16_VALVE Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 wiem ze temat juz byl , nawet przewertowalem i z gory przeproaszam z zalozenie nowego, ale potrzebuje szybkiej odp. Jako ze w zacofanej anglii jest problem z dostepnascia oleji, pojechalem sie rozejzec do sklepu co maja. Niestety wybor bardzo marny, a na stacjach to juz wogole klapa. generalnie wybor jest miedzy .. Mobil S3000 syntetyk 10W40, Castrol Magnatec 5W30 oraz pol syntetyk (sadze ze chyba nie bardzo polecany ) 10W40. Niestety Castro jest lany w 4 L butle :/ no ale powiedzmy ze dokupie 1 L bo za wielkiego wyboru i tak nie mam. Chcialem jednak zapytac czy lac tego Castrola 5W30 ? Niestety nie bardzo sie znam na olejach wiec prosze o jakas rade ( p.s. wiem ze teoretycznie kazdy olej mozna zdobyc, jednakze za tydzien wyjezdzam do polski a na poniedzialek jestem juz umowiony na wymiane kilku podstawowych rzeczy ).
GeOrGe Posted October 1, 2010 Posted October 1, 2010 Gdybyś chciał zalać motula to polecam ci http://www.opieoils.co.uk. Bardzo dobry sklep internetowy, nigdy z nim nie miałem problemów. Co do samego oleju to zależy co teraz jest zalane i jaki przebieg ma samochód. PS. Uważam że wyżej wymieniona strona nie stanowi konkurencji dla SIPu dlatego sobie pozwoliłem. Ale skoro jedziesz do Polski to w aso w Polsce napawano ci polecą jakiś rekomendowany olej 8)
Hogi Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Ludzie! Polska......!!!! Tak trudno to wielką literą napisać? Trochę szacunku dla ojczyzny... Już wiem. Wy trzy miesiące mieszkać za granicą i zapomnieć polskiego języka... :roll:
GeOrGe Posted October 2, 2010 Posted October 2, 2010 Wybacz Hogi, nie zrobilem tego specialnie, juz poprawione
Cars4You_Custom Posted October 11, 2010 Posted October 11, 2010 Hej. Albo Motul 300V 15W50 albo Millers CFS10W50
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.