Jump to content

Chwilowe zuzycie paliwa wskazania w nawigacji i wyswietlaczu

Recommended Posts

Zauwazylem, ze przy jezdzie bez wcisnietego pedalu gazu np. jazda z gorki, wyswietlacz pokazuje chwilowe zuzycie paliwa na poziomie 2.0 l/100km, natomiast w nawigacji pokazywane zuzycie jezt rowne 0.0 l/100km.

Ciekawi mnie skad ta roznica? Nawigacja jest fabryczna.

Na dodatek srednie zuzycie paliwa jest identyczne, ale zawyzone o ok. 10% w stosunku do rzeczywistego.

Czy jest mozliwosc kalibracji?

W innych samochodach, ktorymi jezdzilem wskazania komputera przy takiej jezdzie zawsze byly rowne 0. Czemu w Subaru pokazuje 2.0 l/100?

Witam,

Wskazania chwilowego zużycia paliwa (podobnie średniego) jest zawsze wskazaniem zgrubnym z góry obarczonym pewnym błędem!

Istotna kwestia jest także, to czy zjeżdżam z góry na biegu wraz z puszczoną nogą z gazu, czy też „wybijam samochód na luz”!

pozdr

Witam,

Wskazania chwilowego zużycia paliwa (podobnie średniego) jest zawsze wskazaniem zgrubnym z góry obarczonym pewnym błędem!

Istotna kwestia jest także, to czy zjeżdżam z góry na biegu wraz z puszczoną nogą z gazu, czy też „wybijam samochód na luz”!

pozdr

Zdaje sobie sprawe, ze jest to wskazanie zgrubne, ale interesuje mnie dlaczego wskazania komputera na wyswietlaczu i nawigacji roznia sie od siebie i dlaczego w przypadku wyswietlacze jest to zawsze 2.0 l/100km.

Wyjasniam, ze chodzi mi o jazde na biegu ze zdjeta noga z gazu.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...