Jump to content

Dziwne objawy po wymianie rozrządu

radnor

Recommended Posts

Posted

Jakiś miesiąc temu WRX przeszedł przegląd na 50tyś mil - zozrząd, olej, filtry, standard. Przed tym brał ok 150-250ml oleju na każdy 1000 mil. Od wymiany przejechałem już ponad 1000, a bagnet praktycznie bez zmian (olej ten sam już trzeci raz zalany). Jeszcze większy szok dzisiaj, z braku lepszych zajęć wyciągnąłem gtecha na pustej drodze i... 0-60 w 5.5 sekundy, kilka razy pod rząd. Nigdy wcześniej nie udało mi się zejść poniżej 5.9sek, a ruszałem już ze smrodem sprzęgła kilka razy..

Ki diabeł? Rozrząd w fabryce źle ustawili czy co? :shock:

-- 17 wrz 2010, o 00:04 --

Warto pewnie dodać -gtechem bawiłem się dziś, bo miałem wrażenie że auto nie jedzie, a okazało się odwrotnie. Zupełnie, jakby przebieg mocy i momentu był teraz bardziej płaski, przez co nie czuć kopniaka dającego wrażenie lepszych osiągów, a liczby nie kłamią jednak...

Ewentualnie gtech wytrząsł się w schowku i bzdury pokazuje po prostu, ale sprawa nieznikającego oleju też ciekawa..

Posted
Nigdy wcześniej nie udało mi się zejść poniżej 5.9sek, a ruszałem już ze smrodem sprzęgła kilka razy..

a teraz bez smrodu?

może przy wymianie rozrządu ktoś w końcu ustawił porządnie pasek na miejscu... :)

Posted

radnor, a do Kevina dzwoniles?

Wiedzialem ze sa dobrzy, ale az tak... ;-)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...