Jump to content

sprzedaż auta

kashmere

Recommended Posts

Posted

Szanowni, może stworzyć i przykleić temat o dostępnych na sprzedaż subaru forumowiczów? Dla szukających były to niezły guide co obecnie jest na rynku, z możliwością edycji. Wiedząc kto co sprzedaje można by łatwo odnaleźć aktualny temat sprzedaży.

Dla przykładu:

1. nick1 Impreza GT 95' (kombi, 17" felgi, wydech SS) 25tys PLN

2. nick2 Impreza STi 06' (DCCD, Tein, EU Spec, 18" felgi) 80tys PLN

3. nick3 Forester 98' ( 2,0 gaz) 15tys PLN

itp

Posted

Ciekawa inicjatywa. :) Myślałem również o tym, aby sprzedający dawał post typu: nick1 Impreza GT 95' (kombi, 17" felgi, wydech SS) 25tys PLN + link do wątku o sprzedaży. W momencie gdy auto zostanie sprzedane taki post bylby kasowany. W ten sposób byłyby tylko posty o aktualnych ogłoszeniach.

Posted

dobra mysl, byle nie na głównym bo tam i tak jest za duzo przyklejonych. Natomiast w K/S jak najbardziej powinno coś takiego być pod tytułem np "forumowe subaraki na sprzedaż"

Posted

Sprzedaż samochodów na forum w ogóle powinna być zreformowana.

Forum to nie allegro.

Kupując od forowicza chyba każdy chciałby mieć chociaż troszkę "pewniejsze" auto niż na rynku ogólnym.

A sytuacja wygląda obecnie tak, ze wpada "świeżynka", jak powie dzieńdobry to w drugim poście, a jak nie to w pierwszym wystawia swoją furę na sprzedaż.

Od takich akcji są inne portale.

Posted

Ale po stażu forumowicza możemy sobie wtedy sami stwierdzić które auto jest znane na forum, lub warte uwagi ze względu na użytkownika auta.

Posted

rombu, zgadzam się.

W ogóle cały ten pomysł jest bardzo dobry.

Posted

wiec wprowadzmy widełki :idea: Na z nazwa "forumowe auto" od "forumowego uzytkownika", zasłuzy sobie ten kto ma 100+ postów. Co wy na to ?

W tydzień 100 postów nie naskrobie, chociaz niewiem jakby spamował :mrgreen:

Posted
wiec wprowadzmy widełki :idea: Na z nazwa "forumowe auto" od "forumowego uzytkownika", zasłuzy sobie ten kto ma 100+ postów. Co wy na to ?

Pomysł dobry.

W tydzień 100 postów nie naskrobie, chociaz niewiem jakby spamował :mrgreen:

Nie doceniasz Elka :twisted:

Posted

Vasquez, bardziej niż ilośc postów liczy się chyba staz na forum - może to albo kombinacja tych dwóch powinna decydować

Posted

Tego typu propozycje dyskryminują milczków :-(

Jestem od ponad 2 lat na forum, a ciągle mam przypisek "Świeżynka". Opis kiepski swoją drogą, bo jestem już chyba przeterminowany.

Posted

Myślę, że chodzi w tym wszystkim tylko o to, żeby ludzie nie pojawiali się na Forum tylko i wyłacznie po to, żeby dać jedno darmowe ogłoszenie, bo się chcą akurat pozbyć auta czy jakiegoś innego ekskrementu, co mogą zrobić za parę zyli na aledrogo czy otomoto, myślę, że np. trzymiesięczny czy półroczny staż lub 50-100 postów byłoby skuteczna blokadą dla jednorazowych efemerydowych ,,świeżynek"....

Jasne, że nie każdy musi, chce lub potrzebuje pisać na Forum codziennie, i ilośc postów, tak jak i staż na Forum nie stanowi kryterium określającego czyjąś wartość czy przydatność lub w końcu pozycję na Forum, ale uważam, że dział ,,sprzedam-kupię" można by było ograniczyć stosując podaną wyżej metodę ,,albo-albo", żeby nie wykwitały co chwila jak wrzody na tyłku takie kwiatki:

viewtopic.php?f=17&t=136063&view=unread#unread

:twisted::mrgreen::lol:

bo stąd już blisko do ogłoszeń panienek uprawiających najstarszy, aczkolwiek według niektórych naukowców - jakże potrzebny - zawód świata.... :twisted: , a nie po to Importer Subaru stworzył to Forum....

Dało się ograniczyć Offtopic wyłącznie dla zalogowanych Forumowiczów, może da się i zrobić coś z w/w działem... :lol:

Posted
Dało się ograniczyć Offtopic wyłącznie dla zalogowanych Forumowiczów, może da się i zrobić coś z w/w działem...

Jeżeli dział o sprzedaży forumowych subaraków ma spełaniać swoje zadanie to musi być dostępny nawet dla nie zalogowanych z uprawnieniami do czytania. Bo mało który forumowicz szuka auta do kupienia.

Co do ograniczeń umieszczania ogłoszeń, to może jest możliwość ustawienia limitu np.: 3 miesiące stażu lub 100 postów - niezależnie którą granicę ludzik przekroczy jako pierwszą - będzie mógł dodać ogłoszenie jako forumowicz.

estem od ponad 2 lat na forum, a ciągle mam przypisek "Świeżynka".

A co ja mam powiedzieć? :lol:

Liczba postów:	43
[0.00% wszystkich postów / 0.02 posty dziennie]

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...