Jump to content

Potrzebna pomoc przy budowie quada subaru - thresher

potas

Recommended Posts

Posted

Czesc,

moi koledzy z http://www.thresher.pl maja klienta, dla którego budują quada z silnikiem subaru. W związku z powyzszym szukam osob chetnych słuzyc pomoca podczas budowy pojazdu. Chodzi głównie o wymiarowanie niektórych elementów i informacje nt rozwiązań technicznych dot. subaru, przeniesienia napędu, czy co tam jeszcze. Szczegóły to juz w bezposrednim kontakcie z kolegami :)

pozdrawiam

Posted

Gdyby miał to być quad to powstaje zasadniczy problem. Quady generalnie mają silniki mniej więcej na środku konstrukcji, a to wymusza przeniesienie napędu na przednią oś w przeciwnym kierunku niż na tylnią... 8) . Natomiast układ napędowy Subaru wyklucz taką opcję i jest mi trudno sobie wyobrazić rozsądne rozwiązanie tego problemu przy założeniu, że ma zachować właściwości jezdne/trakcyjne Subaru. Oprócz tego nie widzę przeciwwskazań :wink:

Posted
Chodzi głównie o wymiarowanie niektórych elementów i informacje nt rozwiązań technicznych dot. subaru, przeniesienia napędu, czy co tam jeszcze.

z Twojego pytania wynika, że chcesz uzyskać pomoc w konstruowaniu i budowie pojazdu opartego na Subaru, wnioskuję z tego określenia:,,wymiarowanie niektórych elementów" itd, dlatego nasunął mi się projekt HubiSubi, jeżeli nie pasuje Ci jego optyka, na pewno możesz to zrobić po swojemu, inne nadwozie czy obudowy, itd, ale ogólne założenia dotyczące konstrukcji podwozia i zamontowania podzespołów powinny zostać raczej takie same, jeżeli ma to byc na podzespołach Subaru, bo jak chcesz to inaczej rozwiązać? motor z tyłu, skrzynia przed nim, tylny dyfer z przodu, 5 biegów do tyłu i jeden do przodu? :lol:

Posted

No nie będę z Wami wchodził w dyskusję, poniewaz tak jak napisałem jestem tylko POSŁAŃCEM :mrgreen:

Moja misja, to znaleźć osobę chętną udzielać informacji mających pomóc w budowie tego pojazdu 8) Maras (z threshera) mówi, że ogólnie już mają daleko posunięte plany, więc jest już chyba za późno na wybijanie mu tego z głowy :D

Posted

Nikt nie próbuje niczego nikomu wybijać z głowy, jakbym miał zbędne fundusze i czas, chętnie bym sobie też takiego sprzęta na bazie STI wybudował....ale nie jest nam znany inny przypadek, oprócz oczywiście tych z Youtuba :lol: , żeby ktos coś takiego fajnego wyrzeźbił...dlatego podsuwamy bolida HubiegoSubiego.... :)

Posted

Rozumiem emotorsport, że już mam Twoją pierwszą pomocną dłoń :D

Spieszę w takim razie donieść, że jedna duszyczka już jest skłonna do współpracy (w pewnym oczywiście określonym zakresie) - mogę? :mrgreen:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...