Jump to content

Zmiana automatu na manual - wiele pytań...

Krzysiek-wawa

Recommended Posts

Hej

Mam wersję 2.5 n/a z automatem US-spec. Jako, że jednak chyba wolałbym manuala to zastanawiam się nad taka wymianą...

Czy może mi ktoś rzeczowo odpowiedzieć na poniższe pytania oraz to, jakie inne jeszcze będą problemy?

1. Czy skrzynia z GD 2.0 n/a manulna pasuje do silnika 2,5? Chodzi o mocowania głównie i sprzęgło?

2. Czy 2.0 n/a ma sprzęgło na linkę czy hydraulicznie sterowane?

3. Czy z automatu będą pasowały wały i półośki czy trzeba wymieniać automatycznie cały komplet?

4. Czy komputer silnika będzie świrował z tego powodu, że już ma manuala?

5. Czy powinienem zadać jeszcze jakieś pytania? :mrgreen:

Do rozdania pomuki więc warto powalczyć :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Wydaje mi się, że skrzynia z WRX'a jest bezsensem biorąc pod uwagę ich ceny na allegro - skrzynia od zwykłej n/a to najmarniej połowa w stosunku do tej z wersji turbo - czemu taka różnica? nie mam pojęcia...

A pedały z STI czym się różnią od zwyczajnych?

Krzysiek-wawa, najpierw pogadaj z Dyziem, moze sie okazac , ze jest sens . W komplecie ma tez kolo zamachowe i sprzeglo .

Podjedz do jakiegos Forumowicza, ktory ma estaja i zobacz . Pisze teraz z komunikatora, wiec Ci fotek nie wysle .

4. możliwe choć np. model MY03 turbo miał komputer 'unisex', nie wiem jak Twój. być może o wielkim problemie z kompem dowiesz się dopiero na koniec jak będziesz chciał pojechać tym...

5. tak. np: "ile?" i "dlaczego nie zapytam warsztatu, który mógłby mi to zrobić?" a wcześniej "kto to zrobi bez łaski wielkiej?"

nie rozumiem czemu masz myśleć o pedałach i to z sti

skrzynia ze świeżego wrx uchodzi za nieco mocniejszą, ale po co Ci ona to nie wiem 2.5 N/A raczej na ćwiartkę się nie ścigasz :wink: :?:

A.K - 100% racji - sprzedać i kupić pasowne auto

uzasadnienie -

części drogie a potrzebujesz - skrzynię, kpl. sprzęgło, pedały, wysprzęglnik

kupa roboty i czasu

efekt niewiadomy - bo moim zdaniem komputer będzie szukał skrzyni automatycznej, i będą problemy, kumpel wymienił automata na manuala w US WRXie MY05 i chyba do dziś nie pozamiatali do końca wszystkich rożnic, ale niech się wypowiedzą elektronicy

i co wychodzi ? - auto - kundel - w przyszłości będziesz miał problem ze sprzedażą jak sobie ktoś porówna skrzynię z danymi na tabliczce znamionowej, milion pytań od upierdliwców: a dlaczego a po co a jak itd,

ogólnie operacja bez sensu - odradzam ! :)