlifowanie krawedzi zacisku jak to zrobil kiedys jeden z forumowiczow.

Posted
Czy 16" od Imprezy GT nie wejda? Albo 16" z amerykanskiego WRX'a plus cienki dystans lub podszlifowanie krawedzi zacisku jak to zrobil kiedys jeden z forumowiczow.

niestety nie, spec B ma za duza srednice tarczy ham i do tego ten zacisk, ktory jest malo kompatybilny z wieloma 17kami a co dopiero 16ki :(

Posted

dzięki Kuba za sugestię, ale nie chce bawić się w rzeźbę. Nie mam zamiaru na stałe zmieniać rozmiar na 16", tylko tej zimy chciałem trochę poćwiczyć na kolcu. Ale widzę, że to za dużo zachodu :)

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

capricorn, no wlasnie :/ Ale jakby co, to znalazlem w miare tanie rozwiazanie do testow zimowych, wlasnie na 17kach:

kolce - http://www.nordenreifen.de/Winterreifen ... 7_91H.html

koła - http://www.nordenreifen.de/Felgen_Alufe ... H63.4.html

Jak widać i opony i felgi są za około 70EUR za sztukę, więc niedrogo. Fele urodą nie grzeszą, ale ATS robi stabilne koła, więc powinno być ok. O jakości opon nie mam pojęcia, ale nazwa firmy brzmi skandynawsko więc chyba się znają na fachu ;)

Posted
a czy bieżnikowane to znaczy że używane ale z odnowionym bieżnikiem? :) bo nie wiem...

W pewnym sensie tak: zdzierana jest cała warstwa gumy aż do oplotu (karkas) i na nowo nakładana, a następnie wulkanizowana pod wpływem temperatury i ciśnienia. Technologia podobna do produkcji nowej opony.

Generalnie technologia bieżnikowania opon poszła baaardzo do przodu, do tego stopnia, że opony bieżnikowane mają parametry lepsze niż niektóre "nówki", dodatkowo szczycąc się mianem opon ekologicznych. Myślę, że będą OK, ale czekam na wrażenia z jazd :mrgreen:

Posted

Qba25, ale ja jeszcze nie wiem, czy kupię - zależy czy SPRT będzie robiło testy zimowe, do których się podepnę :twisted: Poza tym te moje opony to na kolcach mają być więc wrażenia mogą być mało miarodajne....?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...