Jump to content

Zagadka - tarcze hamulcowe

mrowa

Recommended Posts

Razem z autem nabyłem w kpl. takie oto dziwne tarcze hamulcowe, które budzą zdziwienie wszem i wobec. Z racji tego, że średnio hamują... (no może to wina klocków) i tak czeka je nieuniknony los ożenku ze śmietnikiem, ale zanim to nastąpi postanowiłem podjąć próbę identyfikacji produktu. Czy ktoś wie co to za tarcze? Jako nagroda zagadki będzie pomuk w przypadku udanej identyfikacji 8)

dziwne :wink: ... widziałem podobne w rowerze :wink:

PS. otworki w tarczach się klockami pozapychały, proponowałbym to "przeczyścić" ... może znów zaczną hamować.

tylko w rowerze ma to troche inne zadanie :D

To cudo ma takie same tarcze http://allegro.pl/subaru-impreza-gt-tur ... 53497.html :D

juz wiemy co mrowa, kupił :twisted:

też tak mysle ale kolor felgi inny :D

A nie nie nie 8) jak ktoś poszuka to znajdzie fotki Latającego Holendra na forum :) Choć tak się złożyło, że mój też ma korzenie Holenderskie.

http://www.rotordiscs.com/

Można nabyć na Angielskim Ebayu ;)

Szociu będzie pomuk :)

dziwne :wink: ... widziałem podobne w rowerze :wink:

PS. otworki w tarczach się klockami pozapychały, proponowałbym to "przeczyścić" ... może znów zaczną hamować.

Przeczyszczę jutro choć nie jestem pewny czy to akurat będzie miało zasadnicze znaczenie...

Moze nie sa na wylot te wiercenia, widzialem tarcze nawiercane, ale otwory nie byly na wylot, jak znikaja, to oznaka, ze tarcze trzeba wymienic.

Moze nie sa na wylot te wiercenia, widzialem tarcze nawiercane, ale otwory nie byly na wylot, jak znikaja, to oznaka, ze tarcze trzeba wymienic.

Owszem tak mają tarcze EBC ale te są na 99% na wylot