Jump to content

Czy pompa paliwa STI MY08 pasuje do GTka ?

elberoth

Recommended Posts

Szybciej jeździć nie będzie, bo pompa, choćby najlepsza nie poda więcej paliwa niż jej regulator i wtryski pozwolą.

Groźna jest natomiast sytuacja odwrotna - gdy pompa pada, nie ma wymaganego ciśnienia paliwa, do silnika wpada przez to zbyt uboga mieszanka paliwa, rośnie EGT i na koniec robi się BUM ! I wtedy masz do wymiany popalone tłoki, zawory, głowicę lub wszystko razem.

Tak więc pompę wymieniamy prewencyjnie, dla zdrowia samochodu i komfortu psychicznego właściciela :D

.........

Groźna jest natomiast sytuacja odwrotna - gdy pompa pada, nie ma wymaganego ciśnienia paliwa, do silnika wpada przez to zbyt uboga mieszanka paliwa, rośnie EGT i na koniec robi się BUM ! I wtedy masz do wymiany popalone tłoki, zawory, głowicę lub wszystko razem.

..............

widac ze marketingu uczyli Cie w kozminskim 8)

Na bank pasuje. Ja do turbodziadka władowałem jedno walbro255 - identyczne, jak w STI po remapie i banglało, a serię z STI sprzedałem STIFFowi i też mu bangla w turbodziadku. Tak że jeśli pompa z STI'06 pasuje do legaców '94, to tym bardziej powinna pasować do GT :idea:.