Grzegorz Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 Cześć, Jakie są koszty utrzymania Imprezy wolnossącej z lat 99-00 Chodzi mi konkretnie o: 1. rozrząd 2. zawieszenie 3. sprzęgło 4. hamulce: klocki, tarcze 5. regulacja zaworów (planuję LPG a wtedy trzeba regulować częsciej) 6. inne typowe dla tego modelu ?? PS. Ja już kiedyś miałem takie autko, ale jeździłem na tyle krótko że nic w nim poza wymianą oleju i łożyska w kole nie zrobiłem Link to comment Share on other sites More sharing options...
adaś Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 1. rozrząd - nie pamiętam, ale chyba w granicach 800-1000 2. zawieszenie - KYB AGX: 1600, używane sprężyny z GTka: 400 (nowa sprężyna z N/A: 150), stabilizator tylny+mocowania+wahacze: 300, tulejki poliuretanowe: 39/szt 3. sprzęgło - 650-1200 (miałem już 4 ) 4. hamulce: klocki, tarcze - zestaw z WRXa po niewielkim przebiegu, zaciski 4-tłoczkowe+tarcze+klocki: 800 - a do seryjnych zacisków to najtańsze klocki 80, tarcze EBC nacinane 500coś 5. regulacja zaworów (planuję LPG a wtedy trzeba regulować częsciej) 6. inne typowe dla tego modelu - przeguby: 100coś/szt Nie wiem ile za robociznę, bo wszędzie ceny inne aha, 125KM z lat 99-00, w porównaniu ze starszymi 115KM nie jedzie Link to comment Share on other sites More sharing options...
tynek Posted September 6, 2010 Share Posted September 6, 2010 pw :arrow: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts