Jump to content

stuka w zawiasie :/

16_VALVE

Recommended Posts

Witam,

od kilku dni zauwazylem stukanie w przednim zawiasie, Dokladniej mowiac gdy najezdzam na jakas nierownosc ( nawet dosc niewielka, typu zmiana nawierzchni, łaczenie asfaltu ) jadac powoli na skreconych kolach ( tylko w lewo i nie koniecznie na max ) slychac dosc wyraznie dosc niemiły stukot dochodzacy prawdopodobnie tez z lewej strony. od czego zaczac jakies szperanie by znalesc przyczyne? jestem dosc nowy jesli chodzi o Subaru, wiec moze to cos co zdarza sie czesto ? tak wiec prosze o jakies rady :)

dzieki!

łączniki stabilizatora, końcówka drążka kierowniczego, tuleja wahacza, itp. itd... bez oglądania : zgaduj zgadula :)

Napisz skąd jesteś, a dostaniesz namiar na warsztat znający się na niuansach subaru :)

wlasnie mam troche tak do dupy sytuacje, bo jestem w anglii. Tutaj raczej ciezko z dobrymi warsztatami. Sam wiele nie nagrzebie kolo zawiasu, bo po 1 umiejetnosci przecietne, a i miejsca brak - chyba ze chodnik. Mam co prawda znajomego 'mechanika' wiec do skukania chyba tylko ta opcja pozostanie. Za 2 tygodnie jade do polski wiec wolalbym to skukac przed wyjazdem ;/