R2D2 Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 Cześć, mam problem najprawdopodobniej z kończącym się sprzęgłem w kochanym OBK MY 2006, objawy: - twardy pedał sprzęgła - lekki świst przy ruszaniu (to na pewno nie paski) - mechanik mówi, że łożysko właśnie Pytania: - czy już wymieniać? - jeśli tak to na co - gdzie kupić, ile kosztuje?
Andrzej Koper Posted September 14, 2010 Posted September 14, 2010 - lekki świst przy ruszaniu (to na pewno nie paski) - mechanik mówi, że łożysko właśnie świst to raczej z dwumasy , twardy pedał do usunięcia przy wym. łozyska oporowego. Warto rozwazyc wym. na sprzęgło jednomasowe. Dwumasa , ta piszczaca część jest dosyc droga. AK
lysy83 Posted December 16, 2012 Posted December 16, 2012 Wiem,że temat stary ale zbliżony do mojego problemu, a mianowicie po wymianie sprzęgła (kompletnego+jednomasa) pojawił się problem,że pedał jakby się przycinał na powrocie. Jest to możliwe,że wysprzęglik się zapowietrzył? Jeżeli tak to czy odpowietrza się go tak samo jak hamulce?
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.