184334 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Witam Chciałbym pojechać do dobrego mechanika specjalizującego się w Outbackach. Auto (prawdopodobnie) będzie kwalifikować się do wymiany łożyska/piasty prawy przód, ponieważ podczas jazdy dziwnie "buczy" Zanim jednak zamówię część, muszę się upewnić że to na pewno powód tych dziwnych odgłosów. Inną sprawą jest trochę podniesione spalanie paliwa. Podczas dodawania gazu (automat) auto dziwnie - jakby z opóznieniem (bardziej podniesione obroty) wchodzi na kolejny bieg. Towarzyszy temu lekkie szarpanie. ?? Outback 2005 rok, 2.5 litra 165 KM, automat, z USA. Mieszam w Opolskim. Kogo możecie mi polecić. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
szczur75 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 184334, to jest forum SIP, więc tylko ASO... Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzd Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Mieszam w Opolskim. Kogo możecie mi polecić. Marka Kluszczyńskiego, ASO MTS. Link to comment Share on other sites More sharing options...
marr71 Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Właśnie dzisiaj wymieniłem piastę z łozyskiem. Te buczenie to napewno piasta. W tych samochodach tak jest że jak dłużej postoi samochód to padnie łożysko i piasta do wymiany. Mam dobry kontakt gdzie nową piastę mozna kupić. Mój meil.marekkolakowski1@.wp.pl.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 Witam Chciałbym pojechać do dobrego mechanika specjalizującego się w Outbackach. Auto (prawdopodobnie) będzie kwalifikować się do wymiany łożyska/piasty prawy przód, ponieważ podczas jazdy dziwnie "buczy" Zanim jednak zamówię część, muszę się upewnić że to na pewno powód tych dziwnych odgłosów. Inną sprawą jest trochę podniesione spalanie paliwa. Podczas dodawania gazu (automat) auto dziwnie - jakby z opóznieniem (bardziej podniesione obroty) wchodzi na kolejny bieg. Towarzyszy temu lekkie szarpanie. ?? Outback 2005 rok, 2.5 litra 165 KM, automat, z USA. Mieszam w Opolskim. Kogo możecie mi polecić. Pozdrawiam z pewnoscia warto jechać do Marka, jednak jak Ci sie nie chce , to kup sobie piaste ok 550zł czy 600zł i wymień u mechanika, jest to bardzo prosta operacja , bo piasta jest przykrecana, pół godziny roboty i gotowe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aga Posted September 25, 2010 Share Posted September 25, 2010 up sobie piaste ok 550zł czy 600zł i wymień u mechanika, jest to bardzo prosta operacja , bo piasta jest przykrecana, pół godziny roboty i gotowe Właśnie dzisiaj wymieniłem piastę z łozyskiem. Tja :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
SanAndreas Posted October 5, 2010 Share Posted October 5, 2010 up sobie piaste ok 550zł czy 600zł i wymień u mechanika, jest to bardzo prosta operacja , bo piasta jest przykrecana, pół godziny roboty i gotowe Właśnie dzisiaj wymieniłem piastę z łozyskiem. Tja :roll: Tak zgadza sie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts