Jump to content

Bieszczady

rpw

Recommended Posts

Posted

Szanowni,

Czy ktoś może polecić jakiś fajny pensjonat w Bieszczadach. Planowany wyjazd na początku października.

Dawno nie byłem w tym regionie Polski, a chyba jest to fajne miejsce na oderwanie się od Wa-wy na kilka dni. :wink:

Szukam czegoś o podwyższonym standardzie. :wink:

Posted

Ja polecam Wilczą Jamę która już nie jest w Mucznej (Mucznem ? Mucznym ? ) tylko w Smolniku. Wróciłem dwa tygodnie temu i jestem mega zadowolony. Masz domek z bali(a własciwie pietro) i sobie tam palisz w kominku i wogole, fajny klimacik. Tylko ze zeby się gdziekolwiek wybrac to raczej samochodem bo to na uboczu jest. Generalnie pierwszy raz byłem w Bieszczadach wiec nie mam porownania. Aa no i jakbys tam jechał to najlepiej być w piątek bo wtedy są grajkowie :)

Chyba że chodzi Ci o jakis hotel ze SPA, saunami, basenami itp. to nie wiem :P Ale tam gdzie byłem wiem ze akurat byli w trakcie budowania sauny :) Jakby co to www.muczne.pl

Posted

jmiciuk, dzięki za info. :wink: Fajnie na tej stronie wyją wilki. :mrgreen:

Aa no i jakbys tam jechał to najlepiej być w piątek bo wtedy są grajkowie :)

Czyli jak dla mnie właśnie nie w piątek. :P:mrgreen: Poszukiwane jest kilka dni ciszy i spokoju.

Posted

Ale tam jest cisza i spokój, grajkowie ukrainscy są w knajpie a nie w domkach :D , w naszym domku (niewiem jak w innych) nawet telewizora nie było.A kawałek dalej mozesz sobie nawet iść posiedzieć w ambonie i pogapić się na sarny i jak pojdziesz rano to podobno są szanse na zobaczenie niedzwiedzia. No i jedzonko bardzo dobre mają

EDIT: Zanim jechałem to przegladalem forum twojebieszczady czy cos takiego i chyba tam ktos polecał jeszcze takie cos jak siedlisko carpathia i to tez wygladało na takie klimatyczne, przynajmniej z zewnatrz bo w srodku nie bylem

Posted

debtux, tam jest basen kryty w odległości 150m od pensjonatu?

Dzięki za info. :wink:

Posted

Właśnie pierwszy raz zobaczyłem tę informację. My zawsze szaleliśmy w górach i nie interesowaliśmy się takimi atrakcjami. Może w którymś z domów wczasowych, bo są tam zdaje się...

Planujemy jutro "skok" w Bieszczady, więc jeśli się uda, zapytam na miejscu.

Posted

jak byl bym "w domu" to chetnie bym sie wybral w Bieszczady, zalew Solina musi teraz wygladac pieknie jesienia 8) oj rozmazylem sie..... :cry:

Posted
Właśnie pierwszy raz zobaczyłem tę informację. My zawsze szaleliśmy w górach i nie interesowaliśmy się takimi atrakcjami. Może w którymś z domów wczasowych, bo są tam zdaje się...

Planujemy jutro "skok" w Bieszczady, więc jeśli się uda, zapytam na miejscu.

To co jutro małe spotkanie na szlaku?

My klasycznie w sobotę Ustrzyki Górne - Tarnica - Wołosate - Ustrzyki Górne, a w niedzielę Połonina Caryńska i Rawki.

Udanej pogody !

Posted
Czyli, jak rozumiem, poniższe linki:

http://hotelwetlina.pl/

[...]

Jak będziesz w Wetlinie, to polecam knajpkę Stare Sioło.

Niesamowite miejsce. Regionalna kuchnia w najlepszym wydaniu, na półce za barem ze dwa metry bieżące jazzu i do tego najgrubsza karta win jaką w życiu widziałem :shock:

Pozdr.

Posted

rpw:

Zbadałem sprawę. Basen jest świetny - woda kryształowa, długość 25 m, głębokość 1,20 x 3,60 m. Znajduje się w dawnym kolejowym ośrodku wczasowym, w rzeczywistości jakieś 200 m (150 w stronę Wetliny a potem 50 m na południe). Czynny od 16 do 20, cena 8 zł za 45 minut.

Niestety, ośrodek ten jest czynny tylko do 3 października, po czym zostaje zamknięty na zawsze (tzn. idzie na sprzedaż albo będzie stał tak długo, aż się rozsypie). Szkoda, bo jest to jeden z najfajniejszych obiektów w tej części Bieszczadów.

subleo:

Gdybym zdążył przeczytać Twój post, moglibyśmy zorganizować jakieś subarowe spotkanko. W sobotę przeszliśmy Berehy (Brzegi) Górne - Poł. Wetlińska - Smerek - Kalnica, a w niedzielę byliśmy w Łopieńce.

W sobotę widzieliśmy dwoje ludzi w bardzo umorusanym czarnym Foresterze III 2,5t, którzy zaparkowali w Brzegach i poszli na Wetlińską. Ale nie doszło do jakichś subarowych rozmów. Naszego Foresia przezornie zostawiliśmy w Wetlinie.

• 2 months later...
Posted

ja polecam poszukać coś w Cisnej. Od lat tam jeżdżę, jednak nie będę polecał konkretnych miejsc bo właściwie nocowałem w kilku i zawsze było fantastycznie. W praktyce już nie mogę doczekać się maja, kiedy to znów wyruszę do najlepszego miejsca w Polsce :)

• 1 month later...
Posted
Ja 2 razy się zatrzymywałem w http://www.czarna.bieszczady.pl/ Cisza, spokój, duże pokoje (można napalić w kozie).

Ja też polecam fajne miejsce i super jedzenie

Obok przy wjeździe do tego ośrodka fajna knajpa "Kogut".

Na wyjazd rodzinny można też uderzyć do Energetyka w Myczkowcach, dobra kuchnia sensowne cenny i nowe SPA.

Na wyjazd z kumplami Pensjonat Korona w samym Polańczyku przy głownej ulicy - więc sie w lecie dzieje :D

Na narty: Dębowa Gazdówka lub Arłamów (Hotel albo chaty myśliwskie w Trójcy), a tam pobliskie lotnisko i trasy treningowe Jaroszewicza :D czyli z klasą i w klimacie :D :D Nieco więcej o okalających Hotel drogach i lotnisku w TYM wątku.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Polecam Werchowynę. Fajne, czyste miejsce, dobre śniadania. Jest gdzie subaraczka zaparkować. Gospodarcze są z Warszawy. Znają Bieszczady i chętnie podpowiedzą trasę na wycieczkę.

W ogóle Bieszczady to raj dla lubiących piesze wędrówki. No i ta cisza na połoninie i horyzont nie zakłócony żadnym budynkiem, słupem telegraficznym itd. itp. Mnie się podobają wszystkie szlaki. Ba, lubię nawet bieszczadzkie błoto.

W samej Wetlinie jest super knajpa "Chata wędrowca". mają tam nie tylko fajne żarełko, ale wspaniałe pyfko ze Słowacji i Czech.

Ja nie przepadam za tym trunkiem, zdecydowanie wolę sfermentowany sok z czerwonych winogron, ale to co można tam wypić, szczególnie z beczki, to jest bajka.

• 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

Polecam Ustrzyki Górne. Dawno tam nie byłam i pewnie od ostatniego raz przybyła masa noclegów. Ale.. ja spałam w stodole przerobionej na dom noclegowy. Takich opcji było wówczas mnóstwo. Radzę jechać do Ustrzyk Górnych, bo to już prawdziwy koniec Polski, droga w pewnym momencie kończy się, a dalej to już Ukraina :)

www.kuchnie.apartamenty.pl

• 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...