Jump to content

Czyszczenie przepływomierza

shrekair

Recommended Posts

Posted

oj to gorzej :| po na przepustnicy jest (chyba) silnik krokowy, czujnik położenia przepustnicy i to trzecie myślałem że musi być przepływka.... to szukam dalej gdzie jest u mnie przepływka...

Posted
a tej róże która doprowadza powietrze do silnika z zewnątrz,dużo przed przepustnicą

ja mam właśnie instrukcję do WRX i tam jest na dolocie... ja mam N/A :) ale dzięki!!!!

szkoda czasu, w n/a nie masz przepływki.
hm to co jest zamiast przepływki?

dlaczego chcesz ją czyścić niedolę?
mam kłopoty na wolnych obrotach na zimnym silniku. ogólnie kultura pracy jest słaba, czasami sobie zafaluje, a czasami trzyma na tym samym poziomie, ale czasami zafaluje może po 1mm na obrotomierzu, i już np 2 razy mi zgasł silnik przy wysprzęglaniu, bo specjalnie chciałem zobaczyć jak się zachowają obroty, ale to tylko 2 razy i jakiś miesiąc temu. po rozgrzaniu praktycznie objawy znikają i wszystko jest ok. objawy są takie same na Pb i LPG.

W N/A jest MAF-sensor:
a gdzie on jest? bo go nie widzę na zdjęciu :/

silnik krokowy już wyczyściłem, nie mam przepływki wiec jej nie czyszcze :P, zostają kable i cewka :/

Posted

shrekair, MAF jest na rurze dolotu, tuż za puchą filtra powietrza.

-- 28 wrz 2010, o 21:42 --

Posted
a tej róże która doprowadza powietrze do silnika z zewnątrz,dużo przed przepustnicą

ja mam właśnie instrukcję do WRX i tam jest na dolocie... ja mam N/A :) ale dzięki!!!!

szkoda czasu, w n/a nie masz przepływki.
hm to co jest zamiast przepływki?

dlaczego chcesz ją czyścić niedolę?
mam kłopoty na wolnych obrotach na zimnym silniku. ogólnie kultura pracy jest słaba, czasami sobie zafaluje, a czasami trzyma na tym samym poziomie, ale czasami zafaluje może po 1mm na obrotomierzu, i już np 2 razy mi zgasł silnik przy wysprzęglaniu, bo specjalnie chciałem zobaczyć jak się zachowają obroty, ale to tylko 2 razy i jakiś miesiąc temu. po rozgrzaniu praktycznie objawy znikają i wszystko jest ok. objawy są takie same na Pb i LPG.

W N/A jest MAF-sensor:
a gdzie on jest? bo go nie widzę na zdjęciu :/

silnik krokowy już wyczyściłem, nie mam przepływki wiec jej nie czyszcze :P, zostają kable i cewka :/

To jeszcze jak będziesz sprawdzał kable i cewki to pomyśl nad świecami. U mnie była poprawa po wymianie na nowe:)

Powodzenia!

Posted
To jeszcze jak będziesz sprawdzał kable i cewki to pomyśl nad świecami. U mnie była poprawa po wymianie na nowe:

o świecach nie pisałem, od nich zacząłem całą zabawę :) już dawno są nowe i nie było żadnej poprawy :) a kable to bym musiał nowe kupić, a cewkę to nie mam pojęcia jak sprawdzać.

-- 28 wrz 2010, o 21:42 --

ja mam dropeye z EJ20 125KM, na zdjęciu jest hawkeye, u mnie na dolocie nie ma żadnej elektroniki ---> http://img837.imageshack.us/i/obraznx.jpg/

• 4 months later...
Posted
A to przepraszam :oops: Myślałem, że masz tak jak ja

no problem :) ja bym tylko chciał wiedzieć co się dzieje z subarą :|

-- 10 lut 2011, o 17:46 --

Odświeżam temat bo się uporałem z silnikiem. Teraz idealnie pracuje na zimnym i ciepłym. Do regulacji były zawory, wszystkie 4 zawory wydechowe były za ciasne. Już było źle bo wyskakiwał cheak engine, więc musiałem przyspieszyć sprawę. Wyregulowałem i problem się rozwiązał!!! Mechanik zrobił to bez wyciągania silnika.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...