benek Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 wiem,że podobny wątek był już poruszany kilkukrotnie, zapoznałem się i .......nic. Proszę o pomoc w identyfikacji skrzyni SG-TY755XS1AA do Forestera 99 2.0 bez turbo, jakie ma przełozenia ? We wszystkich materiałach jakie sprawdziłem są albo Legacy, albo Impreza albo Forester Turbo. Gdzie znajdę sposób odczytu info z KODU ??? Benek Link to comment Share on other sites More sharing options...
okeyten Posted September 7, 2010 Share Posted September 7, 2010 pogrubiłem w odpowiedzi twoje cyfry : T Y 75 5 X S1AA 1 znak - T -Transmission 2 znak - Transmission type Y: Full-time AWD MT center differential Z: Full-time AWD AT MPT 3 i 4 - Classification 75: MT 1A: New AT 5 znak - Series 3: AT 5: MT 6 znak - Transmission specifications V: Full-time AWD 5-speed MT with viscous coupling center differential single range X: Full-time AWD 5-speed MT with viscous coupling center differential dual range Z: Full-time AWD 4-speed AT with MPT 7 do 10 - Detailed specifications Used when ordering parts. See the parts catalog for details. przełożenia : [/img] Link to comment Share on other sites More sharing options...
benek Posted September 7, 2010 Author Share Posted September 7, 2010 dzięki za podpowiedź, ale nie mogę sobie poradzic z identyfikacją skrzyń tóre mam do kupienia 9S-TY752XRBAA HL-TY754VN1AA 9Y-TY752XRCAA IX-TY752XG1AA 9Y-TY752XRCAA czy któraś z nich może zastąpić moją ( przełożenia ) ?? dzieki za pomoc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Virus12 Posted March 16, 2011 Share Posted March 16, 2011 odpisałem Ci gdzieś indziej, ale i tu wstawie twoja skrzynia ma takie przełożenia: a te wszystkie są prawie takie same, wszystkie mają główne 4.111 i identyczne 1st, 2nd, 3rd, 4th co ty. Jedynie 5ka w nich jest 0.825 a ty masz 0.871 TY752VB3AA - JDM Impreza WRX MY93 TY752VB3CA - JDM Impreza WRX, WRX SA, WRX STi MY94 TY752VB3FA - JDM Impreza WRX & WRX STi MY95 TY752VB4AA - JDM Impreza WRX & WRX STi Ver.II MY96 TY752VBCBA - JDM Impreza WRX 5-Door MY97-98 TY754VB1AA - JDM Impreza WRX 5-Door MY99-00 a dokładnie: jeśli chcesz wiedzieć jakie mają przełożenia te skrzynie to wpisz ich nr w google i szukaj po forach, może ktoś je kiedyś liczył, albo ma więcej info i wypisał przełożenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts