malymala Posted September 23, 2010 Posted September 23, 2010 Witam Podczas jazdy "zagubiły" mi się w subaru legacy rok 2000 EJ25 kierunkowskazy i wszystko wskazuje na turn hazard module (przekaźnik kierunkowskazów i świateł awaryjnych) i mam wielką prośbę gdzie się on znajduje w aucie?
m_dz Posted September 24, 2010 Posted September 24, 2010 Witam, Napewno w instukcji obsługi znajdzie Pan umiejscowienie szukanego bezpiecznika czy tez przerywacza-więc prosze tam zaglądnąć 8) pozdr
dzioba Posted October 3, 2010 Posted October 3, 2010 W wielu autach to nie przekaznik ale "grzybek" swiatel avaryjnych ma takie objewy. Powodem jest pewnie zbyt czeste dziekowanie "rozdeptywanym" przez nas malym autom. Milem takie objawy juz w 3 roznych autach. Grzybek pozostawal w pozycji posredniej nie stykajac ani kierukowskazow ani avaryjnych. W golfie udalo mi sie zreperowac a w nissanie i w oplu skonczylo sie na wymianie pstryczka.
malymala Posted October 4, 2010 Author Posted October 4, 2010 Tak jak podejrzewałem był to moduł turn&hazard, który mieści się pod kierownicą i za wszelkie wskazówki dziękuję, a w szczególności koledze "aflinta", a od siebie dodam ze bardzo budujące jest stwierdzenie zajrzyj do instrukcji która umieszczała ten przekaźnik za przełącznikiem awaryjek lub w okolicy kierownicy.
m_dz Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Widać, że malymala poradził sobie z niebagatelnym problemem
malymala Posted October 6, 2010 Author Posted October 6, 2010 oczywiście i teraz to ja jestem guru w kwestii przekaźników i instalacji elektrycznej pod kierownica, tylko dałem małą plamę nie zmierzyłem jaki opór powinien mieć przekaźnik pomiędzy stykami
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.