beben Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Jak pewnie sporo osób z forum wie, mam u siebie fajne pełne kubły z uszami Sabelt Taurus. Jestem nimi zachwycony, ale ....... zastanawiam sie nad ich sprzedażą . nie chodzi o uszy, które co prawda trochę ograniczają widoczność, bo do tego mozna sie przyzwyczaic ale o ich rozmiar. Mam XL. Na poczatku był tylko troche za duży ale zgubiłem 15 kg i teraz latam w nim jak Żyd po pustym sklepie, nie wspominając o mojej żonce Z kubła nie zrezygnuję na 100% ale szukam czegoś innego. I tu w koncu po tym lekko przy długim wstępie przechodzę do konkretów . 1. Co polecacie? Zastanawiam się nad sparco (pro2000 plus, evoplus lub prodrive), sandtler sponsor P lub znów coś z sabelta (np chalange) bo taurus jest bardzo wygodny. Wszystkie są na www.rallyshop.pl . Raczej bez tak rozbudowanych uszu ale nie mówie nie jesli sie cos fajnego trafi. Budżet najchętniej do 2 tys /szt, nowe lub używki w super stanie 2. Gdzie w wawie jest największy wybór i można sobie poprzymierzac dupsko do fotela? Licze na podpowiedzi w czym warto usiąść Link to comment Share on other sites More sharing options...
lewen Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Hej, rozumiem, że do kubełka tylko pas 4-punktowy? Myślałem nad wymianą fotela kierowcy, ale mnie to trochę odstrasza... Jak Ci się korzysta na codzień? Dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
beben Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 ja jeżdżę na codzień w zwykłych pasach, szelki tylko na tor. Natomiast kubeł na codzień to dla mnie rewelacja, a robiłem w nim już nawet dłuższe trasy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michal K Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 beben blagam, tylko nie sprzedawaj Smiechowi, on tez ma zrzucić 15kg Link to comment Share on other sites More sharing options...
beben Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 on tez ma zrzucić 15kg chyba z jednego uda :wink: . no własnie z nim jestem wstepnie dogadany 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
carfit Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Spraco Pro ADV , mniejszy jak sabelt xl zdecydowanie, mysle że byłby idealny dla Ciebie, w razie czego moge pomóc załatwić w dobrej cenie :wink: Ostatnio go miałem w ręku , i siedziałem w nim, bo pewnien klient zamówił sobie taki tylko w wersji supercarbon, tylko troche drozszy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 beben, recaro spx, najlepszy fotel w jakim siedziałem w dodatku ma regulowane oparcie 8) Cena może odstraszyc ale ... myśle że warto. Jak STi sie pojawi, na 50% montuje dwa u Siebie 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
beben Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 czy ktoś wie gdzie w wawie można sobie posiedzieć na różnych kubełkach? -- 14 wrz 2010, o 10:02 -- dzwoniłem przed chwila do rallyshop.pl i oni mają spory wybór na miejscu, ale to jest Toruń . No troche mi nie podrodze :| Link to comment Share on other sites More sharing options...
anakinsky Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 ale zgubiłem 15 kg jak :?: :shock: Link to comment Share on other sites More sharing options...
beben Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 pokłóciłem się z żoną i mi kolacji przez dwa miesiące nie dawała 8) :wink: 2 lata temu zerwany Achilles, 8 miesięcy temu zerwane więzadła krzyżowe w kolanie = MOTYWACJA Nawet szybko poszło, co nie znaczy że obecnie jestem już żylasty , jeszcze mi trochę otuliny na zime zostało ale ciuchy juz zdecydowanie cieplejsze kupuje 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 no właśnie - teraz musisz kupić grubszą i cieplejszą puchówke to ogólna objętość w fotelu będzie ta sama :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 u Siebie grunt, to szacunek do samego Siebie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 emotorsport, ty cycu, juz spamujesz ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
emotorsport Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 też byś nie przepuścił takiej okazji -- 14 wrz 2010, o 18:36 -- też byś nie przepuścił takiej okazji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Adam. Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 1. Co polecacie? Zastanawiam się nad sparco (pro2000 plus, evoplus ) Pro 2000 mialem i oddalem bo za male, evo 2 plus mam i sa rewelacyjne - zapraszam do nas to sobie usiadziesz... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hogi Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 beben napisał(a):ale zgubiłem 15 kg jak :?: :shock: Ja zgubiłem 11 kg w miesiąc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Trolololo Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 jak to robicie ? :roll: Link to comment Share on other sites More sharing options...
filester Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Hogi zdjął plecak Link to comment Share on other sites More sharing options...
BartZ Posted September 15, 2010 Share Posted September 15, 2010 Wracając do tematu - jak szybko zgubić 10kg? :wink: A poważnie - jak się montuje takie fotele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
radekk Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 A znalazłem kilka kg, może to któregoś z Was dzwoniłem przed chwila do rallyshop.pl i oni mają spory wybór na miejscu, ale to jest Toruń to jedź, kilometry nastukasz :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
czerech Posted September 17, 2010 Share Posted September 17, 2010 przepraszam za OT: co do gubienia wagi polecam dietę proteinową ja zgubiłem 14 które przybrałem po kontuzjii i podczas pisania pracy dyplomowej ;] mój brat cioteczny 56kg, drugi brat 17, koleżanki w pracy po 20-25 kg ;] Link to comment Share on other sites More sharing options...
KupięTypeRA Posted January 25, 2014 Share Posted January 25, 2014 (edited) Witam. Zastanawiam się nad zakupem używanego fotela Sparco Pro WRC (Prodrive). Mam 183cm wzrostu i 79kg. Tak jak mierzyłem, to w biodrach mam niby ok. 37-38cm. Wbiję się w ten fotel? Pozdrawiam Edited January 26, 2014 by KupięTypeRA Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts