Jump to content

Wymiana łożyska tył

chriss1971

Recommended Posts

Po co wymieniać piastę, jeżeli jest dobra. Załóż dobre łożycho i powinno być git :wink:

Ostatnio w forku oba tylne wymieniałem i zapytałem mojego mechanika jak piasty, orzekł że w porządku, więc nie ruszaliśmy :D

Ostatnio w forku oba tylne wymieniałem i zapytałem mojego mechanika jak piasty, orzekł że w porządku, więc nie ruszaliśmy

No jak :?: .."musieliscie" ruszać :mrgreen:

Panie Andrzeju, w sensie wymiany rzecz jasna... :wink:

Znalazłem SKF-y w dobrej (chyba cenie) łożysko kompletne z piastą za 250pln więc wziąłem na dwie strony. WYchodzę z założenia , że jak mam tym pojeździć a zaraziłem się marką to wole zainwestować niż później płakać - w myśl twierdzenia - że skąpy i chytry dwa razy traci - płaci.

O SKF-ach słyszałem pozytywne opinie więc ... jutro pomykam do sklepiku.

Znalazłem SKF-y w dobrej (chyba cenie) łożysko kompletne z piastą za 250pln więc wziąłem na dwie strony. WYchodzę z założenia , że jak mam tym pojeździć a zaraziłem się marką to wole zainwestować niż później płakać - w myśl twierdzenia - że skąpy i chytry dwa razy traci - płaci.

O SKF-ach słyszałem pozytywne opinie więc ... jutro pomykam do sklepiku.

SKF'y bardzo dobre, w środku KOYO :mrgreen:

• 2 weeks later...

Nie huczy, nie buczy - całkiem inna jazda :mrgreen:

Mechanik radził mi poodrywać w tylnych nadkolach gumy które są na nadkolu i założyć chlapaki. Twierdził , że często wdaje się w tym miejscu pod gumą korozja - warto ???