mcbeth Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Czy Mobil ATF 220 jest odpowiedni dla Legacy 2.0 NA AT 2007 ? Czy użycie Castol Transmax J poprawi jej pracę lub zwiększy trwałość ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grzesiek_67 Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 mcbeth, podjedż do ASO i zalej na pewno właściwym subarowskim ATF. Koszt ten sam a pewność i spokój zapewnione. Warto, serio 8) Pozdrawiam Grzegorz Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcbeth Posted September 28, 2010 Author Share Posted September 28, 2010 Kiedy właśnie Mobil ATF 220 wlało mi ASO :? . Nie rozumiem o co chodzi ? W dodatku wygląda mi na to, że wlali go zbyt dużo (jest na bagnecie 1cm powyżej max dla HOT). Na bagnecie na gorąco są widoczne pęcherzyki pianki powietrza - czy to normalne czy właśnie obaw pienienia ATF w wyniku przelania ? Czy w związku z tym, że tak zrobiło ASO, to tak ma zostać, czy to raczej objaw niewiedzy lub braku należytej staranności i robota jest do powtórzenia na innych materiałach ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
m_dz Posted September 30, 2010 Share Posted September 30, 2010 Witam, Subaru zaleca do automatycznych skrzyń biegów stosowanie płynów Subaru ATF (K0410Y0700) Można, także doraźnie zalać DexronIII (w przypadku braku oryginalnego), ale należy go niezwłocznie wymienić na oryginalny :!: Z tego co znalazłem w specyfikacji płynu Mobil ATF 220, jest on odpowiednikiem Dexron II. Nie należy zalewać automatycznej skrzyni takim olejem Olej Mobil Transmax J jest odpowiednikiem oryginału, ale z tego co wiem nie jest oferowany w sprzedaży :!: Jeśli chodzi o poziom oleju na wskaźniku, to nie może przekraczać dozwolonych wartości. Jeżeli w Pana przypadku jest on ok 1 cm powyżej poziomu, to jest to niedopuszczalne Zbyt wysoki poziom oleju, może m.in. powodować nadmierne pienie oleju co nie jest mile widziane :!: Pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
mcbeth Posted September 30, 2010 Author Share Posted September 30, 2010 Bardzo dziękuję za odpowiedź. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.