HULK Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 Zastanawiam sie czy poprzez podszybie może sie dostać woda do dmuchawy i czy takowa ma jakieś odprowadzenie ? może jakiś wężyk powinien być ? Gdzieś w tej okolicy dostaje mi sie woda do kabiny i tak sobie nad tym dumam :roll: Marek Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 witam,woda z podszybia jest usuwana poprzez dwa odpływy po bokach,nie powinna się dostawać do układu nadmuchu,z niego niema żadnego odpływu,pozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 ok, tak czy siak gdzieś z podszybia sie sączy, chyba bez rozebrania tego wszystkiego sie nie obędzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted September 12, 2010 Share Posted September 12, 2010 chcesz rozbierać od środka czy od zewnątrz? od zewnątrz sprawa prosta,dwie wycieraczki i parę plastikowych kołków,może faktycznie masz odpływy zapchane i poziom wody jak sie podniesie w rynnie to się przelewa do nawiewu,jabym sprawdził od tego bo to najmniej roboty Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK Posted September 12, 2010 Author Share Posted September 12, 2010 oczywiście od zewnątrz wiem ze sprawa prosta, muszę tylko załatwić gdzieś takie kolki, wiem z autopsji ze pewnie sie połamią przy wyciąganiu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucza Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 jak rozbierałem u siebie to podważałem,pchałem, je od spodu i ani jednego nie połamałem,od góry jest duże prawdopodobieństwo że ci się zrobi jak mówisz :? Link to comment Share on other sites More sharing options...
boju21 Posted September 13, 2010 Share Posted September 13, 2010 a czy miałes kiedys jakiegos dzwona z przodu??bo akurat ja miałem i jeden zgrzew na scianie grodziowej puscił i tamtendy woda sobie spływała pod dywaniki ale rozebrałem dywan zawaliłem pastą uszczelniajacą i suchutko 8) opcji może byc wiecej może korek gumowy w podłodze ci sie podwinoł nachyl sie i kuknij ,opccji jest dużo ,,,a jesli szybe miałes wymienianą to także moze byc zle wklejona dzien trzeba poswiecic na badania,powodzenia Link to comment Share on other sites More sharing options...
HULK Posted September 13, 2010 Author Share Posted September 13, 2010 szyba byla zmieniana wprawdzie ale wygląda ze to gdzie indziej zacieka, no nic tak jak mówisz bede musiał poświecić jakiś dzionek dzieki za rady panowie :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts