kropkowicz Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Czy obręcz koła dojazdowego nadaje się do założenia na nią opon z kolcami w ekstremalnych rozmiarach 10/65-16 ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alunetik Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 TAK, pytanie jakiej szerokości jest dojazdówka? PZDR Bodek Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 to dobre pytanie, o którym trzeba pamiętać kupując te dojazówki gdzieś było o oponie 135/80R16 w dojazdówce i to powinno być ok dla 15/65-16, może dla 10 też Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kuba Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Stalowe dojazdowki od Subaru kompletnie sie do tego nie nadaja. Kilka przejazdow bokiem po lodzie i maja bicie po kilka centymetrow na boki. Da sie za to jezdzic na aluminiowych felgach 6". Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 to przykre bo są tanie Link to comment Share on other sites More sharing options...
komancz Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 jest Braid 5x16 i 5,5x16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sajfer Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 to dobre pytanie, o którym trzeba pamiętać kupując te dojazówki gdzieś było o oponie 135/80R16 w dojazdówce i to powinno być ok dla 15/65-16, może dla 10 też 15 to juz dosc szeroka opona i mozna spokojnie ja montowac na feldze 5.5 cala. 10 lepiej chyba na dojazdowkach, ale 5 cali tez bedzie super. Stalowe dojazdowki od Subaru kompletnie sie do tego nie nadaja. Kilka przejazdow bokiem po lodzie i maja bicie po kilka centymetrow na boki.Da sie za to jezdzic na aluminiowych felgach 6". Mam znajomych kilku co lataja na kolcach na dojazdowkach z subaru, co prawda w bmw e30, ale wielkiej roznicy to nie robi. Lataja i sa super zadowoleni. Glownie po jeziorach, ale sniegach i lasach tez. Na pewno jest to budzetowe rozwiazanie, bo za jedna felge braida mozna kupic komplet dojazdowek, albo i wiecej opony 10 nie zakladal bym na felge 6 cali, troche za szeroko. Ps. oczywiscie jak masz kase to profi felgi na snieg beda swietnym rozwiazaniem. Ale zakladajac ze dojazdowka kosztuje na allegro 60-100zl to spokojnie mozna zaryzykowac pogiecie jednego kompletu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kropkowicz Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 taa, braidy za 130E/sztuka po vatach i marżach to totalna przesada dla mnie robiącego kilka amatorskich przejazdów zimą podobnie zresztą kolce za prawie 700pln sztuka. szukam używki do zabawy, po nawleczeniu na dojazdówki powinno być extra Link to comment Share on other sites More sharing options...
Istreed Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 Też myślałem o czymś takim na te dni kiedy zimie coś odwala w dekiel i za oknem jest taka masakra że muszę łańcuchy wkładać Ale chwilowo w nawale wydatków i zachciewajce nazywającej się nowym aparatem sprawę olałem 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts