Jump to content

Pukanie w zawieszeniu, dziwne odłosy pod deską rozdzielczą..

czerech

Recommended Posts

Witam,

jako, że trochę się już troszkę poznałem ze swoim WRXem. Nasuwa mi się kilka pytań. Mianowicie:

1) (Ostatnio najbardziej denerwujące) Coś mi kurcze bulgocze pod deską rozdzielczą. Dźwięk przypomina jakby przelewanie się jakiegoś płynu. Jakby ktoś włożył słomkę w wodę i zaczął dmuchać. Idą tam jakieś rury pod deską? Jest jakaś możliwość, że coś tam się może przelewać albo bulgotać? Najlepiej słychać na zimnym zaraz po odpaleniu. Jak się nagrzeje, zgaszę go i za chwilę odpalę znowu też dźwięk jest słyszalny. Ujawnia się przy jakiś 2-2,5 rpm. Dzieje się na postoju. Ratunku...

2) Coś mi stuka z przodu, na skręconych kołach po wjechaniu w nierówność. Z tego co czytałem to mogą być łączniki stabilizatorów. Ktoś też mi mówił, że może być to objaw padającej maglownicy. Jakie objawy towarzyszą padającej maglownicy?

3) Nigdy nie jeździłem autem z napędem na 4 koła wcześniej, więc może to normalne. Ale skrzynia mi dość głośno chodzi. jedyna, dwójka (Reszty nie słyszę :)). Dźwięk zupełnie jak w normalnym aucie na wstecznym. Pewnie to normalne ale wolę się upewnić.

mam nadzieję, że napisałem czegoś głupiego :)... nurtują mnie te pytania i nie pozwalają cieszyć się w pełnie tym cudownym autem :(

pozdrawiam, czerech

powiem szczerze, że co do szkrzyni się uspokoiłem ;p... bo te dźwięki chyba się zmniejszyły. Mogło to być spowodowane docierającym się sprzęgłem?

wody dolałem trochę, ale chyba za mało jeszcze ;p