Gracowy Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Szanowni, mój piec sie rozdupcył i szukam na biegu nowego. Temat rzeka .... Może jest ktoś na forum kto posiada wiedzę i doradzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rombu Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 CWU, CO czy CWU+CO ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gracowy Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 Hej na dzień dzisiajszy mam kocioł i ciepłą wodę, piec do CO wybuchł Nie wiem czy wymieniać wszystko, czy skoro kocioł działa i ciepła woda jest to nie skupić się tylko na CO ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mikad Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Hogi nie ma nic? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabar Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 jak miales starej generacji to najtaniej bedzie wsadzic cos podobnego. Jesli chcesz juz sie bardziej modernizowac to kondensat (choc to zalezy jakiego rodzaju masz grzanie w chalupie - jak podlogowke to bedzie git, jak tradycyjne grzejniki to lipa bo kondensat dobrze pracuje na nizszych parametrach i moze byc chlodno - musialby to spec przeliczyc), ponadto trzeba wymienic komin na dwuplaszczowy - a to dodatkowe koszty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
STIFF Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Jabar, nie dokońca - kondensat po prostu najpierw grzeje spalinami a dogrzewa gazem ale żeby grzał spalinami to ciecz na powrocie musi mieć niska temperaturę (podłogówka). jak sa tylko kaloryfery to piec będzie też grzał tyle że wstępne podgrzanie cieczy przez spaliny nie będzie działać bo ciecz na powrocie będzie za ciepła. Czyli będzie to bezużyteczny gadżet. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jabar Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 no wlasnie o to chodzi - jak cos kupujesz to po to by wykorzystac jego mozliwosci w 100% a nie kupic piec za 8k a miec parametry jak taki za 4k Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gracowy Posted September 14, 2010 Author Share Posted September 14, 2010 ja mam i podłogówke i kaloryfery .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest IRAZU Posted September 14, 2010 Share Posted September 14, 2010 Na PW wyślę Ci numer . Zadzwoń wieczorem to pogadamy o tym piecu , bo mam autoryzację BUDERUSA . To nie jest takie oczywiste z tym dobraniem pieca . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karolwa Posted September 18, 2010 Share Posted September 18, 2010 ja mam i podłogówke i kaloryfery .... kondensacyjny, sprzęgło, jeden obwód na grzejniki i jeden na podłogówkę z mieszaczem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
capricorn Posted September 28, 2010 Share Posted September 28, 2010 Zna ktoś firmę Brotje dokładnie kocioł BBK, mój wysłużony vaillant lada chwila powie papa i muszę w miarę szybko go wymienić. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts