Viktor Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Witam . Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy różnice pomiędzy turbinami TD 05 16 G i TD 06 20 G ...?? Co znaczy to G ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Witam . Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy różnice pomiędzy turbinami TD 05 16 G i TD 06 20 G ...?? Co znaczy to G ? kurde, przeczytałem RÓŻANIEC i się przestraszyłem.... sorki za OT... Link to comment Share on other sites More sharing options...
carlos-wrx Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 wiesz ile osób chciałoby wiedzieć co to "G" podobno istnieje, z biologii asem nie byłem, ale podobno jak sie dowiesz to jesteś kozak... sory za OT II Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted September 23, 2010 Share Posted September 23, 2010 Witam . Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy różnice pomiędzy turbinami TD 05 16 G i TD 06 20 G ...?? Co znaczy to G ? to tak jakbys zapytal jaka jest roznica miedzy STI i WRX... w skrocie to roznia sie wielkoscia muszli ssacych i czesci wydechowych. Turbin TD05 i 06 jest w sumie z 30 rodzajow... Do czego chcesz turbine i co chcesz osiagnac? Jaki budzet? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Viktor Posted September 27, 2010 Author Share Posted September 27, 2010 Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP Link to comment Share on other sites More sharing options...
turdziGT Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP zglos sie do jakiegos dobrego tunera i popros o parade , bo zalozysz sobie nie chcacy wiadro i bedziesz miec 1000 obr. w ktorych auto bedzie jechac :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
AMI Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Kwestia przede wszystkim co pytajacy chce konkretnie osiagnac w swoim samochodzie. I co rozumie przez przygotowany silnik . Fizycznie podejda oba turbo - tylko co z tego Link to comment Share on other sites More sharing options...
niumen Posted September 29, 2010 Share Posted September 29, 2010 Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP Ile koni wypluło Ci u Gracjana po remoncie? Myślałeś o VF35 lub VF43? Dobra propozycja w dobrych pieniądzach. Tylko nie kupuj chińskich TD05. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts