Jump to content

Zamiennik tłumika szmerów w turbodziadku ??

-Chudy-

Recommended Posts

W sklepie hydraulicznym :)

A powazniej - pewnie ktos robi jakies gotowe - tylko jak znam zycie, to bedzie pewnie sprzet "tuningowy" i jego cena bedzie

chora w stosunku do tego co wydasz mierzac ew. srednice mocowan po obu stronach i dopasowujac jakis kawalek normalnej, sensownej rury, moze silikonowej - jesli juz koniecznie chcesz to wywalac.

Właśnie chciałem wstawić jakąś zwykłą rurkę zamiast tej puszki ale tam jeszcze idzie do niej jakiś przewód i stąd moje pytanie czy są jakieś dedykowane zamienniki....

nie ma sensu wyrzucac tego tlumika szmerow. praktycznie nie powoduje on zadnych strat w przeplywie powietrza. Ale mam nadzieje, ze ten tlumik szmerow przy puszczce filtra w prawym nadkolu masz wyrzucony? To on jest najbardziej restrykcyjny z calego ukladu dolotowego... Szczerze? Nie baw sie w szukanie substytutow tlumika szmerow za przeplywomierzem, bo nie ma to sensu :)

polecam wszystkim konwersje na cewki od nowego WRX, STI - po prostu rewelacja :)

Michal utoczyl 8)

Nie konsultowal tylko tej anodyzacji na zloto i wyszlo tak... na bogato :mrgreen:

-- 3 paź 2010, o 14:31 --

uamzim, podeslij mi prosze garsc informacji o przejsciu na cewki z STI. Co trzeba nabyc i ile z tym roboty? Myslalem o tych australijskich, ale z STI brzmi prosciej...

ja też chętnie się podepne po takie informacje

-- 4 paź 2010, o 10:12 --

-Chudy-, a co masz zrobione z IC??? FMIC? czy co? No i co to za dekiel na kolektorze - pierwszy raz widze taki plastik w antyku

a co masz zrobione z IC??? FMIC? czy co? No i co to za dekiel na kolektorze - pierwszy raz widze taki plastik w antyku

Zdjęcie jest ściągnięte z netu u mnie siedzi seryjny wodny cooler.