chriss1971 Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Witam, z tyłu huczy niemiłosiernie, mechanik orzekł że łożyska do wymiany z tyłu - oba. Pytanie, czy wymieniać z piastą czy też same łożyska ??? aukcja - http://allegro.pl/lozysko-piasta-kola-tyl-subaru-forester-legacy-i1197732154.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Po co wymieniać piastę, jeżeli jest dobra. Załóż dobre łożycho i powinno być git :wink: Ostatnio w forku oba tylne wymieniałem i zapytałem mojego mechanika jak piasty, orzekł że w porządku, więc nie ruszaliśmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrzej Koper Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Ostatnio w forku oba tylne wymieniałem i zapytałem mojego mechanika jak piasty, orzekł że w porządku, więc nie ruszaliśmy No jak :?: .."musieliscie" ruszać Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Ostatnio w forku oba tylne wymieniałem i zapytałem mojego mechanika jak piasty, orzekł że w porządku, więc nie ruszaliśmy No jak :?: .."musieliscie" ruszać Panie Andrzeju, w sensie wymiany rzecz jasna... :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1971 Posted September 16, 2010 Author Share Posted September 16, 2010 Znalazłem SKF-y w dobrej (chyba cenie) łożysko kompletne z piastą za 250pln więc wziąłem na dwie strony. WYchodzę z założenia , że jak mam tym pojeździć a zaraziłem się marką to wole zainwestować niż później płakać - w myśl twierdzenia - że skąpy i chytry dwa razy traci - płaci. O SKF-ach słyszałem pozytywne opinie więc ... jutro pomykam do sklepiku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 16, 2010 Share Posted September 16, 2010 Znalazłem SKF-y w dobrej (chyba cenie) łożysko kompletne z piastą za 250pln więc wziąłem na dwie strony. WYchodzę z założenia , że jak mam tym pojeździć a zaraziłem się marką to wole zainwestować niż później płakać - w myśl twierdzenia - że skąpy i chytry dwa razy traci - płaci. O SKF-ach słyszałem pozytywne opinie więc ... jutro pomykam do sklepiku. SKF'y bardzo dobre, w środku KOYO Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1971 Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 A w środku NTN Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 A w środku NTN No właśnie, nie przejmuj się, wystarczą :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1971 Posted September 17, 2010 Author Share Posted September 17, 2010 Spox. Po wymianie powiem czy przestało huczeć :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 Przestanie :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz_555 Posted September 19, 2010 Share Posted September 19, 2010 SKF to generalnie bardzo dobra firma. Nawet jeżeli w środku jest coś innego to wierzcie mi, że oni biorą pod uwagę co wkładają Link to comment Share on other sites More sharing options...
chriss1971 Posted September 29, 2010 Author Share Posted September 29, 2010 Nie huczy, nie buczy - całkiem inna jazda Mechanik radził mi poodrywać w tylnych nadkolach gumy które są na nadkolu i założyć chlapaki. Twierdził , że często wdaje się w tym miejscu pod gumą korozja - warto ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts