Jump to content

Regulacja czujnika cisnienia w oponach

maxhill

Recommended Posts

Posted

Witam,

Czy mial juz ktos z Was mozliwosc regulacji czujnika cienienia w oponach i zresetowania komputera po wymianie opon w Trojmiescie?

Szukam namiaru do jakiegos speca :D

Za wszelka pomoc bede wdzieczny.

Do zobaczenia na szosie!!!

-- Śr wrz 22, 2010 8:23 pm --

:D

-- Śr wrz 22, 2010 8:24 pm --

:D

Posted

a mozna jakos samemu wejsc w posiadanie takiego komputerka? czy to jest kwestia samego softu? laptop mam:)

Posted

To wygląda tak, że każdy czujnik tpms ma swój "kod". Jeśli przy zmianie opon zamieniono czujniki miejscami to trzeba je na nowo zaprogramować (przypisać do danego koła)- zresetować i przejechać kilkaset km, aż kontrolka zgaśnie.

Posted

no to niezle:)) kilkaset kilometrow? kto takie urzadzenia wymysla?

najwiekszy problem to znalezc odpowiedniego speca w Trojmiescie, ktory bedzie potrafil to zrobic:)

Posted

Ja już sobie odpuściłem ten "problem", ty też niedługo do tego dojdziesz :roll: .

Jak pomyślisz (policzysz) ile taka przyjemność może obecnie kosztować i do tego x2 w roku, to zaprzyjaźnisz się z tą lampką.

Może jak będzie to już standard w PL (gdzieś czytałem, że nowe samochody w EU mają mieć TPMS obowiązkowo od 2012r.), to wtedy ASO będą "musiały" odpowiedni sprzęt posiadać, bo obecnie chyba nie mają... lub nie chcą US obsługiwać :?: Obdzwoniłem wszystkie ASO w Wawie i Białymstoku i nie mają takiej usługi.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...