Flash Gordon Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Witam. Mam wskaźniki ciśnienia ładowania i oleju, ciśnienia oleju i temperatury gazów wylotowych, wszystkie "auto gauge" a wszystko podłączone jak należy ale jak dla mnie w nocy zbyt oślepiają swym blaskiem. Jak wyłączyć/przygasić podświetlenie "cyferblatów" (podświetlenie wskazówek mogło by zostać)???? Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 niestety nie mozna tego oddzielic, ZTCP. Najproscie to podlaczyc sobie pod potencjometr podswietlenia zegaro (jesli jest). AG maja takze funkcje sciemniania przy wlaczaniu swiatel, wiec moze uzyj tego. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 najprościej - rezystor szeregowo ( trzeba by policzyć jaki ... albo potencjometr i sobie ustawisz jaką jasność chcesz) np. jeden z nich: http://www.tme.eu/pl/katalog/index.phtm ... meters%3D1 PS. the.wolf, mnie uprzedził :wink: 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 AG maja takze funkcje sciemniania przy wlaczaniu swiatel, wiec moze uzyj tego. Potwierdzam. Nowe AG z serii SM mają takową funkcję :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 mam 1 zegar SM i nie jest to kompatybilne z WRX ... chyba że macie jakiś patent na to Link to comment Share on other sites More sharing options...
plasma555 Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 a jak koledze pokazują ? Dokładne ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 temp oleju? - mam nadzieje, że tak egt + ciśń. oleju stri :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 to i ja sie podepne czy doo tych zebarow potrzebna jest centralka a jak nie to gdzie sie je wpina 1 boost 2 egt 3 cisnienie oleju thx Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 to i ja sie podepne czy doo tych zebarow potrzebna jest centralka a jak nie to gdzie sie je wpina 1 boost 2 egt 3 cisnienie oleju thx do zegarów AutoGauge i STRI nie jest potrzebna centralka Link to comment Share on other sites More sharing options...
zoowty Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 to i ja sie podepne czy doo tych zebarow potrzebna jest centralka a jak nie to gdzie sie je wpina 1 boost 2 egt 3 cisnienie oleju thx do zegarów AutoGauge i STRI nie jest potrzebna centralka spasiba Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowa Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 A nie można ich podłączyć też pod "Bright"? tak jak się ściemnia zegarek np.? ja na dniach będę montował SMpeak'i i też nie chciał bym widzieć tylko zegarki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Qba25 Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 A nie można ich podłączyć też pod "Bright"? tak jak się ściemnia zegarek np.? ja na dniach będę montował SMpeak'i i też nie chciał bym widzieć tylko zegarki. Kup sobie saaba i będziesz mógł jednym przyciskiem wyłączyć całe podświetlenie, oprócz licznika (night panel) A tak serio nie powinno być z tym problemu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Ja wykorzystałem do tego magiczny przycisk BRIGHT na desce. Po włączeniu świateł, gdy mnie w nocy razi, wciskam BRIGHT i wyłaczam podświetlenie zegarów dodatkowych - zostają jedynie podświetlone wskazówki jak w dzień. Chce dolozyc do tego jendak potencjometr zeby bylo plynniej - niestety proby z potencjometrem reszty zegarów się nie zgrały - deska się wygasza - zegary dodatkowe nie - stąd BRIGHT wykorzystałem. PS. Moje zegary do STRI - ale patent będzie działał wszędzie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowa Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Ja wykorzystałem do tego magiczny przycisk BRIGHT na desce. Po włączeniu świateł, gdy mnie w nocy razi, wciskam BRIGHT i wyłaczam podświetlenie zegarów dodatkowych - zostają jedynie podświetlone wskazówki jak w dzień. Chce dolozyc do tego jendak potencjometr zeby bylo plynniej - niestety proby z potencjometrem reszty zegarów się nie zgrały - deska się wygasza - zegary dodatkowe nie - stąd BRIGHT wykorzystałem. PS. Moje zegary do STRI - ale patent będzie działał wszędzie. No więc właśnie tak pomyślałem, ale u mnie bright przyciemnia tylko przebieg i zegarek reszta jest bez zmian, chyba że w bugu można jakoś inaczej regulować podświetlenie zegarów (prędkościomierz, obroty, etc.) Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 jak chcesz wylaczyc podswietlenie to w zupelnosci wystarczy. Podepnij sie pod zegarek z podswietleniem zegarów wtedy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Tak a propos przycisku BRIGHT. Czy on na prawdę służy tylko do wyłączania podświetlenia zegarka? :shock: U mnie tak jest, ale myślałem, że mam coś zepsute :roll: Kup sobie saaba i będziesz mógł jednym przyciskiem wyłączyć całe podświetlenie, oprócz licznika (night panel) Ja sobie sam taki pstryczek zrobiłem 8) Na nocne trasy- rewelacja Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Gordon Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Czy ktoś może zapodać jakiś schemacik gdzie wlutować potencjometr ( najlepiej z kolorami kabelków bo z lutowaniu to ja jestem całkiem ciemny the.wolf i piter Otrzymali pomuka - dziękuję. Jak ktoś uważa, że komuś też odpowiedź od innych osób w tym temacie pomogła i komuś też trzeba przyznać to zapraszam na PW Link to comment Share on other sites More sharing options...
the.wolf Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 Fx co Ci nie pasuje w wrxie? dziekowac za pomuka my first na nowym forum. ja tam elektonik/elektryk nie jestem, ale wlutowalbym go w kabel napieciowy badz odpowiadajacy za podswietlenie zegarów (nie pamietam jak to w AG jest) a tak w ogole BTW to w defi nie mam kompletnie problemu z za jasnym podswietleniem Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 kabel na którym pojawia sie napiecie po zapaleniu swiatel dolutowujesz do wejscia na potencjometr a drugi od wyjscia idzie dalej na zegar do odpowiedniego kabla /najczesciej pomaranczowy lub zolty - moze byc podpisany illumi/. Z reguly masz oznaczone na potencjometrze, a jak nie to w sklepie z elektronika Ci podpowiedza co i jak. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fx Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 W US spec nie działa przyciemnianie zegarów (wskaźników) po zapaleniu świateł, a przycisku bright niet Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flash Gordon Posted September 19, 2010 Author Share Posted September 19, 2010 W US spec Też mam us speca i tez mam ten problem.... Czemu hamerykańskie ZAWSZE musi być gorsze(chośby w malutkich detalach ale zawsze...)??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
siekla Posted September 20, 2010 Share Posted September 20, 2010 Czemu hamerykańskie ZAWSZE musi być gorsze(chośby w malutkich detalach ale zawsze...)??? zeby nie byli az tak zadufanym w sobie narodem Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrowa Posted September 22, 2010 Share Posted September 22, 2010 Z ostatniej chwili info. Niestety nie da się podłączyć AG SM Peak pod "Bright" w chwili włączenia "bright" (oczywiście jeśli zasilanie jest podpięte po lampach) zegary wyłączają się niestety. Także trzeba by wymyślić inny patent. Jak na razie będę jeździł może nie będzie za jasno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts