Giechu Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Takie mi wpadły ostatnio dwie zagadki. I. Dwóch Arabów stara się o rękę córki pewnego szejka. Szejk postanowił zorganizować dla nich zawody. Dał im po wielbłądzie i powiedział "Ten poślubi moją córkę, którego wielbłąd jako drugi dotrze do tamtej oazy". Goście wsiedli na wielbłądy i popędzili w kierunku oazy najszybciej jak się dało. Dlaczego :?: II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? Oczywiście przewidziałem nagrody. Za rozwiązanie jednej zagadki do wygrania....tadam!...garść trytytek oraz 3 metry druta!!!- odbiór wyłącznie osobisty. Powodzenia :!: Link to comment Share on other sites More sharing options...
faldżip Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ad. I Bo zdjecie córki szejka na 100% nie nadawalo sie do Estetów No dobra a tak na serio to mysle, ze wsiedli na nie swoje wielblady - w sensie ten pierwszy wsiadl na wielblada tego drugiego i na odwrot Link to comment Share on other sites More sharing options...
OWOC Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Dał im po wielbłądzie i powiedział "Ten poślubi moją córkę, którego wielbłąd jako drugi dotrze do tamtej oazy".Goście wsiedli na wielbłądy i popędzili w kierunku oazy najszybciej jak się dało. Dlaczego :?: Ad.I Bo Ci goście byli świrami i mysleli ze chodzi mu o tę oaze Ad.II Kobieta :?: :?: :?: :roll: P.S. Nagrody nie chce 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziedzic_Pruski Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ad. I faldzip zgarnal nagrode chyba Ad. II cien (o ile cien mozna uznac za 'ktosia') EDIT: Przewidziany deadline czy do skutku? Tysz mam pare zagadkow i nie wiem kiedy mozna sie wlaczyc, zeby nie narobic balaganu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buncol555 Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ja mam jedna. Moge ? moge? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 1. Bo gość tuż przed oazą zsiada z wielbłąda i dociera do niej pierwszy, a jego wielbłąd drugi, zaraz za nim. 2. To będzie mój kumpel Dominik - widzę go codziennie w pracy, a bóg nie istnieje 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziedzic_Pruski Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ja mam jedna. Moge ? moge? Ktory masz numerek? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 1. Bo gość tuż przed oazą zsiada z wielbłąda i dociera do niej pierwszy, a jego wielbłąd drugi, zaraz za nim. Cholera, wpadłem na to samo . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 No dobra a tak na serio to mysle, ze wsiedli na nie swoje wielblady - w sensie ten pierwszy wsiadl na wielblada tego drugiego i na odwrot Bingo! Wysłać Ci na PW adres, gdzie możesz odebrać nagrodę? 8) 2. To będzie mój kumpel Dominik - widzę go codziennie w pracy, a bóg nie istnieje 8) Nie to nie Twój kumpel 8) . W tej zagadce przyjmujemy, że Bóg istnieje Od razu mówię, że do rozwiązania tej zagadki nie trzeba znać Biblii, wystarczy mieć podstawowe pojęcie kim jest Bóg 8) Deadline- powiedzmy do 22:00 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? Żona? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? Żona? a może ktoś z urzędu skarbowego albo z ZUSu :wink: Link to comment Share on other sites More sharing options...
rjanusz Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? Bog - jesli istnieje - to z zalozenia nie ma szefa. A ja swojego spotykam calkiem czesto :-). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dziedzic_Pruski Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ad. II. Skoro nie cien, Dominik, kobieta/zona, wlasne odbicie (to czesto widuje, ale Bog sam chyba nigdy go nie widzial) to co... Absolut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Przemeq Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Ojciec/matka? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 Bog - jesli istnieje - to z zalozenia nie ma szefa. A ja swojego spotykam calkiem czesto :-). Ojciec/matka? Cholera :roll: w sumie by pasowało. Odpowiedź nie ta, ale jesteście bardzo blisko 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? Ksiądz :?: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zelazny Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki? A musi być to dokładnie sprecyzowana osoba? Bo jak nie, to Bóg nie spotka nikogo starszego od siebie. :wink: Akurat dziś miałem religie w szkole... Link to comment Share on other sites More sharing options...
faldżip Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 Bingo! Wysłać Ci na PW adres, gdzie możesz odebrać nagrodę? Własciwie to chyba zrezygnuje, co by nie kusic losu, bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda Ad. II Grzesznicy? Nie trafia do Nieba, a w okolo ich mnostwo Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 Ok. Jako, że Przemeq oraz rjanusz praktycznie rozwiązali 2 zagadkę konkurs można uznać za rozstrzygnięty 8) (Właściwa odpowiedź- ktoś starszy) Gratuluje zwycięzcom 8) EDIT: Żelazny- Dopisany do listy zwycięzców, jako że odgadłeś "właściwą" odpowiedź 2 zagadki przysługuje Ci podwójna nagroda 8) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 1. Bo gość tuż przed oazą zsiada z wielbłąda i dociera do niej pierwszy, a jego wielbłąd drugi, zaraz za nim. Cholera, wpadłem na to samo . Uważam, że również powinniśmy mieć zaliczone ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 taaa, wszyscy... Grzesiowi pójdzie tyle trytytek na nagrody że mu się Subaru rozpadnie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Giechu Posted September 9, 2010 Author Share Posted September 9, 2010 1. Bo gość tuż przed oazą zsiada z wielbłąda i dociera do niej pierwszy, a jego wielbłąd drugi, zaraz za nim. Cholera, wpadłem na to samo . Uważam, że również powinniśmy mieć zaliczone ;-) Właściwa odpowiedź brzmi: wymienili się wielbłądami, jednak jako że znaleźliście "furtkę" w składni zagadki- uznaję Ale niesmak pozostał :wink: taaa, wszyscy... Grzesiowi pójdzie tyle trytytek na nagrody że mu się Subaru rozpadnie Spoko- mam jeszcze sporo druta w zapasie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Michael Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 To ja też mam zagadkę ;-) Okręt płynący z Polski do Szwecji uległ katastrofie w połowie drogi. Gdzie należy pochować rozbitków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 rozbitków? Link to comment Share on other sites More sharing options...
szycha Posted September 9, 2010 Share Posted September 9, 2010 się utopili i już po problemie Polaków w Polsce Szwedów w Szwecji Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts