Jump to content

Radzikowski sprzęgła

jaklys

Recommended Posts

Posted

Panowie,

ostatnio zleciłem wykonanie tarczy sprzęgła firmie Radzikowski w Warszawie. Po kontakcie telefonicznym wysłałem koło zamachowe, tarczę oraz docisk. Termin wykonania usługi miał być w okolicy jednego tygodnia. Sprzęgło wróciło do mnie po miesiącu i na dodatek zostały podmienine części. Tarcza sprzęgła jest OK, sprzęgło pewnie będzie działać, ale docisk wygląda na bardziej wyeksploatowany niż był mój. Zachęcam więc wszystkich do dokładego oznaczenia oraz zrobienia zdjęcia części jakie są wysyłane do naprawy.

Posted
Panowie,

ostatnio zleciłem wykonanie tarczy sprzęgła firmie Radzikowski w Warszawie. Po kontakcie telefonicznym wysłałem koło zamachowe, tarczę oraz docisk. Termin wykonania usługi miał być w okolicy jednego tygodnia. Sprzęgło wróciło do mnie po miesiącu i na dodatek zostały podmienine części. Tarcza sprzęgła jest OK, sprzęgło pewnie będzie działać, ale docisk wygląda na bardziej wyeksploatowany niż był mój. Zachęcam więc wszystkich do dokładego oznaczenia oraz zrobienia zdjęcia części jakie są wysyłane do naprawy.

nie pierwszy i nie ostatni :(

Posted

Od kolesia z Hallera też mi się tarcza rozpadła. Nie polecam. Radzik i ten koleś są dobrzy jak trzeba wystrugać jakiegoś nietypa, w innym przypadku iść w sprawdzone zestawy.

PZDR

Bodek

Posted

Każdemu się zdarza. Ale radzikowi coś ostatnio często i jakościowo i czasowo. Z moich "danych" mniej [moderator czuwa] up`ów robi właśnie kolo z Hallera.

A oddałeś z reklamacją?

Posted

Witam

To fakt nawet w innych markach tu niestety :oops: przytocze TDI Gdzie momenty sa wysokie, kiedys RADZIKOWSKI dobrze robił, teraz albo wracaja spartolone, albo niewzmocnione jak trzeba

Posted

Każdemu się zdarza fakap. Kłopot polega na tym, że o dobrze zrobionych sprzęgłach nikt nie pisze bo i po co? Natomiast opinia o spartolonym od razu na jakimś forum się znajdzie, przyklei i zostanie. Odsetek pomyłek jest pewnie taki sam, ale coś jakby forów więcej i ich użytkowników - stąd stwierdzenia, że "coraz częściej się zdarza". Do rzeczy - jeżdżę na sprzęgle od Radzikowskiego, jest SUPER. Kolega jeździ na jego sprzęgle "mocnym" cieniasem, znam dwóch ludzi z nys sx ze wzmocnionymi sprzęgłami Radzika, nie narzekają.

Gwoli ścisłości - widziałem faceta dwa razy w życiu, nie pracuję u niego i ogólnie jego opinia na rynku lata mi sześćdziesiątką. Uważam tylko, że to co zrobił z moją pozostałością po Exedy i drugim dociskiem to mistrzostwo świata za jedną trzecią ceny porównywalnego sprzęgła w sklepie.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...