Jump to content

Zakajew zatrzymany przez naszą dzielną policję!

emotorsport

Recommended Posts

Posted

A mieli inny wybór? Prawo jest takie same dla wszystkich i nie ma reguły czy to poszukiwany talib czy ktoś taki jak Zakajew. On wiedział że zostanie zatrzymany i myślę,że specjalnie to zrobił żeby nagłośnić sprawę Czeczeni. Oby mu się to udało a nasza prokuratura nie wydała go rosjanom.

Posted
a nasza prokuratura nie wydała go rosjanom.

Wszystko zalezy od tego komu chcemy bardziej w d.. wejsc. Czy GB gdzie Zakajew ma azyl polityczny i jesteśmy częścią tej samej UE, czy Rosji gdzie z chęcią by mu zaaplikowali jakiś "wypadek" ale nasz premier słodzi Putinowi. Wybór będzie ciężki.

Zgadzam się, że policja nie miała wyboru. Była by większa afera jakby tego nie zrobili. Teraz wszystko w rękach prokuratury i MSZ.

Posted

Jeżeli facet sam zapodał newsa, że jedzie na prokuraturę złożyć wyjaśnienia, jak zakumał, że sa wobec niego jakieś plany, to po co kolejna afera z wrzucaniem go do radiowozu, jak i tak śledziło go na pewno z 5 taniaków i 10 ekip telewizyjnych, i nie było możliwości, żeby się gdzieś urwał....według mnie koleja próba pokazania sprawności służb policyjnych - udało im się złapać kolejnego terrorystę.... :twisted::mrgreen:, może niech się przyczją na Binaladena.... :twisted:

Posted

Elek, bez przesady, jaka tam pokazówka? Takie jest prawo i tyle. Jakby powiedział, że przyjdzie i nie przyszedł to byś pisał że kompromitacja - to nie on stanowi prawo - wszystko odbyło sie jak powinno wg przepisów a na ładny uśmiech to można samochód opchnąć. no i wg relacji pismaków wszystko odbyło sie elegancko i z uśmiechem - z obu stron.

Posted

Facet ma azyl w jednym z krajów Unii.....a poszukiwany jest tylko przez Rosjan....to się nie liczy? Dla mnie był to żałosny pokaz nibysiły, nibypraworządności i władzy, a nie respektowanie prawa, ale każdy ma prawo widzieć to inaczej... :) , ja bym go tylko z ukrycia kontrolował, czy udaje się rzeczywiście do prokuratury....no ale o czym by gadał TVN24 przez nastepny tydzień? Przecież nie o ważnych dla kraju sprawach.... :twisted: Watroba się chłopczykowi przyjęła, krzyż przeniesiony, nie było żadnej katastrofy kolejowej.... :twisted::mrgreen:

Posted
A mieli inny wybór? Prawo jest takie same dla wszystkich i nie ma reguły czy to poszukiwany talib czy ktoś taki jak Zakajew. On wiedział że zostanie zatrzymany i myślę,że specjalnie to zrobił żeby nagłośnić sprawę Czeczeni. Oby mu się to udało a nasza prokuratura nie wydała go rosjanom.

Te tak uważam :idea: , kogo interesuje zjazd Czeczenow....ale prowokacja wobec Rosji jak najbardzej , ktos z pis-u juz powiedział , ze jakby żył LK to Zakajew by sobie chodził po Wa-wie wolny...blad w rozumowaniu polega na tym , ze chodzenie po Wa-wie malo kogo na swiecie by zainteresowalo , potrzebna jest policja , prokurator , sad , wiezienie....i wydalenie na koszt panstwa do Anglii :wink: ...kongres tez w zasadzie malo istotny bo wróg nr.1 znany.... :twisted: . "przeladowanie" jak wiemy z najnowszej historii jest niezbedne do robienia kariery politycznej...

AK

Posted
potrzebna jest policja , prokurator , sad , wiezienie

Wszystko fajnie Andrzeju, tylko do !@#$%^&, na czyj koszt ? ? ? Twój, mój, tego pana, tamtego pana.... :twisted: pilnowanie krzyża - milion, pogrzeb tragicznie POLEGŁYCH (???) w katastrofie - trzydzieści kilka milionów, odszkodowania, aresztowania, deportacje, i milion dalszych spraw, które odbywają się na nasz koszt, ale bez naszej zgody....paranoja, a potem jedna wielka dziura w budżecie....chyba już dziura w dziurze.....w czarnej dziurze.... :twisted::mrgreen:

Posted
Wszystko fajnie Andrzeju, tylko do !@#$%^&, na czyj koszt ? ? ?

Chyba za wynajecie sali sami placili... :?: :mrgreen:

Dobrze , że nie lało bo tylu dziennikarzy koczowalo pod prokuraturą....cały dzień.. :roll: .......to sie nudna robota robi i zaziebic sie mozna :!:

Nie dowiedzialem sie tylko ..jakie przesłanie miał ten zjazd :?: :mrgreen:

Posted
Nie dowiedzialem sie tylko ..jakie przesłanie miał ten zjazd :?: :mrgreen:

a jakie to ma znaczenie :?:

:mrgreen:

Posted

A mi opadła kopara jak się dowiedziałem o zjeździe Czeczeńców w Polsce.... :shock: kiego fiuta akurat u nas? Nie mają swojego kraju? :?: :)

Posted
A kto ten Zakajew?

W Czeczenii udzielał pożyczek gotówkowych do 1 mln, bez zabezpieczeń w 48h, ponoć z oprocentowaniem 7,5 .

Tera go Ruskie szukajo ...

Posted

emotorsport, w wątku o krzyżu chcesz, żeby prawo było stosowane.

A teraz, jak policja zastosowała się do prawa, bo taki miała obowiązek, to się irytujesz.

Posted
A mi opadła kopara jak się dowiedziałem o zjeździe Czeczeńców w Polsce.... :shock: kiego fiuta akurat u nas? Nie mają swojego kraju?

I to akurat 17 września :!:

Posted

To znowu teraz przez tydzień w tv będą o tym trąbic, a tuskomatoły tradycyjnie coś pod dywan zamiotą... :mrgreen:

Jeśli go nie wydadzą, to będą miec u mnie jakikolwiek szacunek(tyci, tyci), jeśli zaś wydadzą(skażą na śmierc), to życzę im, źeby muzułmanie zrównali ich wszystkich z ziemią.

Amen.

Posted
To znowu teraz przez tydzień w tv będą o tym trąbic, a tuskomatoły tradycyjnie coś pod dywan zamiotą... :mrgreen:

Jeśli go nie wydadzą, to będą miec u mnie jakikolwiek szacunek(tyci, tyci), jeśli zaś wydadzą(skażą na śmierc), to życzę im, źeby muzułmanie zrównali ich wszystkich z ziemią.

Amen.

Markus_SK , a Ty nie jesteś w Wawie na krakowskim przedmieściu :?: :shock: , bo chyba nie piszesz z telefonu :roll: , bo by Cie babcie zadźgały :twisted:

Posted

Nie, a czemu? Co mnie Krakowskie Przedmieście, a tym bardziej Warszawa interesuje :?:

Jestem tam, gdzie czuje się najlepiej, czyli w Dobrej. :wink:

Posted
emotorsport, w wątku o krzyżu chcesz, żeby prawo było stosowane.

A teraz, jak policja zastosowała się do prawa, bo taki miała obowiązek, to się irytujesz.

Przyjeżdża do mojego kraju jakiś obojetny mi w zasadzie gość z Czeczenii, który ma zadymy z Ruskimi, i policja, która ma pilnowac porządku w moim kraju zajmuje sie za moje pieniądze czyimiś problemami, które nas nie dotyczą. Wkur mnie że za moje podatki nasi żołnierze walczą w nienaszych wojnach, i tak samo, że robi się cyrk z zatrzymania jakiegoś gościa, nie wnikam w jego winę czy jej brak, który specjalnie po to do nas przyjechał - żeby zwrócić na siebie i swoje problemy uwagę świata, co mu sie udało...idealna autopromocja, zatrzymanie, raportaże w TV, i to wszystko dla niego w gratisie...ale za akcje policyjne płacimy my - podatnicy.... :twisted:

A w temacie krzyża uważam, jak już napisałem, że państwo powinno z taką samą stanowczością i odwagą jak ściąga np. podatki gruntowe, ścigać osoby łamiące prawo i do tego jeszcze podburzające do anarchii, a nie udawać, że mżawka pada jak ktoś im jawnie szczy na głowę.... :twisted::mrgreen:

Posted
Przyjeżdża do mojego kraju jakiś obojetny mi w zasadzie gość z Czeczenii, który ma zadymy z Ruskimi, i policja, która ma pilnowac porządku w moim kraju zajmuje sie za moje pieniądze czyimiś problemami, które nas nie dotyczą. Wkur mnie że za moje podatki nasi żołnierze walczą w nienaszych wojnach, i tak samo, że robi się cyrk z zatrzymania jakiegoś gościa, nie wnikam w jego winę czy jej brak, który specjalnie po to do nas przyjechał - żeby zwrócić na siebie i swoje problemy uwagę świata, co mu sie udało...idealna autopromocja, zatrzymanie, raportaże w TV, i to wszystko dla niego w gratisie...ale za akcje policyjne płacimy my - podatnicy.... :twisted:

Czy według Ciebie Karski lub Nowak-Jeziorański robili dobrze czy zbedną robotę ?

Za komuny też robiliśmy różne czyny , aby świat zobaczył nasze problemy . Tak swoją drogą , to facet wybrał taką formę na przypomnienie światu o istnieniu narodu Czeczeńskiego . Nie sądzę aby chodziło jemu o własną promocję . Popatrzmy na to mniej krytycznie . Podobne problemy mają Romowie we Francji i też robią wszystko , aby świat zobaczył ich kłopoty . Nasza ocena takich wydarzeń i tak będzie subiektywna , bo to nas dotyka .

Posted

To cały czas jest nagłaśnianie swoich problemów . Może ktoś nie wie , ale Romowie w Czechach , Słowacji , Rumunii , Bułgarii czy na Węgrzech nie mają łatwo . Wyemigrowali do Francji , a tam też mają kłopoty . Prawdą jest , że sami się o to " prosili " . Teraz chcą ich wywalić np. do Rumunii skąd uciekli . Oni nie mają gdzie wracać . To jest naród koczowniczy , który przywędrował z Indii . Oni nie mają swojego kraju . Oni nigdy nie będą pracować ( ich obyczaje co do pracy to następny temat ) . My mieliśmy komunę i też trzeba było światu zachodniemu pokazać naszego okupanta ze złej strony . Czeczeni pokazują oblicze Rosjan - nie musimy się z tym zgadzać ale przyjmijmy do wiadomości i weryfikujmy prawdziwość .

Posted
Oni nie mają gdzie wracać . To jest naród koczowniczy , który przywędrował z Indii . Oni nie mają swojego kraju . Oni nigdy nie będą pracować ( ich obyczaje co do pracy to następny temat

NMnP :?: ...w końcu ktoś by to lotnisko i "infrastrukturę" zagospodarował/uporządkował....mieszkańcy chyba nie mieliby pretensji... :shock: :?: :mrgreen:

Posted
NMnP :?: ...w końcu ktoś by to lotnisko i "infrastrukturę" zagospodarował/uporządkował....mieszkańcy chyba nie mieliby pretensji... :shock: :?: :mrgreen:

Panie Andrzeju . Nie wiem w czyich rękach jest ten kawałek terenu . Jak to było w rękach wojska to jezdziłem z kolegą do Dęblina w sprawie inwestycji . Wyszło tak , że trzeba byłoby dać ogromną łapówkę na dzień dobry i wynik niepewny . Odpuściliśmy sobie , ale teraz nie mam takich możliwości , aby ściągnąć kogoś z pieniędzmi . Teren jest fantastyczny i były pomysły na CARGO lub inne lotnisko pomocnicze dla Warszawy . Za dużo było ofert i pomysłów , aby potraktowali kogoś poważnie . Chyba nadal ten teren nie przewiduje wsparcia dla inwestora ? Gmina jest za biedna , aby komuś dać za darmo pod inwestycje . Wie pan że Czesi dopłacają do inwestorów i tym się różnią od nas biedaków . Wokół NMnP nie ma dużego miasta , aby wsparło powstanie nowych miejsc pracy . Do tego wszystkiego są ludzie którzy zawsze wietrzą nieczyste intencje . Gdyby ten pas miał z 500 m więcej......... ! Ja mam do Nowego 13 km i mieszkam w jeszcze większe dziurze . Ludzie się zrazili takimi oszustami jak R.Jagieliński . O czym tu mówić , skoro w Mogielnicy nie ma ani jednego punktu gdzie przyjmują płatność kartą :shock: To jest teren rolniczy i tu zawsze wygrywa PiS :oops: Może to jest pomysł na forumową spółką i interes ?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...