Jump to content

Różnice turbo TD 05 i TD 06 16 i 20 G

Viktor

Recommended Posts

Posted

Witam .

Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy różnice pomiędzy turbinami TD 05 16 G i TD 06 20 G ...?? Co znaczy to G :) ?

Posted
Witam .

Czy ktoś mi sensownie wytłumaczy różnice pomiędzy turbinami TD 05 16 G i TD 06 20 G ...?? Co znaczy to G :) ?

kurde, przeczytałem RÓŻANIEC i się przestraszyłem.... :oops: sorki za OT... :lol:

Posted
Witam .

to tak jakbys zapytal jaka jest roznica miedzy STI i WRX...

w skrocie to roznia sie wielkoscia muszli ssacych i czesci wydechowych. Turbin TD05 i 06 jest w sumie z 30 rodzajow...

Do czego chcesz turbine i co chcesz osiagnac? Jaki budzet? :)

Posted

Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP :)

Posted
Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP

zglos sie do jakiegos dobrego tunera i popros o parade , bo zalozysz sobie nie chcacy wiadro i bedziesz miec 1000 obr. w ktorych auto bedzie jechac :wink:

Posted

Kwestia przede wszystkim co pytajacy chce konkretnie osiagnac w swoim samochodzie. I co rozumie przez przygotowany silnik :).

Fizycznie podejda oba turbo - tylko co z tego :)

Posted
Generalnie swoja TD 04 ( wrx ) chcę zamienić na jedną z tych tylko w tym wypadku zastanawiam sie ,która będzie lepsza ,i która podejdzie bez większych modów ---Silnik oczywiście jest na to przygotowany , kompletny remont na kuciźnie itd więc kwestia wyboru . Na razie nie chodzi tu o wypompowanie jak największej mocy bardziej o poprawe charakterystyki i zapasu na dalszy rozwój HP :)

Ile koni wypluło Ci u Gracjana po remoncie?

Myślałeś o VF35 lub VF43? Dobra propozycja w dobrych pieniądzach. Tylko nie kupuj chińskich TD05.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...