-Chudy- Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Witam Chciałbym wyrzucić seryjny tłumik szmerów z legacy turbo. Stąd moje pytanie do Was gdzie kupię taki kawałek rury dolotowej, który będzie P&P?? Z góry dzięki za pomoc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 W sklepie hydraulicznym A powazniej - pewnie ktos robi jakies gotowe - tylko jak znam zycie, to bedzie pewnie sprzet "tuningowy" i jego cena bedzie chora w stosunku do tego co wydasz mierzac ew. srednice mocowan po obu stronach i dopasowujac jakis kawalek normalnej, sensownej rury, moze silikonowej - jesli juz koniecznie chcesz to wywalac. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Właśnie chciałem wstawić jakąś zwykłą rurkę zamiast tej puszki ale tam jeszcze idzie do niej jakiś przewód i stąd moje pytanie czy są jakieś dedykowane zamienniki.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 Jest coś takiego. Musiałbyś Komancza zapytać. Kiedyś kupiłem od niego i do tej pory mam w aucie. Niestety nie wiem co to i skąd. Link to comment Share on other sites More sharing options...
uamzim Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 nie ma sensu wyrzucac tego tlumika szmerow. praktycznie nie powoduje on zadnych strat w przeplywie powietrza. Ale mam nadzieje, ze ten tlumik szmerow przy puszczce filtra w prawym nadkolu masz wyrzucony? To on jest najbardziej restrykcyjny z calego ukladu dolotowego... Szczerze? Nie baw sie w szukanie substytutow tlumika szmerow za przeplywomierzem, bo nie ma to sensu polecam wszystkim konwersje na cewki od nowego WRX, STI - po prostu rewelacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted October 2, 2010 Share Posted October 2, 2010 nie ma sensu wyrzucac tego tlumika szmerow. praktycznie nie powoduje on zadnych strat w przeplywie powietrza. Możliwe, ale jest tam spora zwężka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted October 2, 2010 Author Share Posted October 2, 2010 Tak ten tłumik szmerów z prawego nadkola mam już wyrzucony. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Chudy, moze byc cos takiego? http://picasaweb.google.pl/witold.grzyw ... 3974147410 Skontaktuj sie z Michalem z http://www.proracingtechnology.com/ Rzeczy nietypowe to jego specjalnosc... Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted October 3, 2010 Author Share Posted October 3, 2010 Chudy, moze byc cos takiego? http://picasaweb.google.pl/witold.grzywaczewski/DropBox#5504581313974147410 Dokładnie chodzi mi o coś w tym stylu....Ty kupowałeś to u Michała czy sam gdzieś znalazłeś?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
grzywaczewski Posted October 3, 2010 Share Posted October 3, 2010 Michal utoczyl 8) Nie konsultowal tylko tej anodyzacji na zloto i wyszlo tak... na bogato -- 3 paź 2010, o 14:31 -- uamzim, podeslij mi prosze garsc informacji o przejsciu na cewki z STI. Co trzeba nabyc i ile z tym roboty? Myslalem o tych australijskich, ale z STI brzmi prosciej... Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted October 4, 2010 Share Posted October 4, 2010 ja też chętnie się podepne po takie informacje -- 4 paź 2010, o 10:12 -- -Chudy-, a co masz zrobione z IC??? FMIC? czy co? No i co to za dekiel na kolektorze - pierwszy raz widze taki plastik w antyku Link to comment Share on other sites More sharing options...
-Chudy- Posted October 4, 2010 Author Share Posted October 4, 2010 a co masz zrobione z IC??? FMIC? czy co? No i co to za dekiel na kolektorze - pierwszy raz widze taki plastik w antyku Zdjęcie jest ściągnięte z netu u mnie siedzi seryjny wodny cooler. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts