Jump to content

Zagadka

Giechu

Recommended Posts

Takie mi wpadły ostatnio dwie zagadki.

I. Dwóch Arabów stara się o rękę córki pewnego szejka. Szejk postanowił zorganizować dla nich zawody. Dał im po wielbłądzie i powiedział "Ten poślubi moją córkę, którego wielbłąd jako drugi dotrze do tamtej oazy".

Goście wsiedli na wielbłądy i popędzili w kierunku oazy najszybciej jak się dało. Dlaczego :?:

II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki?

Oczywiście przewidziałem nagrody. Za rozwiązanie jednej zagadki do wygrania....tadam!...garść trytytek oraz 3 metry druta!!!- odbiór wyłącznie osobisty.

Powodzenia :!:

• Replies 63
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ad. I

Bo zdjecie córki szejka na 100% nie nadawalo sie do Estetów :mrgreen:

No dobra a tak na serio to mysle, ze wsiedli na nie swoje wielblady - w sensie ten pierwszy wsiadl na wielblada tego drugiego i na odwrot :)

Dał im po wielbłądzie i powiedział "Ten poślubi moją córkę, którego wielbłąd jako drugi dotrze do tamtej oazy".

Goście wsiedli na wielbłądy i popędzili w kierunku oazy najszybciej jak się dało. Dlaczego :?:

Ad.I Bo Ci goście byli świrami i mysleli ze chodzi mu o tę oaze :P:twisted::twisted::twisted:

Ad.II Kobieta :?: :?: :?: :roll:

P.S. Nagrody nie chce 8)

No dobra a tak na serio to mysle, ze wsiedli na nie swoje wielblady - w sensie ten pierwszy wsiadl na wielblada tego drugiego i na odwrot :)

Bingo!

Wysłać Ci na PW adres, gdzie możesz odebrać nagrodę? 8)

2. To będzie mój kumpel Dominik - widzę go codziennie w pracy, a bóg nie istnieje 8)

Nie to nie Twój kumpel 8) . W tej zagadce przyjmujemy, że Bóg istnieje

Od razu mówię, że do rozwiązania tej zagadki nie trzeba znać Biblii, wystarczy mieć podstawowe pojęcie kim jest Bóg 8)

Deadline- powiedzmy do 22:00

II. Jest to ktoś kogo Ty spotykasz często, a Bóg kogoś takiego nigdy nie spotkał. Kto to taki?

A musi być to dokładnie sprecyzowana osoba? Bo jak nie, to Bóg nie spotka nikogo starszego od siebie. :wink:

Akurat dziś miałem religie w szkole... :mrgreen:

Bingo!

Wysłać Ci na PW adres, gdzie możesz odebrać nagrodę?

Własciwie to chyba zrezygnuje, co by nie kusic losu, bo mam nadzieje, ze mi sie nie przyda :P

Ad. II

Grzesznicy? Nie trafia do Nieba, a w okolo ich mnostwo :twisted:

Ok. Jako, że Przemeq oraz rjanusz praktycznie rozwiązali 2 zagadkę konkurs można uznać za rozstrzygnięty 8) (Właściwa odpowiedź- ktoś starszy)

Gratuluje zwycięzcom 8)

EDIT: Żelazny- Dopisany do listy zwycięzców, jako że odgadłeś "właściwą" odpowiedź 2 zagadki przysługuje Ci podwójna nagroda 8)

1. Bo gość tuż przed oazą zsiada z wielbłąda i dociera do niej pierwszy, a jego wielbłąd drugi, zaraz za nim.

Cholera, wpadłem na to samo :twisted:.

Uważam, że również powinniśmy mieć zaliczone ;-)

Właściwa odpowiedź brzmi: wymienili się wielbłądami, jednak jako że znaleźliście "furtkę" w składni zagadki- uznaję

Ale niesmak pozostał :wink: :mrgreen:

taaa, wszyscy... :) Grzesiowi pójdzie tyle trytytek na nagrody że mu się Subaru rozpadnie :mrgreen:

Spoko- mam jeszcze sporo druta w zapasie :mrgreen: